To nejlepší z Paříže + VERSAILLES + STŘEDOVĚKÉ PROVINS (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Romantika s nádechem středověku… S průvodcem, který se vyzná, objevíte Paříž, jak ji dosud neznáte. Projdete se oblíbenými místy Pařížanů a neunikne Vám nic z největších lákadel. Od Eiffelovky až po bělostnou baziliku Sacré-Coeur. Pak se vydáte po stopách francouzských králů do Versailles a vychutnáte si středověkou perlu Provins. Dopřejte si francouzské zážitky pro vášnivé cestovatele!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  dvě kabinová zavazadla


Kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 35 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg

Malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 30 x 20 cm

Tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček.

Letecká společnost může vzít na palubu letadla pouze omezené množství zavazadel. Zavazadla, která se nevejdou na palubu letadla, budou zdarma před nástupem do letadla uložena do zavazadlového prostoru.


Zavazadlo za příplatek 1 700 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Versailles Pass

Dospělý 1100.00 Kč
Dítě 350.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

v hotelu jsou podávány kontinentální snídaně (bageta, croissant, máslo, marmeláda, čaj, káva)
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

hotel v Paříži, poblíž metra (časový dojezd do centra Paříže cca 30 minut)
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den: Přílet do Paříže, v závislosti na letových řádech možný program s průvodcem. Odlet z Prahy , po příletu do Paříže transfer autobusem na hotel, ubytování . V závislosti na čase příletu bude následovat program s průvodcem.
2. den: Celodenní poznávání Paříže, při kterém nevynecháme Latinskou čtvrť s univerzitou Sorbonna, Pantheonem a Lucemburských palácem. Prohlédneme si čtvrť Cité, které dominuje katedrála Notre-Dame. Na závěr dne si užijeme večerní plavbu po Seině. Při našich toulkách Paříží nesmíme vynechat ani čtvrť intelektuálů, Latinskou čtvrť. Zastavíme se u kostela Saint Sulpice, který ve svých interiérech ukrývá díla malíře Eugena Delacroix nebo varhany s více než šesti tisíci píšťalami. Čekají na nás rozkvetlé Lucemburské zahrady se sídlem francouzského senátu a národní památník Pantheon s hrobkami slavných francouzských osobností (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo).  Blouděním uličkami narazíme i na budovy univerzity Sorbonna nebo Muzeum středověku v bývalých antických lázních. Můžeme pozorovat zdejší život, kavárny jsou kouzelné, místní restaurace vyhlášené, výborně se zde nakupuje vše od knih až po suvenýry. Polední pauza v jedné z malebných francouzských restaurací na bulváru Saint-Michel nám dodá energii na další část dne. V samém historickém jádru Paříže se nachází čtvrť Cité , jejíž dominantou je fascinující gotický chrám Notre-Dame, proslavený románem Victora Huga "Zvoník u Matky Boží v Paříži". Velkým zážitkem je plavba lodí po Seině. Plavba, která trvá necelou hodinu, nám ukáže Paříž z jiného úhlu a umožní nám prohlédnout si většinu Pařížských památek z paluby lodi. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Navštívíme jedinečné středověké město Provins, které je už od roku 2001 jako celek zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. My se projdeme městem, kolem hradu i turistickým centrem a vychutnáme si pravou atmosféru středověku. Po snídani nasedneme  na vlak a přibližně za hodinu a půl dojedeme do města, které nás vrátí v čase o mnoho století zpět. Provins, které leží přibližně 70 kilometrů jihovýchodně od Paříže, je totiž jedním z nejlépe dochovaných středověkých měst na světě. Zastavíme se na Place du Chatel , hlavní náměstí, které bývalo dějištěm slavných středověkých trhů. Město bylo ve 12. století jedním z pouhých čtyř měst, které měly od krále povoleny pořádat trhy. Těch se účastnili nejen místní kupci a prodejci, ale také množství obchodníků, kteří přiváželi zboží z dalekých a exotických zemí. Nevynecháme samozřejmě ani dva nejdůležitější symboly města –  Cézarovu věž a kapitulní chrám Saint-Quiriace . Obě tyto památky pochází již z 12. století a při procházce směrem do dolního města narazíme na gotický kostel Saint Ayoul , který také pochází ze stejného období. Vzhled kostela nám napovídá, že stavitelé měli mnohem větší ambice – velký kříž stojící několik metrů před ním znázorňuje, kde se měl původně nacházet vchod do chrámu.  Z náměstí se poté vydáme ke staré městské bráně Pourte de Jouy . Ta je vsazena do středověkých hradeb, které jsou součástí dědictví UNESCO . Kolem hradeb se můžeme dostat i k druhé zachovalé bráně Porte Saint-Jean , která odděluje novější část města. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dnes se opět vydáme mimo město a strávíme den ve Versailles, navštívíme městečko a místní trhy, projdeme si zahrady i zámek a večer po návratu do města poznáme umělecký život na Montmartru. Po snídani se příměstským vlakem přesuneme do rozsáhlého zámeckého areálu Versailles, který byl po několik století sídlem francouzských králů a politickým centrem země. Čekají nás interiéry zámku, tedy královy i královniny komnaty, zámecká kaple i dechberoucí Zrcadlový sál. Projdeme si zahrady s nespočtem fontán a vodních ploch, Oranžérii a nevynecháme ani místa, kam panovník utíkal před dvorem a starostmi, prohlédneme si Malý Trianon, Velký Trianon i idylickou vesničku Marie Antoinetty. Letní sezona nabízí také hudební představení a hru fontán v zámecké zahradě. Paříž má svou jedinečnou uměleckou čtvrť, malebný Montmartre. Hlavní dominantou nejen čtvrti, ale i celého města je bělostná bazilika Sacré Coeur. Kromě impozantní kopule můžeme nad hlavním oltářem obdivovat jednu z největších mozaik na světě, ta znázorňuje Krista se zlatý srdcem a zástup svatých, církevních představitelů a králů, kteří Krista uctívají. Procházkou malebnými uličkami nevynecháme ani náměstí malířů Place du Tertre či slavný kabaret Moulin Rouge. Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.
5. den: V závislosti na letových řádech program s průvodcem a následný odlet z Paříže. Návštěva Paříže by nebyla kompletní bez návštěvy největší dominanty Paříže, Eiffelovy věže. Nekonečně fronty a bezpečnostní kontroly ale budou rázem zapomenuty v momentě, kdy ve třetím patře vystoupíme z výtahu a z vrcholu věže nás bude čekat nádherný výhled na celou metropoli.  Procházkou po Martových polích dojdeme k budovám Vojenské akademie a Invalidovny, kde se můžeme poklonit hrobce Napoleona Bonaparte. Procházkou přes nejkrásnější pařížský most, most Alexandra III. dojdeme až na bulvár Champs Elyséées. Objednaným transferem přesun na letiště, odlet do Prahy .

červen 2024

13.06. - 17.06.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
21 490 Kč
cena za 5 dní

srpen 2024

15.08. - 19.08.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
21 490 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Paříž – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • 4x ubytování v Paříži ve 3* hotelu
  • 4x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo za příplatek (viz níže)
  • doprava (MHD v Paříži, vlak do Versailles a Provins) cca 60 EUR
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné na místě
  • doporučené kapesné cca 250 EUR
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč