To nejlepší z Colmaru + ŠTRASBURK + ALSASKÁ VINNÁ STEZKA (letecky z Ostravy – Kr


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Nejlepší vína, typické hrázděné domy, historické skvosty… Míříme do alsaské krajiny. Projedete se supertramvají k Evropskému parlamentu a projdete uličkami Štrasburku. V Obernai uvidíte unikátní zvonici a Colmar na vás dýchne tradiční vinařskou atmosférou. Ochutnáte tradiční flammkuchen a skvělá vína z Riquewihru. Dopřejte si voňavé zážitky z Francie – poznávejte Alsasko!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

příjemný hotel poblíž centra Colmaru
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den: Cesta z ČR do Polska a odlet z Krakova do Basileje. Následné ubytování na hotelu v Colmaru a případné první prozkoumání tohoto půvabného vinařského městečka. Cesta na letiště do Krakova, následný odlet do Francie a  přílet do Basileje .  Transferem se z letiště přesuneme na hotel v Colmaru, kde se ubytujeme. Dle letového řádu večer možná společná procházka centrem Colmaru, případně individuální volno.
2. den: Dnes vyrazíme do typického alsaského města Obernai. Projdeme se po náměstí Place du Marché s unikátní zvonicí. Odpoledne se těšte na malebný Colmar nebo na plavbu Malými Benátkami. Po snídani se přesuneme do půvabného města Obernai , které je obehnáno hradbami a obklopeno vinicemi. Za centrum města je považováno náměstí Place du Marché se sochou patronky Alsaska svatou Odilou a impozantní budovou radnice, jež zdobí barokní iluzivní malby. Zajímavostí je šedesát metrů vysoká zvonice , která zde jako jediná zůstala po stržení původního kostela, a také  sýpka Halle aux Blés z roku 1554, v jejíchž interiérech se dnes nachází restaurace. V odpoledních hodinách se vrátíme zpět do Colmaru . V ulicích města na vás dýchne typická atmosféra francouzských vinařských městeček, okouzlí vás tradiční barevné hrázděné domy , křivolaké uličky i kanály přetínané mosty. Společně si projdeme centrum a uvidíme gotický kostel Collégiale St-Martin , odsvěcený dominikánský kostel nebo františkánský kostel St-Matthieu . Zájemci se mohou v případě dostatku času vydat na plavbu lodí po kanálech místní čtvrti Malé Benátky.
3. den: Dnešek strávíme v krajině alsaské vinné stezky. Prohlédneme si dochované ruiny hradu Kaysersberg i nádherné hrázděné domy v Ribeauvillé. A dojde i na košt nejlepších vín v Riquewihru. Po snídani vyrazíme za poznáváním krás Alsaska a hned první zastávkou bude malebné městečko Kaysersberg , jehož dominantou je ruina hradu Château de Kaysersberg , která se tyčí ve svahu nad městem. Návštěvníky hradu zaujme především kvalita a monumentálnost stavby samotné, vždyť jen zdi mají místy tloušťku skoro 4,5 metru. Projdeme se historickým centrem, kde za návštěvu stojí zejména renesanční budova radnice , kostel sv. Kříže, postavený z červeného pískovce, a opevněný most ze 16. století. Zájemci mohou navštívit rodný dům nositele Nobelovy ceny za mír Alberta Schweitzera. Naší další zastávkou bude  Riquewihr , kterému se právem přezdívá „Perla alsaských vinic“ . Město ohromí úžasně dochovaným historickým centrem a množstvím vinic v okolí. Zde navštívíme jeden z typických vinných sklepů a užijeme si ochutnávku lokálních vín . Poslední zastávkou bude jedno z nejstarších alsaských měst Ribeauvillé , kde se nachází i nejstarší vinařské družstvo ve Francii . Kde jinde tedy zakončit den procházkou malebnými uličkami s hrázděnými domy? Nejen zde na vás zapůsobí pravá atmosféra těch typických krásných a voňavých alsaských měst.
4. den: Za krásami Štrasburku… Objevíme skrytá zákoutí čtvrti La Petite France a prozkoumáme tajuplnou čtvrť Grande Ile. Uvidíme instituce Evropské unie a ochutnáme výtečnou alsaskou kuchyni. Po snídani se společně vydáme vlakem do hlavního města Evropské unie , do Štrasburku. Začneme procházkou po oblíbené čtvrti  La Petite France , tzv. Malé Francii, která působí přímo pohádkově. Jedná se o malebnou spleť uliček, jež se rozprostírá podél řeky Ill a je plná  pitoreskních zákoutí, typických restaurací a kaváren, vodních kanálů a historických domků. Společně také budeme v uličkách hledat místní názvy ulic v alsaštině a třeba se i něčemu novému přiučíme. V objevování hrázděných domů budeme pokračovat ve čtvrti  Grande Ile  (Velký ostrov). V místních uličkách na vás dýchnou dějiny celého regionu a užijete si jedinečnou atmosféru tohoto německo-francouzského pohraničí . Tato čtvrť se pro tohleto ne nadarmo umístila na seznamu světového dědictví UNESCO .  Uvidíme také  instituce Evropské unie . Vydáme se supertramvají k budově Evropského parlamentu  a povíme si něco o tom, jak to v budově probíhá. Poté se přesuneme k budově sídla Rady Evropy a nevynecháme ani architektonicky zajímavou budovu Paláce lidských práv, v němž sídlí Evropský soud pro lidská práva. Večer individuální volno, které můžete využít k ochutnávce tradiční alsaské kuchyně nebo k procházce podél řeky Ill. Návrat zpět do Colmaru.
5. den: Návrat z Francie zpět do ČR. V závislosti na letových řádech možná procházka městem Colmar nebo individuální volno na nákupy. Dle letových řádů přesun na letiště v Basileji a následný odlet do Krakova a odjezd do Ostravy .

Cena zahrnuje

  • odvoz z Ostravy na letiště do Krakova a zpět (u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu)
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava letiště – hotel – letiště
  • 4x ubytování v Colmaru
  • 4x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • doprava v rámci programu zájezdu
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné do památek
  • doporučené kapesné cca 250 EUR
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč