Klasická říční plavba Francií


  • ubytování: loď / jachtaubytování: loď / jachta
    strava: all inclusivestrava: all inclusive
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy

Prožijte s námi nezapomenutelnou dovolenou na jedné z luxusních říčních lodí.
Plavby se stávájí stále populárnějšími díky možnost během pár dní poznat velké území. Na této říční plavbě si budete užívat služeb all inclusive na 5* lodi a objevíte krásy Francie od Lyonu po Arles.

Vyplouváme z Lyonu, jež je absolutním ztělesněním delikátní gastronomie Francie. Známý je také vznikem kinematografie z rukou bratří Lumiérů nebo historickou částí města zapsanou do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Atraktivní město Lyon má rozhodně návštěvníkům co nabídnout.

Proti proudu řeky budeme pokračovat až na "burgundskou riviéru" do města Mâcon, jež projevuje svou vlídnost záplavou květin, především na Náměstí rostlin - Place aux Herbes, které v létě den co den ožívá zeleninovými a květinovými trhy pod okny slavného Dřevěného domu s precizní tesařskou výzdobou.

Nesmíme opomenout písní proslavené město Avignon, ve kterém zanechal nesmazatelnou stopu pobyt papežů ve středověku. Najdeme zde krásně zdobené paláce, starobylé kostely, kaple a kláštery. Uděláme si chvíli i na bloudění starobylými uličkami Avignonu, z nichž jedna z nejelegantnějších je rue Joseph Vernet, necháme se okouzlit dvorky soukromých rezidencí a zaujmou nás i upravené fasády.

Na palubě lodi se budeme kochat krásami řeky Rhôny až do města Arles, jež proslulo krásou svých žen nejen v díle Georgese Bizeta. Zdejší krajinou byl ohromen i Vincent van Gogh, který zde ozdobil svůj „žlutý dům" a vytvořil sérii známých kreseb se slunečnicemi.

Jednou z posledních zastávek bude město Viviers, které vytváří smíšené dojmy. V srdci starého města je obzvláště působivá renesanční budova zvaná Dům Chevaliers s velkolepou řezbářskou výzdobou na fasádě. Bohužel samotná budova vypadá velmi zanedbaně. Co vás ale zaručeně okouzlí je výhled ze starého města. Hned za katedrálou Sv.Vincenta se můžete kochat pohledem na střechy města, okolní kopce a vzdálené hory, řeku Rhônu a stejně tak na velkou sochu madony stojící na kopci nad městem.

DÍTĚ do 15 let v doprovodu min. jedné dospělé osoby ZDARMA

Našim klientům nabízíme dva typy plaveb - mezinárodní a německé. Na mezinárodních plavbách jsou veškeré materiály jako lodní noviny, jídelní lístek, hlášení rozhlasu, atd. v angličtině. Stejně tak výlety jsou dostupné s anglicky hovořícími průvodci a na palubě většina personálu mluví anglicky. Na německých plavbách se minimálně na recepci domluvíte anglicky (většinou i někdo z personálu mluví česky, slovensky, apod.), ale veškeré materiály i výlety jsou dostupné pouze v němčině. O jakou plavbu se jedná bude vždy upřesněno v nabídce, popř. uveďte do poznámky v poptávce, o který typ máte zájem.

Doprava: vlastní

Časy uvedené v itineráři jsou orientační a můžou se lišit v závislosti na konkrétních podmínkách a situacích.

Ubytování: loď

A ROSA LUNA, STELLA


A-ROSA STELLA a A-ROSA LUNA brázdí francouzské řeky. Svezete se na nich na řekách Rhône, Saône. Plavby na těchto lodích jsou velmi oblíbené kvůli osobitosti, kterou Francie skýtá. Provence okouzlí snad každého. Na A-Rose Stella se domluvíte anglicky. Propagační materiály jsou v angličtině.

LODĚ V ČÍSLECH:

Rok vyrobení: 2005
Délka: 125, 8
Šířka: 11,4
Rychlost: 24 km/h
86 venkovních kabin
Kategorie: S, A, C, D
Maximální počet hostů: 174

VYBAVENÍ SPOLEČNÝCH PROSTOR LODI:

restaurace, bary, bazén se sprchou, minigolf, jamkoviště, maxi šachy, hra Shuffleboard, foyer, recepce, SPA centrum (masáže, beauty, wellness), fitness centrum, parní sauna, finská sauna, klidová zóna, panoramatický salonek s barem, prostor pro hry, pódium, WC, obchůdek se suvenýry

VYBAVENÍ KAJUT:
koupelna + WC, TV, telefon, sejf, klimatizace

KATEGORIE S - vnější kajuta s oknem, dvě postele, koupelna se sprchovým koutem, 1. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE A - vnější kajuta s oknem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 1. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE C - vnější kajuta s francouzským balkonem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 2. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE D - vnější kajuta s francouzským balkonem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 3. podlaží, rozloha 14,5 m2

Program zájezdu

DenPřístav / programPřiplutíOdplutí
1. den Lyon-21:00
2. den Chalon-sur-Saône12:0020:00
3. den Mâcon02:0014:00
Trévoux18:0019:00
Lyon22:00-
4. den Lyon-14:00
5. den Châteaunef-du-Pape10:3011:00
Avignon13:30-
6. den Avignon-12:00
Arles15:3021:00
7. den Viviers08:0008:30
La Voulte sur Rhône12:3013:30
8. den Lyon03:30-