To nejlepší z Amsterdamu + ZAANSE SCHANS (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Kouzelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Amsterdamu. Projedete se lodí po nespočetných městských kanálech, nasajete historickou atmosféru v nejslavnějších muzeích a nahlédnete do čtvrti červených luceren. Vydejte se s námi do města květin i umění, kde pěší dávají přednost cyklistům a poznejte Amsterdam!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu - cestující má v ceně letenky 2 zavazadla, ta podléhají podmínkám letecké společnosti: a) kabinové zavazadlo  o max. rozměrech 45 (d) x 36 (v) x 20 (h) cm, toto zavazadlo budete mít s sebou na palubě a vztahují se na něj podmínky přepravy kabinových zavazadel (omezení tekutin, zákaz ostrých předmětů apod.)

b)  odbavované zavazadlo  o max. hmotnost do 15 kg, součet tří rozměrů (d + š + v) nesmí přesáhnout 275 cm




  Zavazadlo za příplatek 1 800 Kč / 70 € – velké odbavované zavazadlo o max. hmotnosti do 23 kg

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

BikeTour

Dospělý 1500.00 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, po příletu transfer z letiště na hotel. Ubytování. Přesuneme se do historického centra města. Při naší procházce spatříme majestátní budovu hlavního nádraží a populární čtvrtí červených luceren, kolem starobylého kostela Oude Kerk dojdeme až na náměstí Dam , na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel , ve kterém probíhaly královské korunovace. Hlavní amsterdamskou nákupní zónou se dostaneme až k plovoucímu květinovému trhu, jednomu ze symbolů města, kde bude čas na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
2. den: Po snídani přesun do centra města, kde s průvodcem proběhne celodenní prohlídka. Prohlídku začneme u Domu Anne Frankové připomínajícího smutný příběh židovské dívky, a kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže . Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže Beginjhof   až do židovské čtvrti rozprostírající se kolem náměstí Waterloo, kde se zastavíme na prohlídce v brusírně diamantů a uvidíme dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města, Rembrandt van Rijn. Poté se vypravíme na Albert Cuypmarkt - největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem, místo setkání mnoha kultur a uvidíme také budovy významných amsterdamských muzeí. Večer si prohlédneme Amsterdam z jiné perspektivy, na programu bude totiž plavba po amsterdamských grachtech (kanálech). Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Dnes nás čeká půldenní výlet do Zaanse Schans a odpoledne věnované prohlídce jedinečných amsterdamských muzeí případně cykloprohlídce Amsterdamu ze sedla tradičního dopravního prostředku, bicyklu.  V dopoledních hodinách  fakultativní výlet do  Zaanse Schans, vesnice s typickými holandskými domy, větrnými mlýny a dalšími zajímavostmi. V odpoledních hodinách návrat do Amsterdamu a možnost návštěvy mnohých muzeí (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken), popř. individuální program dle libosti. Doporučujeme nasednout s naším průvodcem na kolo a vyrazit po Amsterdamu . Budete si připadat na chvíli jako opravdový Holanďan, kterému bicykl slouží jako běžný dopravní prostředek. V podvečerních či večerních hodinách individuální návrat na hotel.
4. den: Po snídani dle letového řádu individuální program. Transfer z hotelu na letiště, návrat do ČR.

Cena zahrnuje

  • letenku Praha - Amsterdam - Praha vč. letištních tax
  • kabinové a odbavované zavazadlo viz. podmínky pro přepravu zavazadel
  • transfer autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 3x ubytování v hotelu ve 2lůžkovém či 3lůžkovém pokoji s vlastním soc. zařízením
  • 3x snídaně
  • průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo o vyšší hmotnosti za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel (viz. níže)
  • cestovní pojištění
  • přesuny místní dopravou (cca 25 €)
  • vstupné na místě
  • fakultativní výlet do Zaanse Schans (hradí se na místě, cca 15 € doprava a případné vstupy)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 5 000 Kč