Rotterdam, Amsterdam A Středověká Belgie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Nasajeme atmosféru z obrazů starých mistrů v Amsterdamu, Bruggách, Gentu. Navštívíme evropský Manhattan - nizozemské město Rotterdam s moderní originální architekturou a jedinečnou atmosférou Starého přístavu.

Gent – Brugge – Delta Werk - Rotterdam – Zaanse Schans - Amsterdam

Na co se můžete těšit: evropský Manhattan - Rotterdam
jedinečná atmosféra Oude Haven v Rotterdamu
nikátní protipovodňové zábrany Delta Werk
Van Goghovo muzeum v Amsterdamu
větrné mlýny v Zaanse Schans

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 11.08. - 15.08. odjezd A, B, L + Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách (cca 21:00 hod. překročení hranic z ČR).
2. den: Ráno návštěva vlámského města GENT , které bylo ve středověku považováno za konkurenta Paříže, historické jádro, malebné nábřeží Graslei , úžasně zachované cechovní domy, Korenmarkt, dominanta města Belfort. Kolem poledne příjezd do "Benátek severu", romantických BRUGG . Prohlídka středověkého města, historické jádro na ostrově (UNESCO), náměstí Burg s radnicí Stadhuis, náměstí Markt , hlavní náměstí a tržiště města, zvonice, bazilika Svaté Krve, gotický kostel Panny Marie - Michelangelovo sousoší Madony s dítětem vytvořené z bílého mramoru, tzv. Bruggská madona. Fakult. projížďka lodí po kanálech, individuální volno, kde na nás na každé ulici čeká prodejna s krajkami, vyhlášené belgické pralinky a pivo. Ubytování.
3. den: Ráno odjezd k prohlídce unikátního vodního díla v oblasti Zeelandu DELTA WERK , uměle vytvořené protipovodňové zábrany, jde patrně o největší vodní dílo svého druhu na světě. Následuje největší přístavní evropské město ROTTERDAM – evropský Manhattan. Prohlídka města, které je kombinací originální moderní architektury s mrakodrapy, ultra moderními stavbami a staré části města, která byla za 2. svět. války zničena těžkým bombardováním. Projdeme se centrem, uvidíme např: Museum Boijmans van Beuningen (široké spektrum nizozemského umění od Van Eycka po moderní díla), Starý přístav Oude Haven , nejstarší přístav města, historické lodě v přístavišti, jedinečná atmosféra, směs starého a nového designu, Kubuswoningen – krychlové domy - působivé stavby moderního Rotterdamu, Witte Huis (Bílý dům), Erasmův most. Na závěr jeden ze symbolů města, vyhlídková věž Euromast , kam vyjedeme výtahem do výšky 101 m (zde můžeme vyjít na terasu, výhledy na přístav a město) a až do výšky 185 m nás dál vyveze otočný výtah Euroscoop – úchvatné pohledy s rozhledy až 30 km. Ubytování v Rotterdamu.
4. den: Ráno prohlídka obydleného skanzenu s dřevěnými domy, větrnými mlýny, tradičními kroji v ZAANSE SCHANS s ukázkou výroby dřeváků, sýrů. Zbytek dne strávíme v korunovačním městě AMSTERDAM , náměstí Dam, Královský palác, malé uličky s krámky, květinový trh, brusírny diamantů, fakult. Muzeum Vincenta van Gogha (muzeum schraňuje většinu Van Goghových prací) nebo Rijksmuseum (největší státní muzeum v Nizozemsku s kolekcí nizozemských mistrů), fakult. projížďka lodí po kanálech. Večer odjezd domů.
5. den: V ranních hodinách návrat do ČR (přejezd hranic do ČR v cca 07:30 hod).

Cena zahrnuje

  • 2x snídani,
  • 2x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2400 Kč,
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 200 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • vstupné,