Města Pod Pyrenejemi


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Pyreneje, pomyslná hranice mezi Francií a Španělskem. Vydejte se s námi objevovat kouzlo historie a přírody této oblasti. Navštívíme malebná města jako Narbonne, středověké Carcasonne, "růžové" město Toulouse, světoznámé poutní Lurdy. Vykoupeme se ve vlnách Atlantiku na krásných plážích elegantního Biarritz. Uvidíme úzké uličky městečka Pamplona, navštívíme Logroňu, metropoli vinařského kraje La Rioja a na závěr nás čeká krásná Zaragoza, metropole Aragonie s jedinečným palácem Aljafería.

Narbonne – Carcassonne – Toulouse – Lurdy – Bayonne – Biarritz – San Sebastian – Pamplona – Logrono – Zaragoza

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 25.08. - 03.09. Odjezd Praha, Brno

Ubytování: různé

hotel***

Ubytování je zajištěno v hotelech *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. - 2. den: Příjezd na pobřeží Costa Brava/Maresme. V odpoledních hodinách ubytování v hotelu, pobyt u moře, individuální program, večeře.
3. den: Snídaně, odjezd do města NARBONNE s velkolepou gotickou katedrálou. V blízkosti města se nachází i opatství Sainte Marie de Fontfroide , založené v 11.století. Po prohlídce unikátního klášterního komplexu budeme pokračovat do středověkého města CARCASSONNE , jako vystřihnuté z pohádky, s neporušeným opevněním s cimbuřím a 54 obrannými věžemi. Po prohlídce hradu Chateau Comtal odjezd na ubytování.
4. den: Snídaně, prohlídka města TOULOUSE , známého jako "růžové město" pro růžový odstín městských budov. Uvidíme krásnou růžovou baziliku z 11.století, Basilique Saint Sernin, renesanční palác Hotel d´Assézat, či Canal du Midi – plavební kanál a technická památka UNESCO. Odjezd do LURD , světoznámé poutní místo s okouzlujícími památkami a nádhernými výhledy na vrcholky Pyrenejí. Návštěva Jeskyně mariánského zjevení, odjezd k ubytování.
5. den: Snídaně, návštěva BAYONNE (katedrála St. Marie, věznice Chateau vieux de Bayonne), pokračujeme do elegantního přímořského města BIARRITZ na pobřeží Atlantického oceánu s krásnou pláží a opulentními hotely. Volno na koupání a pokračování do Španělska, přejezd do SAN SEBASTIANU na pobřeží Atlantického oceánu s vyhlášenou písečnou pláží La Concha , lemovanou pobřežní promenádou s obchody, bary a restauracemi s rybími specialitami. Odjezd na ubytování.
6. den: Snídaně, prohlídka historického centra SAN SEBASTIANU – DONOSTIE , kterému dominuje impozantní neogotická katedrála del Buen Pastor. Odjezd do PAMPLONY – typického městečka v údolí v oblasti Navarra – Město se proslavilo festivalem sv. Fermína, v rámci kterého se každý rok koná běh býků úzkými uličkami historického centra. Prohlídka města: katedrála, kostel San Nicolás, pevnost la Ciudadela, městské hradby. Odjezd na ubytování.
7. den: Snídaně, odjezd do LOGROŇA – metropole vinarského kraje La Rioja s širokými moderními bulváry, malebnou starou čtvrtí s úchvatnou dvouvěžovou gotickou katedrálou Santa María de la Redonda, kostelem San Bartolomeo, jehož fasáda je nejlepší ukázkou gotického sochařství v oblasti La Rioja a kamenným mostem přes řeku Ebro, kterým musí projít poutníci přicházející do města. Ochutnávka vína. Odjezd do Zaragozy. Ubytování.
8. den: Snídaně, prohlídka ZARAGOZY – nádherného historického města a metropole Aragonie, které se pyšní krásnými renesančními šlechtickými paláci. Dominantou města je bazilika Panny Marie, katedrála La Seo a arabský opevněný palác Aljafería z 11. století – velkolepá ukázka maurské architektury, nádherné mudejarské kostely, městská tržnice. V odpoledních hodinách odjezd na pobřeží Costa Brava/Maresme, ubytování, večeře.
9. - 10. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální program, v odpoledních hodinách odjezd do ČR.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování v hotelu (v některém ze známých letovisek na pobřeží, nedaleko Barcelony) - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu busem po Španělsku,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • ochutnávka vína,
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 400 Kč