To nejlepší z Paříže + VERSAILLES + LOUVRE (letecky z Bratislavy)


  • ubytování: hotel **+ubytování: hotel **+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Nezapomenutelný prodloužený víkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější a nejslavnější z Paříže, navštívíte Versailles a strávíte jedinečné odpoledne v Louvru. Nevynecháte ani Eiffelovu věž a Vítězný oblouk a užijete si večerní plavbu po Seině. Vydejte se s námi nasát atmosféru francouzské historie, gurmánských pochutin, módy a umění a poznejte Paříž!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Moulin Rouge

Dospělý 3690.00 Kč

Louvre

Dospělý 640.00 Kč
Dítě 0.01 Kč
Student 0.01 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

v hotelu jsou podávány kontinentální snídaně (bageta, croissant, máslo, marmeláda, čaj, káva)
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel **+

hotel v Paříži, poblíž metra (časový dojezd do centra Paříže cca 30 minut)
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den: Přílet do Paříže, transfer na hotel a ubytování. Odlet z Bratislavy ve večerních hodinách , po příletu do Paříže transfer autobusem do hotelu, ubytování.
2. den: Návštěva dvou významných pařížských městských částí - intelektuální Latinské čtvrti a uměleckého Montmartru, večerní plavba po Seině. Po snídani v hotelu přejedeme metrem do centra Paříže ke kostelu Saint-Sulpice, známému tzv. Pásem růže z knihy Šifra mistra Leonarda. Přes rozkvetlé Lucemburské zahrady  se sídlem francouzského senátu se dostaneme do Latinské čtvrti, která nás okouzlí svou atmosférou i historickými budovami. Uvidíme zde slavnou univerzitu Sorbonnu, Clunyjský palác či pozůstatky antických lázní. Významnou dominantou této čtvrti je národní památník Pantheon s hrobkami slavných francouzských osobností (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo). Polední pauza v jedné z malebných francouzských restaurací na bulváru Saint-Michel nám dodá energii na další část dne. Odpoledne si vychutnáme  uměleckou atmosféru čtvrti  Montmartre s malebným náměstím malířů Place de Tertre . Bělostná bazilika Sacre-Coeur poskytuje nádherný výhled na Paříž i příjemné místo k odpočinku. Při procházce romantickými uličkami této čtvrti uvidíme i slavný kabaret Moulin Rouge.  V podvečer si užijeme romantickou plavbu po Seině. Z paluby lodě se nabízí nevšední pohled na většinu pařížských památek včetně Eiffelovy věže . Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně. 
3. den: Den ve znamení ikon města, návštěva Eiffelovy věže, procházka bulvárem Champs-Elysées a odpolední průzkum uměleckých sbírek v Louvru. Po snídani budeme pokračovat v prohlídce města. Den zahájíme návštěvou největší dominanty Paříže –   Eiffelovy věže, kde nás bude čekat nádherný výhled z jejího vrcholu. Procházkou po Martových polích dojdeme k budovám  Vojenské akademie  a Invalidovny, tedy místům spojeným s osobností císaře Napoleona I.  Po nejkrásnějším pařížském mostě Alexandra III. a nejznámějším pařížském bulváru Champs-Élysées se dostaneme až k Vítěznému oblouku a poté na náměstí Svornosti (Place de la Concorde), kde byla za francouzské revoluce umístěna obávaná gilotina.  Odpoledne nás pak čekají interiéry jednoho z největších muzeí na světě – Louvru. Sbírky starověkého Egypta, Řecka, Říma či malby renesančních a barokních autorů (včetně obrazu Mona Lisa od Leonarda da Vinciho) mnohým vezmou dech i energii. K příjemnému odpočinku se přímo nabízí přilehlé Tuillerijské zahrady. Milovníci umění pak budou moci individuálně zavítat do dalších pařížských muzeí, například do Musée d’Orsay se sbírkou impresionistických obrazů, Orangerie s Monetovým cyklem Lekníny , nebo Musée Rodin s unikátní sochařskou sbírkou.
4. den: Celodenní výlet do městečka Versailles, návštěva místních trhů, piknik v zahradách a hry fontán, individuální prohlídka zámku. Po návratu pohled na město světel z mrakodrapu Montparnasse. Po snídani se přesuneme do rozsáhlého zámeckého areálu  Versailles poblíž Paříže, který byl po několik století sídlem francouzských králů a politickým centrem země. Vedle samotného zámku si vychutnáme hudební představení a hru fontán v zámecké zahradě a uvidíme místa, kam panovník utíkal před dvorem a starostmi (Malý Trianon, Velký Trianon a idylická vesnička Marie Antoinetty).  Večer si společně můžeme užít pohled na Paříž z výšky, a to z mrakodrapu Montparnasse .
5. den: Dopolední prohlídka katedrály Notre Dame a pařížské radnice, odpoledne návrat zpět do Bratislavy. Po snídani si v historickém centru Paříže prohlédneme fascinující gotický chrám  Notre-Dame, proslavený románem Victora Huga „Zvoník u Matky Boží“. Dále uvidíme středověký palác a vězení La Conciergerie i klenot gotické architektury kapli Sainte-Chapelle, ukrytou v areálu dnešního Justičního paláce. Pokud nám zbyde čas před odletem, můžeme kolem budovy pařížské radnice dojít až k Centru G. Pompidou, jehož neobvyklá architektura vyvolává nadšení i rozpaky.  V odpoledních hodinách a v závislosti na čase odletu se přesuneme zpět na letiště, odlet do Bratislavy .

Cena zahrnuje

  • letenka Bratislava–Paříž–Bratislava se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel viz níže
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 4x ubytování v Paříži ve 3* hotelu
  • 4x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo za příplatek (viz níže)
  • MHD v Paříži (19 EUR) + vlak do Versailles (6 EUR)
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné na místě
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 600 Kč