Nizozemsko - Rotterdam a Keukenhof a Jižní Holandsko - Velikonoce v Nizozemsku


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

VELIKONOCE V NIZOZEMSKU

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v podvečerních hodinách.
2. den: ráno příjezd do květinového parku KEUKENHOF, jeden z nejkrásnějších parků světa, Zahrada Evropy, kde každý rok na 32 ha vykvete kolem 6 milionů cibulovin, jarní škálu prvních barev doplňují v této době sněhobílé japonské sakury. Po poledni odjezd do největšího přístavního evropského města ROTTERDAMU – evropský Manhattan. Ubytování na 2 noci v centru města. Poté prohlídka města, které je kombinací originální moderní architektury s mrakodrapy, ultra moderními stavbami a staré části města, která byla za 2. svět. války zničena těžkým bombardováním. Projdeme se centrem, uvidíme např: Museum BOIJMANS VAN BEUNINGEN (široké spektrum nizozemského umění, od Van Eycka po moderní díla), Starý přístav OUDE HAVEN, nejstarší přístav města, historické lodě v přístavišti, jedinečná atmosféra, směs starého a nového desingu, KUBUSWONINGEN – krychlové domy - působivé stavby moderního Rotterdamu, WITTE HUIS (Bílý dům), Erasmův most.
3. den: navštívíme unikátní vodní dílo v oblasti Zeelandu DELTA WERK, uměle vytvořené protipovodňové zábrany, jde patrně o největší vodní dílo svého druhu na světě. Dokončení prohlídky ROTTERDAMU a na závěr jeden ze symbolů města, vyhlídková věž Euromast, kam vyjedeme výtahem do výšky 101 m (zde můžeme vyjít na terasu, výhledy na přístav a město) a až do výšky 185 m nás dál vyveze otočný výtah Euroscoop – úchvatné pohledy s rozhledy až 30 km.
4. den: přejezd do jižní části Nizozemska do města MAASTRICHT, které leží na březích řeky Mázy a je považováno za jedno z nejstarších v Nizozemsku. Procházka městem, středověké hradby, bazilika sv. Serváce stojící na hlavním náměstí, dominikánský kostel přeměněný na knihkupectví. Místním vlakem přejedeme do nedalekého VALKENBURGU, prohlídka zříceniny hradu a jedné z mnoha unikátních jeskyní. Ve večerních hodinách odjezd do republiky.
5. den: dopoledne příjezd do ČR.