Z Bruselu Až Na Ostrov Texel


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Navštivte s námi "hlavní město Evropy" Brusel, který kromě množství institucí Evropské unie a památek vyniká také svou gastronomií. Budeme putovat po nejkrásnějších místech Belgie, až do hlavního města Nizozemí. Trajektem přeplujeme na největší z Fríských ostrovů Texel, jeden z 5 obydlených ostrovů ve Waddenzee.

Zájezd provází Michaela Bencová

Brusel – Gent – Bruggy – Antverpy – Volendam – ostrov Texel – Amsterdam

ZA TULENI A PAMÁTKAMI BENELUXU

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 10.05. - 16.05. Odjezd A, B, L + Plzeň

Ubytování: různé

ubytování v hotelu****/***

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách (přejezd hranic z ČR v cca 21:30 hod).
2. den: V brzkých ranních hodinách příjezd do BRUSELU , prohlídka tzv. "hlavního města Evropy", přesuneme se na h istorické náměstí Markt s cechovními domy a údajně s nejkrásnější radnicí se symbolem města - čůrajícím chlapečkem Manneken Pis . Možnost návštěvy Muzea čokolády a ochutnáme některé ze stovek druhů piv. Odpoledne přejedeme metrem k Atomiu, symbol města, znázorňující hodně nadživotní model krystalové mřížky železa. Tato stavba se stala atrakcí světové výstavy Expo v roce 1958, alternativně můžeme navštívit Minieurope – svět miniatur Evropy. V podvečer odjezd na ubytování do Brugg.
3. den: Ráno odjedeme do vlámského města GENT , protkaného vodními kanály s hradem Gravensteen , který je symbolem moci zdejších vládců. Pokochat se také můžete katedrálou sv. Bavona se světoznámým oltářem bratří Eyckových "Klanění beránku" . V odpoledních hodinách se vrátíme do snad nejhezčího belgického města BRUGGY , klenot evropské architektury, nazývaný Benátky severu, projížďka po zdejších kanálech, možnost výstupu na zvonici Belfort s úžasným pohledem na město.
4. den: Z Brugg se vydáme do dalšího belgického skvostu, města ANTVERPY . Při prohlídce města uvidíme dům, kde tvořil svá díla Paul Rubens. Odpoledne se přesuneme do Nizozemska do historického rybářského městečka VOLENDAM , úzké uličky, dřevěné domky, zdejší kroje a všudypřítomné rybí speciality. Odjezd na ubytování v okolí Volendamu.
5. den: Přejedeme do přístavu a trajektem se přepravíme na OSTROV TEXEL ve Waddenzee. Navštívíme nekonečnou písčitou pláž se symbolem ostrova – maják z 19.stol . S obyvateli a životem zdejšího moře se seznámíme v parku Ecomare , kde uvidíme sviňuchy nebo tuleně úplně zblízka a když počasí dovolí, tak se za nimi vypravíme lodí přímo na širé moře.
6. den: Korunovační hlavní město AMSTERDAM , kde strávíme celý den. Projdeme náměstí Dam, Královský palác, malé uličky s krámky, květinový trh, brusírny diamantů, fakult. Muzeum Vincenta van Gogha (muzeum schraňuje většinu Van Goghových prací) nebo Rijksmuseum (největší státní muzeum v Nizozemsku s kolekcí nizozemských mistrů), fakult. projížďka lodí po kanálech. Odjezd ve večerních hodinách do ČR.
7. den: V ranních hodinách návrat do ČR (přejezd hranic do ČR v cca 07:30 hod).

Cena zahrnuje

  • 4x snídani,
  • 4x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK
  • trajekt na ostrov Texel,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2100 Kč,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 280 Kč,
  • Muzeum Van Gogh (cca 19 €) - nutná rezervace v CK min. 1 měsíc před odjezdem
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění) Evropa - 30 Kč/den
  • vstupné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"