Cesta do Normandie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Mnozí si Normandii spojují především s vyloděním Spojenců. Tato země však nabízí mnohem více – kláštery, z nichž nejnavštěvovanější je Mont Saint Michel, který patří k nejnavštěvovanějším místům ve Francii. Dále historická města, jako je například gotický Rouen nebo Caen – město s mnoha architektonickými a kulturními památkami. Zajisté vás nadchnou i křídové útesy Etretat. V rámci každého zájezdu by neměla chybět ochutnávka nějakého místního pokrmu. S námi ochutnáte tradiční normandské sýry v Livarotu.

Program: 1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách.

2. den: Ráno příjezd do historického Rouenu, kde si prohlédnete kostel Svaté Jany z Arku na náměstí Place du Vieux–Marché, místo upálení Panny orleánské, Hodinovou věž, Justiční palác, katedrálu Notre Dame s náhrobky normanských vévodů nebo kostel Saint-Maclou s unikátní kostnicí. Možnost navštívit ultramoderní interaktivní muzeum L’Historial Jeanne d’Arc věnované Johance z Arku, dále muzeum výtvarných umění Le Musée des Beaux-Arts s bohatou sbírkou impresionistů, Muzeum uměleckého zámečnictví v prostorách bývalého gotického kostela, Muzeum keramiky, rodný dům klasicistního dramatika Pierra Corneille, Muzeum Gustava Flauberta a dějin lékařství, Námořní muzeum apod. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování.

3. den: Po snídani odjezd k bílým křídovým útesům Etretat. Krátká procházka a individuální volno k focení. Poté odjezd do Livarotu, ochutnávka zdejších sýrů. Následně navštívíme Le Mont-Saint-Michel – opevněné románsko-gotické opatství na ostrůvku uprostřed mořských písčin v zátoce proslulé rozdílem hladiny mezi přílivem a odlivem. Přejezd na ubytování.

4. den: Po snídani odjezd do města Caen, kde navštívíte místní hrad, který vybudoval Vilém Dobyvatel. Uvnitř mohutných hradeb se nachází románský a barokní palác. Dále budete moci vidět mužské opatství sv. Štěpána, ženské opatství sv. Jiljí, kostel sv. Petra, kostel sv. Trojice atd. Večer odjezd do ČR

5. den: Příjezd do ČR v poledních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 17:00 AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC
BEROUN – 18:00 ČERPACÍ STANICE ÖMV (U KAUFLANDU)
PLZEŇ – 18:45 ZASTÁVKA MHD NC ČERNICE
ROZVADOV – 19:45 SVATÁ KATEŘINA, ČERPACÍ STANICE MOL

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


01.05. - 05.05.24 středa - neděle
snídaně autokarem
8 490 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Cena zahrnuje

  • ? Autobusovou přepravu
  • ? Ubytování se snídaní
  • ? Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • ? Vstupy do objektů
  • ? Návštěvu sýrárny 6 €
  • ? Pobytovou taxu 6 €
  • ? Příplatek za neobsazené lůžko
  • ? Cestovní a úrazové pojištění během pobytu s pojištěním storna a COVID 19 - 49 Kč / den