Normandie v čase festivalu impresionistů


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Giverny - Rouen - Fécamp - Étretat - Honfleur - Caen - Arromanches - Bayeux

Po stopách impresionistů a normandských tradic. Jen málokterá krajina inspirovala tolik malířů jako Normandie. Tajemné světlo na Seině, bílé útesy a pláže La Manche, hrázděné domky a kouzelné zahrady. Ochutnáte speciality zdejší gastronomie, cidre, calvados, sýr Camembert, zavzpomínáte na den D a vylodění a užasnete nad zemí, kde i střechy kvetou. Poznejte Normandii právě v čase festivalu impresionistů, plné dojmů a zážitků.

Ubytování: hotel **

Ubytování je zajištěno v hotelech ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím . Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách, transfer přes SRN.
2. den: Giverny, dům a zahrady Clauda Moneta, japonská zahrada s lekníny nebo Musée des Impressionnisme nadchnou milovníky umění i zahrad, impresionistická atmosféra a kouzlo meandrů řeky Seiny: Les Andelys, Chateau Gaillard, hrad Richarda Lví srdce vysoko nad Seinou. Rouen, staré normandské hlavní město, proslulá katedrála Notre Dame (z obrazů Moneta), středověké uličky s hrázděnými domy, tržnice na Vieux Marché (místo upálení Johanky z Arku), justiční palác a orloj, možnost návštěvy galerie.
3. den: Cesta na Alabastrové pobřeží: La Manche, přes Bretonský most a Caudebec-en-Caux, gotická katedrála, cestou malé překvapení – kostelík v koruně tisíciletého stromu, procházka podél nejkratší řeky Francie, Fécamp, destilační závod a muzeum „benediktinky“ (jako Klášterní tajemství) s ochutnávkou, Étretat, kouzelné městečko na Alabastrovém pobřeží, turistika na útesech Falaise d’Aval, bílé útesy nad mořem, ochutnávka mořských plodů a místní kuchyně, slavný Pont de Normandie, možnost večerní Rouen.
4. den: Ranní kouzlo Seiny, nejvýznamnější normandský benediktinský klášter Jumieges, galerie středověké architektury, klášterní zahrady, venkovské hrázděné domky s doškovými střechami, s přírodním parkem Foret-de-Brotonne, Honfleur, kouzelné staré opevněné přístavní městečko, oblíbené místo umělců - tady vznikl impresionismus, historický přístav, dřevěná katedrála svaté Kateřiny, hrázděné domky s břidlicovými střechami, večerní Caen, město Viléma Dobyvatele, nebo fakultativně večerní posezení s ochutnávkou sýrů, cidru a calvadosu.
5. den: Ve znamení vylodění, pláže Arromanches a muzeum vylodění spojenců, americký hřbitov v Colleville, vesnička s kosatci na střechách, Bayeux, katedrála a Muzeum tapisérie s výšivkou z 11. století, dějiny Normanů (bitva Viléma Dobyvatele s králem Haroldem), alternativně indiv. muzeum vylodění zaměřené na vojenskou techniku, umělecko-historické muzeum Mahb, pohoda klidného normanského města, fakultativně večeře na rozloučenou, popř. koncert v katedrále, večer odjezd do ČR
6. den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 3 ubytování
  • dopravu luxusním autokarem
  • služby českého průvodce
  • zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění a proti stornu (max. plnění 12500 Kč) (příplatek: 250 Kč)
  • 3 snídaně (příplatek: 520 Kč)
  • 1 večeře (příplatek: 650 Kč)
  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 2400 Kč)
  • svoz Brno (příplatek: 400 Kč)
  • svoz Hradec Králové, Pardubice (příplatek: 300 Kč)