Francie - Provence - aktivní pobyt


  • ubytování: mobilhomeubytování: mobilhome
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Pobytové zájezdy

Ochutnáte místní vyhlášené víno i proslulou provensálskou kuchyni. Dýchne na vás kouzlo středověkých městeček i římských památek. Odpočinete si u moře, načerpáte energii a vychutnáte atmosféru prosluněné krajiny plné vůně koření, polí slunečnic i levandule, vinic i olivových hájů. Pojeďte objevovat kouzlo Provence, kraje světla a vůní, krajiny bohaté na historické i umělecké památky. Nechte se okouzlit přírodními scenériemi - hlubokými kaňony, úzkými soutěskami, rozeklanými vápencovými pohořími, bizarními skalnatými útvary i divokou krásou přírodní rezervace Camargue.

Poznámka: Připojištění na covid-19 je možné zakoupit pouze pokud si od nás zakoupíte i základní pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu. Samostatně není možné.

Stravování: vlastní

vlastní, možnost 6x české polopenze (začíná 3. den snídaní a končí 8. den večeří).

Ubytování: mobilhome

7x ubytování v mobilhomech u moře ve dvoulůžkových pokojích.
Ubytování je v jednoduchých mobilhomech v klidném, částečně stinném kempu na okraji městečka Saintes Maries de la Mer, asi 150 - 200 m od pláže s přímým vstupem zadní brankou.
Mobilhome tvoří dvě, navzájem oddělené místnosti se dvěma lůžky (manželská postel o rozměrech 140x180 a 2 oddělené postele o rozměrech 80x190), uprostřed kuchyňka se stolem, rohovou pohovkou a židlemi, lednice, plynový sporák, mikrovlnka a kávovar, zvlášť WC, malá koupelna s umyvadlem a sprchou. Kuchyně je vybavena základním nádobím - hrnce, pánvičky, hrníčky, talíře, příbory...). Venku je krytá terasa s posezením. V kempu je k dispozici malý obchod, bar, 2 bazény pro dospělé, jeden pro děti. Centrum historického městečka je vzdálené asi 15 min. chůze, plné restaurací, barů a obchůdků. V blízkosti kempu jsou dva menší supermarkety. Povlečení je v ceně zájezdu.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR do Francie. Ráno zastávka v soutěsce řeky ARDECHE u skalního oblouku LE PONT D‘ARC, dále autobusem po panoramatické cestě nad kaňonem s vyhlídkami na vápencové skalní útvary. Odpočinek na pláži v městečku SAUZE spojený s koupáním, procházka podél řeky do St. Martin d‘Ardeche a středověkého městečka Aigueze, spojená s ochutnávkou vína, čas chůze 2 hod. V podvečer přejezd na ubytování k moři do Saintes Maries de la Mer. Fakultativně možnost splutí řeky Ardeche za příplatek.
3. den: seznámení s městečkem LES SAINTES MARIES DE LA MER a jeho pamětihodnostmi, koupání a pobyt u moře. Odpoledne si prohlédneme bývalé hlavní město římské provincie ARLES, zejména arénu, kde se pořádají ještě dnes býčí zápasy, římské divadlo a románský klášterní komplex ST. TROPHIME. Večer návrat do kempu.
4. den: výlet do městečka SAINT RÉMY, možnost návštěvy románského kláštera St. Paul de Mausole, kde se léčil van Gogh, případně i archeologického naleziště GLANUM s galořímskými památkami. Odtud přejezd podél pohoří LES ALPILLES. Zastávka u Daudetova mlýna, procházka v okolí. Přejezd do středověkého městečka na skále obehnaného hradbami, LES BAUX DE PROVENCE - jedno z nejnavštěvovanějších městeček Francie, prohlídka hradu. Fakultativně možnost cyklovýletu na kole z půjčovny za příplatek.
5. den: ráno přejezd do NP LUBERON, procházka cedrovým lesem. Pokračujeme krajinou posetou políčky levandule a olivovými háji do malebného městečka ROUSSILLON, které je vybudované na výběžku okrových skal a nese označení jedné z nejkrásnějších vesnic Francie. Projdeme se i mezi úchvatnými skalními útvary hrajícími všemi odstíny červené a žluté. Zastavíme se v kamenném městečku na kopci, tzv. orlím hnízdě - LACOSTE. Příjezd do kempu pozdě večer.
6. den: koupání, zastávka ve vinném sklepu na ochutnávku, návštěva opevněného městečka AIGUES-MORTES, možnost procházky po hradbách a ochutnávky místních specialit v některé z hospůdek. Návrat do kempu.
7. den: ráno výlet do jednoho z nejkrásnějších a nejvýznamnějších měst v Provence - AVIGNONU a okolí. Zastávka u řeky GARDON v historickém městečku COLLIAS. Přejezd k mimořádně zachované stavbě zapsané na seznamu památek UNESCO, k římskému akvaduktu PONT DU GARD z počátku našeho letopočtu. Prohlídka, možnost koupání, případně kratší procházka v okolí. Odpoledne přejezd do AVIGNONU, návštěva historického opevněného centra, zejména papežského paláce, největší gotické stavby v Evropě, slavného mostu ST. BÉNÉZET známého z písničky "Sur le pont d‘Avignon" a skalní vyhlídky Rocher des Doms. Večer návrat do kempu. Fakultativně možnost splutí řeky Gardon za příplatek.
8. den: přejezd do oblasti LES CALANQUES do Azurového pobřeží, městečka CASSIS, kratší pěší výlet většinou po skalnatých útesech okolo zálivu Port-Miou a Port Pin s možností koupání ve druhém zálivu. Eventuálně projížďka lodí podél zálivů a prohlídka městečka CASSIS rozloženého na svazích s vinicemi, někdy přirovnávaného ke slavnému St. Tropez.
9. den: pěší turistika v deltě RHONY (délka podle vlastního výběru), podél jezera Vaccares po hrázi okolo písečných dun směrem k majáku La Gacholle (12 km) a zpět po mořském břehu přírodní rezervací CAMARGUE, eventuálně možnost plavby výletní lodí po Malé Rhoně. Možnost připojení ke skupině zájezdu Provence lodí, na kole a pěšky, zapůjčit si kolo a projet s ním krajinu Camargue. V podvečer odjezd směr ČR.
10. den: návrat do ČR.