Štrasburk - Adventní Štrasburk ***

od 4 990 Kč

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Poznámky: Zájezd ve spolupráci s partnerskou cestovní kanceláří, pro který platí Všeobecné smluvní podmínky této CK.

nas_tip: Pojeďte s námi do zimní pohádky, do hlavního města Vánoc, alsaského Štrasburku! Vánoční atmosféra a výzdoba je zde vskutku kouzelná. Nejstarší vánoční trh v Evropě a také jeden z největších s cca 300 dřevěnými stánky má více jak 400 letou tradici.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa A - Praha, Poděbrady dálnice, Hradec Králové, Pardubice, Holice nebo Chrudim, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+250).
Po dohodě v CK možný nástup v Plzni.

Program zájezdu

1. den: V časných ranních hodinách odjezd z ČR (PCE 4:00, HK 4:30, Praha 6:00 a další nástupní místa analogicky), odpoledne příjezd na ubytování. Prohlídku ŠTRASBURKU začneme návštěvou nejmalebnější části města La Petite France, tj. Malou Francií. Půvabné hrázděné domy ze 16. a 17. století se skládají jeden vedle druhého na březích řeky a přilehlých kanálech jako výjevy z pohádkového leporela. Opevněný středověký most  Ponts Couverts, Vaubanova hráz  s krásným výhledem na tuto část města, která byla zapsána na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Spletí romantických uliček se dostaneme na náměstí Kleber s velkým vánočním stromem patřícím k symbolu štrasburských vánoc.
2. den: Procházka přes  čtvrť Neustadt na nejstarší a největší trh ve Štrasburku Christkindelsmärik. Spojení francouzské a německé kultury tvoří ojedinělou atmosféru místa i zdejších adventních trhů. Střed města, majestátní katedrála Notre-Dame, která byla do roku 1880 nejvyšším kostelem světa a z jejíž zvonice je nádherný rozhled.  Možnost  poobědvat místní speciality v tzv. Carré d´Or, Zlatém čtverci, bývalé čtvrti zlatníků. Odpoledne vyhlídková plavba městem k institucím Evropské unie.
3. den: Ráno odjezd po tzv. alsaské vinné stezce k nejvýznamnějšímu poutnímu místu Alsaska klášteru MONT SAINTE ODILLE. Návštěva jedné z nejmalebnějších vesniček Alsaska OBERNAI na úpatí masívu Vosges. Odjezd do ČR v odpoledních hodinách, návrat do půlnoci.

Cena zahrnuje

  • dopravu busem, 2x ubytování v hotelu*** se snídaní, služby průvodce a pojištění proti úpadku CK

Cena nezahrnuje

  • Příplatky: jednolůžk. pokoj 1 690 Kč, komplexní cestovní pojištění vč. storna 110 Kč, vstupné