Pohodový týden - V srdci Korsiky - letecky


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Poznávací zájezd s turistikou a ubytováním v hotelu. Užijte si pravou, typickou a nefalšovanou Korsiku. Uvítá vás drsná krása horských vesniček v samém srdci ostrova, starobylá města s pohnutou historií, vůně bylin z macchie. Zažijete putování horskou přírodou plnou zurčících kaskád. Ubytováni budeme v samém srdci Korsiky, přímo ve starobylém městě Corte s úzkými uličkami a citadelou, jež se hrdě tyčí pod štíty horských velikánů. Budete tak moci vychutnat večerní atmosféru tohoto výjimečného místa naplno. Město s bohatou historií ležící na soutoku řek Tavignana a Restonica je výchozím bodem několika překrásných túr.

Poznámka: Pro zájemce zorganizován svoz z Prahy do Vídně/Drážďan a zpět. Velikost skupiny cca 8-30 účastníků.

Stravování: polopenze

polopenze v místních restauracích.

Ubytování: hotel

ubytování v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením.

Program zájezdu

1. den: snídaně, odlet z Drážďan/Vídně do Bastie. Večer příjezd na hotel v CORTE, v samém srdci Korsiky. Kdysi hlavní město Korsiky se pyšní starobylou citadelou, jež se hrdě tyčí mezi horskými velikány. Večerní prohlídka města, večeře.
2. den: snídaně, ráno autobusem na nádraží VIZZAVONA, koupání v nádherných ANGLICKÝCH KASKÁDÁCH, pro zájemce náročnější výstup na nejkrásnější horu Korsiky MONTE D´ORO a sestup přes kaskády,večeře.
3. den: snídaně, výlet autobusem do korsického přístavního města L`LLLE ROUSSE, které založil Pascal Paoli, nazývaný Korsičany otcem vlasti, jako protipól k přístavu CALVI, jež patřilo tehdejším vládcům nad ostrovem - Janovanům, prohlídka obou přístavních měst, koupání na nádherných korsických plážích, večer návrat do hotelu v Corte, večeře.
4. den: snídaně, výlet do soutěsky RESTONICA, výstup k nádherným horským jezerům MELO a CAPITELLO, koupání v řece, nebo 2. varianta horským údolím na MANGANELLO kaskády a salaše Tolla – možnost výběru, večeře.
5. den: snídaně, návštěva typické korsické horské vesnice Morosaglia s rodným domem Pascala Paoliho, kde prožijete atmosféru drsné korsické minulosti při putování oblastí Castagniccia se starobylými vesničkami a kaštanovníkovými sady, odpoledne koupání v řece Tavignano v Corte, večeře.
6. den: snídaně, přejezd přes horské sedlo COL DE VIZZAVONA, porostlé hustými borovými lesy, silnice se zde šplhá po úbočích kopců podél horské úzkokolejky, dál na sedlo Col de Verde, výstup kolem jezera BASTANI na další korsickou dvoutisícovku MONTE RENOSO s nádhernými výhledy na jih Korsiky, večer návrat do hotelu, večeře.
7. den: snídaně, odpočinkový den, z Corte vláčkem vnitrozemím do Ajaccia, koupání a pobyt u moře, návrat do hotelu, večeře.
8. den: snídaně, návštěva starobylého přístavu ALÉRIA – za římské nadvlády hlavního města Korsiky, kde přistál se svou delegací jediný korsický král v celé historii ostrova, nejrozsáhlejší římské vykopávky na ostrově, ochutnávka vína, přejezd do přístavního města BASTIA, prohlídka starého přístavu a pevnosti, poslední nákupy, odlet z Bastie do Drážďan/Vídně.