To nejlepší z Rotterdamu + SKANZEN KINDERDIJK (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Voňavé zážitky z Holandska… Ochutnejte je! Se zkušeným průvodcem si v zemi květin a větrných mlýnů připadnete jako místní. Projedete se lodí a rozhlédnete se z unikátní rotterdamské věže Euromast. Vyrazíte do Haagu i do světa miniatur v Madurodamu. Odhalíte tajemství výroby skvělých sýrů a vychutnáte si kouzelné pláže Scheveningenu. Objevujte a prožívejte – dopřejte si Holandsko, jak ho neznáte!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Euromast

Dospělý 330.00 Kč
Dítě 230.00 Kč
Senior 280.00 Kč

Euromast včetně tříchodové večeře

Dospělý 1050.00 Kč

Cestovní pojištění: Varianta A + STORNO (83 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Po příletu přejezd vlakem do Rotterdamu a ubytování. Odpoledne nás čeká první prohlídka centra města a užijeme si zejména jedinečné výhledy z věže Euromast. Po příletu do Amsterdamu cesta vlakem na ubytování do Rotterdamu a odpoledne úvodní seznámení s Rotterdamem. Projdeme se centrem města, kde uvidíme například muzeum Boijmans van Beuningen . Přes městský park dojdeme až k jednomu ze symbolů Rotterdamu, vyhlídkové věži  Euromast. Zde si užijeme městské panorama z terasy ve 101 metrech a až do výšky 185 metrů nás vyveze otočný výtah Euroscoop. Den zakončíme večeří ve věžní restauraci s výhledem na osvětlený Rotterdam.
2. den: Dopoledne strávíme v nedalekém skanzenu Holandska, Kinderdijku. Odpoledne společně zvládneme prohlídku Rotterdamu jako praví Holanďané, a to na kolech a včetně holandského občerstvení.  Ráno po snídani odjedeme do nedalekého skanzenu Kinderdijk . Zde si prohlédneme místní větrné mlýny, kterých je ve skanzenu devatenáct, budeme mít možnost podívat se na výrobu sýrů nebo dřeváků a zájemci si budou moci vychutnat plavbu po místních kanálech . Odpoledne se vrátíme do Rotterdamu a bude na nás čekat výlet na kolech v rámci tzv. Bike and Bite tour . Během cca 2,5 hodiny projedeme kolem hlavních rotterdamských památek s několika zastávkami na občerstvení. Večer bude následovat volný program v okolí tržnice Markthal , která byla otevřena v říjnu 2014 a patří k hlavním rotterdamským atrakcím. Nenecháme si ujít ani nedaleké kubistické domy z druhé poloviny 70. let. Poté bude následovat návrat na ubytování.
3. den: Dnešní den navštívíme majestátní Den Haag, roztomilé miniaturní Holandsko v areálu Madurodam a odpočineme si na promenádě pláží Scheveningenu.  Ráno po snídani odjedeme vlakem do Haagu a odtud tramvají do muzea miniatur Madurodam. Na ploše 18 000 m² jsou zde vystaveny miniatury významných nizozemských památek v měřítku 1:25. Kolem poledne přejedeme do přímořských lázní Scheveningen, kde si užijeme procházku po místním mole, promenádě a ochutnáme rybí speciality v některé ze zdejších restaurací nebo bister. Odpoledne si prohlédneme město Haag, které je sídlem nizozemského parlamentu i královské rodiny a také několika mezinárodních institucí. Během procházky městem uvidíme komplex budov Binnenhof (sídlo nizozemského parlamentu) a sousední umělecké muzeum Mauritshuis. Na závěr dne bude volný čas na procházku uličkami historického centra a odjezd zpět do Rotterdamu.
4. den: Po snídani dle letového řádu individuální program či cesta vlakem na amsterdamské letiště. Odlet do ČR.

Cena zahrnuje

  • letenku Praha – Amsterdam – Praha včetně letištních tax
  • kabinové a odbavované zavazadlo (viz podmínky pro přepravu zavazadel)
  • doprava vlakem z letiště do Rotterdamu a zpět
  • 3x ubytování v hotelu
  • 3x snídaně
  • 2,5hodinová prohlídka města na kole včetně tří občerstvení
  • průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo o vyšší hmotnosti za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel (viz níže)
  • cestovní pojištění
  • přesuny místní dopravou (cca 20–25 €)
  • vstupné na místě (cca 30 €)
  • fakultativní výlet do Haagu (hradí se na místě, cca 35 € doprava a vstupy)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 2 700 Kč