Korsika na kole v pohodě


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená
    • Cyklistika

Představujeme vám náš desetidenní sportovně – poznávací zájezd s cykloturistikou na Korsiku. Ostrov, jehož překrásná subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i mohutné štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých borovic a korkových dubů. Svérázný kraj, kde vás zaručeně každý den něco překvapí. Chcete si užít koupání a pohodu u moře a zároveň si dát na kole trochu do těla? Nechcete trávit hodiny sezením v autobuse při zdlouhavých přejezdech a zároveň se nechcete často stěhovat? Chcete si užít večery, a ne je trávit vařením večeře? Pak je náš zájezd určen právě vám! Vyjma prvních dvou dní v Corte je koupání v moři možné každý den, cykloetapy jsou více z kopce než do kopce. Komfort ubytování nám poskytuje na dvě noci hotel se snídaní v Corte a dalších 5 nocí v hotelu se snídaní v městečku Propriano s bazénem. Pláž je nedaleko.
Vzhledem k tomu, že Propriano je gurmánským rájem Korsiky a můžete si vybrat z mnoha restaurací, které nabízejí místní pokrmy s mořskými plody, korsické speciality telecí s olivami či prasátka živená místními jedlými kaštany a bylinkami z macchie, nabízíme vám ubytování se snídaní. V rámci večeře se pak můžete oddat gurmánským zážitkům a ochutnávkám těchto specialit, které Vám naši zkušení průvodci rádi doporučí. Večeře lze pořídit od 15 Euro na osobu, menu 20-30 euro.

Poznámka: Vzhledem k tomu, že jízdní řády trajektů na sezónu 2024 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, může se stát, že program bude lehce upraven z důvodu změny jízdního řádu trajektů.

Poznámka II: při malém počtu účastníků bude zájezd sloučen se zájezdem Korsika s lehkou turistikou. Zájezdy jsou koncipovány tak, aby jejich programy probíhaly v souladu a navzájem se neomezovaly.


Svozy budou organizovány od 8 osob! Nástupní místo Bratislava od 6 osob, nástupní místo Poděbrady a Jihlava od 4 osob.
Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta.

Stravování: vlastní

snídaně

Ubytování: hotel ***

2x v hotelu v Corte, 5x v hotelu v Proprianu

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR, trajektem z Itálie do BASTIE na KORSICE. Ubytování v hotelu, krátký výlet v okolí Corte po přilehlých poutavých horských vesničkách. Ubytování v hotelu (2 noci se snídaní na stejném místě). Večerní život v CORTE s možností místních specialit v útulných hospůdkách. Na kole 30 km (↑500 m, ↓5 00 m).
3. den: po snídani se vydáme na kolech jednou z nejkrásnějších korsických dolin RESTONICA k salaším Grotelle (1370 m). Možnost pěšího výletu k jezeru MELO (1 711 m, tam a zpět cca 2,5 hod.), případně ještě k jezeru Capitello (1 911 m, dalších 1,5 hod.). Návrat do Corte. Na kole 2x15 km (↑↓950 m).
4. den: snídaně, přejezd hornatým vnitrozemím do VIZZAVONY. Ze sedla budeme sjíždět přes tajuplné horské vesničky s výhledy na hory a úzkokolejnou železnici směrem k západnímu pobřeží. Možnost návštěvy 70 m vysokého vodopádu NEVĚSTIN ZÁVOJ. Na kole 40 km ( 450 m, 1 400 m). Odpoledne přejezd na MYS PARATA s krásnou vyhlídkou na ILES SANGUINAIRES - tzv. "Krvavé ostrovy". Zde nenáročná pěší turistika na vyhlídku k janovské věži TOUR DE LA PARATA. Návštěva hlavního města Korsiky AJACCIA – rodiště Napoleona Bonaparte. Odtud se autobusem přesuneme do zátoky Valinco u Propriana. Pozdě večer ubytování v hotelu v Proprianu (5 nocí na stejném místě).
5. den: odpočinkový den - koupání a pobyt u moře. Pro zájemce cyklovýlet na proslulé naleziště prehistorické kultury FILITOSA s mnoha menhiry (vstupné cca 10 EUR) (cca 40 km tam i zpět, 100 m). Možnost prodloužit dle individuálního doporučení průvodce. V podvečer se autobusem vydáme do svérázného středověkého městečka SARTÈNE.
6. den: výlet autobusem do vyhlášeného BONIFACIA, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce nádherná projížďka lodí pod skalnatými útesy města (cca 20 EUR/os.). Navečer se ještě stihneme vykoupat v moři. Varianta – individuální cykloprogram v okolí zálivu Valinco dle doporučení průvodce (prehistorické naleziště Cauria nebo mys Campomoro).
7. den: autobusem do PETRETO-BICCHISANO (450 m). Na kole přes COL DE ST. EUSTACHE (995 m) a COL DE TANA do AULLÈNE (850 m). Pak nádherný sjezd přes LORETO DI TALLANO k řece RIZZANESE. Možné koupání u janovského mostu SPINA CAVALLU. Na kole cca 50 km ( 600 m, 1 000 m). Busem nebo na kole (+20 km) do kempu. Případně varianta stoupání do vesničky ARBELLARA ( 300 m) a poté sjezd do Propriana. Cestou nádherné výhledy na město a záliv Valinco.
8. den: ráno odjezd autobusem do sedla COL DE BAVELLA (1218 m) s kulisou impozantních skalních věží. Na kole sjezd přes ZONZU a LEVII (možnost návštěvy archeologického muzea s nejstarším kosterním nálezem na Korsice - tzv. "Dámou z Bonifacia") do městečka STE LUCIE DE TALLANO, dále pak až k Proprianu. Na kole cca 40 km ( 300 m, 1 200 m). Zájemci mohou dojet až do kempu (60 km, 250 m). V podvečer se stihneme ještě vykoupat v moři.
9. den: brzy ráno (dle odjezdu trajektu) do BASTIE, prohlídka přístavního města, poslední nákupy dárků. Trajektem plavba do Itálie. Odjezd směr ČR.
10. den: návrat do ČR.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.