Korsika - perly západního pobřeží a proslulý Cap Corse


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poznejte pravou, typickou a nefalšovanou Korsiku. Putovat budeme divokou přírodou, kde uvidíte nejen skalnatá pobřeží, ale i vnitrozemí s horskými velikány i borovicovými, dubovými a bukovými lesy. Překvapí vás svěží, zelená vegetace a příjemná vůně macchie i divokých bylinek. Procházku po starobylých městech a vesničkách vám zpříjemní koupání na nádherných bílých korsických plážích.

Poznámka: ** spadá do kategorie "zájezdy za super cenu" - viz systém slev

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy na Korsiku, transfer na ubytování.
2. den: navštívíme 2. největší korsické město BASTIA, proslavené svým starým přístavem, nad kterým se nachází nejstarší část města, tzv. Citadella. Po prohlídce města se vydáme na nejsevernější část ostrova – CAP CORSE, po kterém je pojmenován i místní likér, který se ti vyrábí. Projdeme se k janovské věži Santa Maria della Chiapella, která historicky byla jednou z mnoha, jenž chránila bezpečí ostrova. Poté nás čeká přejezd do známé vinařská oblast PATRIMONIO, přičemž cestou se nám budou okrývat překrásné pláže a malebné vesnicky lemující tento poloostrov. V závěru dne navštívíme přístavní město SAINT FLORENT.
3. den: než opustíme severní část ostrova, navštívíme město CALVI, které je charakteristické svou pevností a krásnými plážemi. Pohled na město završíme výjezdem k soše NOTRE DAME DELLA SERRA, odkud je překrásný pohled jak na město, tak na celé okolní pobřeží. Další zastávkou bude přístavní město PORTO, které znají všichni milovníci přírody. Odtud vede nespočet turistických tras do okolní překrásné přírody. Po krátké zastávce nás čeká asi nejznámější místo Korsiky – CALANCHE. Jedná se o žulové skály, které prý vytvořil sám ďábel. Celá tato oblast je díky své kráse a jedinečnosti zapsána na seznam UNESCO. Jako poslední před příjezdem na ubytování nás čeká malebné městečko CARGHESE, které má historii spojenou s Řeky.
4. den: čeká nás den strávený v hlavním městě Korsiky – AJACCIO. Město proslavil jeho rodák Napoleon Bonaparte, který se tu narodil a dodnes zde stojí jeho rodný dům, který budete moci navštívit. Po prohlídce města si zajedeme k janovské věží TOUR DE LA PARATA, kde se budete moci projít po útesech, na kterých byla věž vystavěna. Celé místo doplňuje překrásný pohled na nedaleké Krvavé ostrovy. Závěr dne strávíme na některé z překrásných korsických pláží.
5. den: čeká nás vnitrozemí ostrova. Naším cílem bude hlavní město vnitrozemí – CORTE. Než tam ale dojedeme, společně navštívíme želví zoo A CUPULATTA, projedeme přes sedlo COL DE VIZZAVONA odkud se nám při dobrém počasí odkryje pohled na vrchol zvaný MONTE D´ORO. Poté projedeme údolím RESTONICA, přičemž pro zájemce o turistiku je možno vystoupat k jezeru LAC DE MELO. A ve večerních hodinách nás čeká prohlídka jediného opevněného města ve vnitrozemí – CORTE.
6. den: odlet dle letového řádu zpět do ČR.