Hrdá Korsika


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Korsika je nazývána ostrovem krásy a oprávněně! Tento malý ostrov ve Středomoří vám nabídne nekonečně mnoho zážitků. Divoké útesy čnící nad místními plážemi, stovky strážních věží na pobřeží, téměř liduprázdné přírodní scenérie a korsickou hrdost zdejších měst a vesnic. Zní to lákavě? 
A co teprve úchvatná města a vesničky jako Bonifacio, ležící na vápencových útesech, oblast Calanche zapsaná v UNESCO nebo Napoleonovo rodiště, město Ajaccio. Korsiku si opravdu zamilujete!

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy na Sardinii. Přejezd do přístavu Santa Teresa Gallura a plavba trajektem na ostrov Korsika. Transfer do hotelu a ubytování.
2. den: BONIFACIO Tento den vás čeká návštěva nejjižnějšího města na ostrově, Bonifacia . Toto město, ležící na útesu, bylo po staletí ohrožováno nájezdy Janovanů, Aragonců a dokonce i pirátů. Svou čest si ale ubránilo. Při prohlídce jeho historické části budete svědky velkého odhodlání dřívějších obyvatel, které se do něj navždy otisklo. Uvidíte schodiště krále Aragonského , navštívíte překrásnou citadelu a dokonale dochované románské kostely. Úzké uličky lemované vysokými kamennými domy vás dovedou až k výhledu na nedalekou Sardinii .
3. den: ALÉRIA, kostel SAINT MICHELE DE MURATO a BASTIA Dopoledne vás čeká výjezd na sever ostrova. První zastávkou bude městečko Aléria . Tady prozkoumáte ruiny římského fóra, které vám ukážou svou antickou historii. Další, v pořadí druhou zastávkou bude  malebný, orientálně působící kostel kostel San Michele de Murato . Následně se plynule přesunete do přístavního města Bastia .
4. den: ANGLICKÉ KASKÁDY, CORTE Čtvrtý den nahlédnete do vnitrozemí ostrova. Velmi příjemnou procházkou se dostanete k Anglickým vodopádům . Zdejší malá jezírka s křišťálovou hladinou si vychutnávat nejen při koupání, ale také při slunění na vyhřátých kamenech. Poté vás čeká krátký přejezd vlakem do města Corte . Toto hrdostí proslulé město je právem nazýváno srdcem či duší Korsiky . Na místní univerzitě studoval i Napoleonův otec .
5. den: SPELUNCA, PORTO, CALANCHE Den začnete průjezdem dvěma soutěskami Scala di Santa Regina a Spelunca . Následně vás uvítá malebné město  Porto . Najdete zde spoustu kaváren, menších obchůdků, restaurací a dokonalou oblázkovou pláž, na které si odpočinete. Závěrem dne se vydáte do skalní oblasti Calanche , která je na seznamu UNESCO . Skalní útvary z oranžové či růžové žuly i útesy spadající přímo do moře mají bizarní tvary připomínající zvířecí hlavy a lidské postavy. Popusťte uzdu své fantazii a prozkoumejte další část překvapující Korsiky .
6. den: CARGESE, věž TOUR DE LA PARATA, hlavní město AJACCIO První zastávkou tohoto dne bude město Cargese . Dodnes zde žijí potomci Řeků a právě v tomto, dávnou historií opředeném městě, bude vaše první zastávka. Poté se přesunete ke strážní věži Tour de la Parata , která připomíná šachovou figurku. Odtud budete moci pozorovat Krvavé ostrovy . Název souostroví se odvozuje od slova Sagonarri (černá krev), tedy barvy, kterou ostrovy získávají za příznivých klimatických podmínek při západu slunce. Závěrem dne přesun do hlavního město Ajaccia.
7. den: Volný den ve městě AJACCIO Užijte si volný den ve městě Ajaccio zcela podle svého! Ajaccio je elegantní a živé město, které vás okouzlí v záři slunečních paprsků svou atmosférou a pohodou přímořského života. V celém Ajacciu je cítit duch nejslavnějšího Korsičana Napoleona Bonaparte. Ve městě uvidíte hned několik soch, které jeho památku oslavují. Za návštěvu stojí i místní muzea a trhy. 
8. den: FILITOSA, CAMPOMORO, SARTENE Dopoledne se vydáte k nalezišti menhirů, do  Filitosy . Poté se plynule přesunete do oblasti Campomoro , jedné z nejdivočejších částí korsického pobřeží. Pokud nebudete chtít odpočívat na prázdných oblázkových plážích, můžete se vydat prozkoumat úchvatné okolí. Místní cesty lemují ohromné skalní útvary, mezi kterými nese mořský vánek příjemnou vůni borovic. Občas můžete mít prostě pocit, že procházíte zahradou osázenou sochami. Závěr dne strávíte večerní prohlídkou města Sartene .
9. den: PROPRIANO, SAINTE LUCIE DE TALLANO, COL DE BAVELLA V dopoledních hodinách si prohlédnete město Propriano . Toto přístavní městečko je uchycené na skalách a pyšní se strhující atmosférou jedonho z typických korsických měst. Další zastávkou bude městečko  Sainte Lucie de Tallano , kde na vás dýchne klid a všudypřítomná korsická hrdost. Vnitrozemí opustíte v oblasti  Bavella , kde projedete sedlem Col de Bavella . Je to nejvýše položený horský průsmyk na Korsice a prochází jím jeden z nejkrásnějších trekkingů světa. Poté podvečerní přejezd na Sardinii a ubytování v oblasti Santa Teresa Gallura.
10. den: ODLET DO PRAHY Transfer na letiště a odlet do Prahy.
11. den: