To nejkrásnější z Normandie + PAŘÍŽ (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Výjimečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Normandie a Paříže. Navštívíte Rouen, Honfleur, Monetovy zahrady, projdete se k útesům Étretat a nahlédnete do muzeí Dne D. Nevynecháte ani tajemný klášter v moři Mont-Saint-Michel. Vydejte se s námi krajem calvadosu, malířů a historie a objevte okouzlující Normandii!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 35 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

hotel podává snídani formou bufetu
během dne bude možnost zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování

Ubytování: hotel ***

hotely 3* na trase zájezdu
malé útulné pokoje s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet do Paříže, odjezd směr Normandie, první zastávka v městečku Claude Moneta Giverny. Odlet z Prahy . Po příletu do Paříže už na vás bude čekat náš  autobus Radynacestu , kterým se vydáme směrem do Normandie. Naší první zastávkou bude vesnička Giverny, kde pobýval a tvořil Claude Monet . Prohlédneme si jeho dům a také úžasné zahrady, včetně leknínových jezírek, které jej inspirovaly k řadě slavných obrazů (cyklus Lekníny můžete zhlédnout na závěr zájezdu v pařížské Orangerii). K večeru se pak přesuneme do hlavního a nejníže položeného města  Horní Normandie  Rouenu , jednoho z nejstarších francouzských měst. Zde se ubytujeme v hotelu.
2. den: Prohlídka malebného hanzovního města Rouen, návštěva ruin opatství Abbaye de Jumièges a malebných útesů v Étretatu. Po snídani si společně prohlédneme středověké centrum Rouenu, symbol francouzského umění a historie. Právě zde byla totiž upálena francouzská hrdinka Johanka z Arku a zdejší katedrálu nesčetněkrát maloval v různých denních dobách a ročních obdobích sám Claude Monet. Během prohlídky staré části města uvidíte  gotickou katedrálu Notre-Dame,  známou z Monetových obrazů,  Velký orloj, náměstí Place du Vieux-Marché,  na kterém byla Johanka z Arku upálena či  Justiční palác, klenot renesanční architektury. Cestou k pobřeží se zastavíme ve známém opatství Abbaye de Jumièges, které je opravdovým klenotem údolí Seiny. Majestátní opatství, které bylo údajně založeno sv. Philibertem roku 654 je dnes sice už ruinou, ale stále oplývá dobře dochovanými věžemi a centrální lodí z 11. století. Odpoledne se protáhneme při lehké pěší turistice na pobřeží u lázeňského městečka Étretat, v jehož okolí se nachází majestátní skalní útvary . Příjemná pěšinka nás zavede k osamocené "jehle" v moři i ke skalním branám, které Maupassant kdysi přirovnal ke slonovi, jenž svůj chobot noří do oceánu. Večer ubytování v hotelu v přístavním městě Le Havre.
3. den: Ikonický most Pont de Normandie, umělecké městečko Honfleur a odpoledne ve znamení míst spojených s 2. světovou válkou a vyloděním spojeneckých vojsk v Normandii. Ráno přejedeme autobusem Radynacestu  přes ohromný   Pont de Normandie, zajímavě konstrukčně řešený most přes řeku Seinu, který od roku 1995 spojuje Horní a Dolní Normandii. Den začneme prohlídkou opevněného městečka Honfleur s malebným přístavem, který inspiroval mnoho malířů. Vznikla tady tzv. Honfleurská škola , která vedla k vytvoření impresionistického směru. Odpoledne se přesuneme k místům, kde na konci druhé světové války proběhlo proslulé vylodění spojenců , při kterém došlo k prolomení Hitlerova Atlantského valu. Zastavíme se v malebném městečku Arromanches-les-Bains, kde bude možnost návštěvy muzea věnujícího se vylodění. V okolí pláže si prohlédneme stále patrné zbytky umělého přístavu Mulberry zbudovaného spojenci. Pokračovat budeme k pláži Omaha . Po cestě se zastavíme u Pointe du Hoc , jednoho z nejslavnějších bojišť bitvy o Normandii. Tento útes byl součástí pláže Omaha, nicméně německé vojsko zde vybudovalo velmi pevnou obranou dělostřeleckou linii, na jejíž zdolání musela být vyslána speciální jednotka rangerů. Dodnes jsou zde patrné zbytky dělostřeleckých baterií, obranné valy a krátery po dělových koulích. Den zakončíme návštěvou památníku a největšího amerického vojenského hřitova na pobřeží v Colleville-sur-Mer.
4. den: Návštěva ikony regionu a jednoho ze symbolů Francie, kláštera Mont-Saint-Michel, přejezd do Bayeux a večerní návrat do Paříže. Po snídani nás čeká přesun o několik století zpět, protože navštívíme unikátní ostrov s goticko-románským klášterem Mont-Saint-Michel, který je po Paříži druhým nejnavštěvovanějším místem Francie. Tento "Merveille" , tedy zázrak, se od roku 1979 řadí na seznam světového dědictví  UNESCO . Odpoledne se zastavíme v městečku Bayeux, které se může pochlubit největší a nejstarší tapisérií ve Francii. Tato pozoruhodná výšivka, nazývaná též jako Tapisérie královny Mathildy , je téměř tisíc let stará a tvoří 8 samostaných kusů plátna, spojených navzájem v délce 70 metrů, připomínající vítězství u Hastings a dobytí Anglie. Večerní příjezd do  Paříže a ubytování v hotelu. Zájemci se mohou individuálně vypravit na večerní toulání ulicemi Montmartru nebo na romantickou procházku podél Seiny.
5. den: Poznávání koutů Paříže dle vlastního zájmu, možná návštěva Eiffelovy věže a katedrály Notre Dame, prohlídka čtvrti Cité nebo Louvru. Poslední den bude patřit Paříži, pokud nám to letové řády dovolí. Společně uvidíme ta nejkrásnější místa města nad Seinou. Od náměstí Svornosti (Place de la Concorde)  s unikátním luxorským obeliskem se projdeme přes nádherné Tuillerijské zahrady, ve kterých se nalézá slavná Orangerie  (kde můžete zhlédnout Monetovy Lekníny) a světoznámé muzeum Louvre, kde je mimo jiné vystaven obraz Mona Lisa. Další impresionistické skvosty jsou uloženy i v Musée d´Orsay na protilehlém břehu řeky Seiny. Zájemci si také můžou užít výhled na město z nejvyššího patra pařížské dominanty - Eiffelovy věže. V samém historickém jádru Paříže, na ostrově Ile de la Cité , si můžeme prohlédneout fascinující   katedrálu Notre-Dame, proslavenou románem Viktora Huga "Zvoník u Matky Boží v Paříži", středověký palác a vězení La Conciergerie  a klenot gotické architektury, kapli Sainte-Chapelle, ukrytou v areálu dnešního Justičního paláce. Možnost občerstvení v Latinské čtvrti, v jedné z mnoha malebných francouzských restaurací. Dle letových řádů transfer na letiště a odlet do Prahy .

28.08. - 01.09.24 středa - neděle
snídaně letecky
23 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Paříž - Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • dopravu autobusem Radynacestu v Normandii, transfer v Paříži na letiště
  • 4x ubytování ve 3* hotelích po trase
  • 4x snídaně
  • průvodce po celou dobu zájezdu
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • vstupné na místě
  • požadavek na konkrétní usazení v autobuse (200 Kč/osoba)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč