To nejlepší z Paříže nejen pro 55+ a VERSAILLES (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Pohodový eurovíkend nejen pro starší 55 let, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Paříže i zámku ve Versailles. Náš zkušený průvodce s vámi bude od odletu do návratu a zařídí vše potřebné. V klidném tempu si vychutnáte romantiku francouzské metropole a užijete si všech výhod, které nabízí. Poznejte Paříž jako místní – autenticky a bez starostí!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  dvě kabinová zavazadla


kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 35 x 25 cm a max. hmotnosti 10 kg

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 40 x 30 x 20 cm

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 1 700 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 14 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Versailles Pass

Dospělý 900.00 Kč
Dítě 350.00 Kč

Moulin Rouge

Dospělý 3690.00 Kč

Louvre

Dospělý 640.00 Kč
Dítě 1.00 Kč

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

hotel 3* v Paříži, poblíž metra (časový dojezd do centra Paříže cca 30 minut)
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den: Přílet do Paříže, dle letových řádů možná procházka Latinskou čtvrtí a případně návštěva katedrály Notre Dame. Odlet z Prahy, po příletu do Paříže transfer objednaným autobusem na hotel, ubytování. V podvečer   se vydáme na pohodovou procházku   Latinskou čtvrtí, kde nás bude čekat zejména národní památník Panthéon , kde odpočívají nejvýznamnější francouzské osobnosti (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas nebo Victor Hugo). Cestou do centra pak projdeme kolem budovy   univerzity Sorbonny   či muzea středověku v Palais de Cluny. Našim dnešním cílem však je samotné srdce Paříže, ostrov Cité . Dominantou ostrova na Seině a také celého města je bezesporu katedrála Nôtre-Dame, v jejímž okolí si na závěr dne vychutnáme skleničku některého typicky francouzského moku. Na hotel se vrátíme společně, nebo individuálně.
2. den: Tento den nás čeká to nejslavnější z metropole nad Seinou - Eiffelova věž, Tuilerijské zahrady a Louvre a večerní plavba po Seině. Po snídani budeme pokračovat v prohlídce města. Den zahájíme návštěvou největší dominanty Paříže – Eiffelovy věže, z jejího vrcholu nás bude čekat nádherný výhled. Procházkou po Martových polích dojdeme k budovám Vojenské akademie a Invalidovny. Tady můžete navštívit tři různá muzea vojenství, poklonit se u hrobky Napoleona Bonaparte, načerpat energii v přilehlém parku nebo si dát oběd v místním bistru. Po obědě se přesuneme do Tuilerijských zahrad, na které navazuje jedno z největších muzeí světa – Louvre, kde si užijeme celé odpoledne ve společnosti těch nejslavnějších děl. Na místo Louvru můžete navštívit blízká muzea Orangerie nebo Orsay. Odpoledne můžete strávit také procházkou od revolučního náměstí Place de la Concorde až na legendární bulvár Champs-Elysées. V podvečer si užijeme romantickou plavbu po Seině. Z paluby lodě se nabízí nevšední pohled na většinu pařížských památek, včetně Eiffelovy věže. Návrat na hotel ve večerních hodinách společně nebo individuálně.  
3. den: Celodenní výlet do Versailles, návštěva města a místních jedinečných trhů, prohlídka zahrad i zámku. Po snídani se přesuneme do rozsáhlého zámeckého areálu Versailles poblíž Paříže, který byl po několik století sídlem francouzských králů a politickým centrem země. Vedle samotného zámku si vychutnáme hudební představení a hru fontán v zámecké zahradě a uvidíme místa, kam panovník utíkal před dvorem a starostmi ( Malý Trianon, Velký Trianon a idylická vesnička Marie Antoinetty ). Pro pohodlnější a výhodnější prohlídku zámku, zahrad i trianonů vám náš průvodce rád zajistí tzv. Versailleský pas , díky kterému se vyhnete nepříjemným frontám a navíc ušetříte! Naším tipem je pak návštěva místního trhu, po kterém si můžete v zahradách udělat příjemný piknik .
4. den: V závislosti na letových řádech možná dopolední prohlídka čtvrti Montmartre, odlet zpět do ČR. Dopoledne se společně vydáme na  umělecký vrch  Montmartre,  k bělostné  bazilice Sacré-Coeur   vyjedeme pohodlně lanovkou . Na malebném  náměstí malířů Place de Tertre  si můžete zakoupit krásný suvenýr, nebo si vychutnat výborný oběd v jedné z mnoha restaurací. Cestou zpátky se křivolakými uličkami dostaneme až k legendárnímu kabaretu Moulin Rouge . Dle letových řádů bude následovat transfer na letiště a  návrat do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Paříž – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • 3x ubytování v Paříži v hotelu 3
  • 3x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo za příplatek
  • MHD v Paříži (20 EUR) + vlak do Versailles (8 EUR)
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné do památek
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 000 Kč