Francie - Provence


  • ubytování: vilaubytování: vila
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Příroda a lidé vytvořili v Provence nádherné krajiny a hluboce zakořeněné tradice. Zde zasadili Řekové 600 let př.n.l. první francouzskou vinici a zavedli umění vína.

Dnes se pokračovatelé této tradice – červená, růžová a bílá provensálská vína – pěstují v této středomořské půdě, jejíž charakter je stejně silný a robustní jako zdejší vinaři. Provensálský vinohrad, který zkrášluje mnoho význačných a prestižních lokalit, představuje pro příznivce příjemného životního stylu báječné místo k poznávání.

Provence, jedna z neodolatelných oblastí Francie, se rozkládá na jihovýchodě země galského kohouta. Z geografického hlediska se táhne od sněhem pokrytých vrcholků jižních Alp až k rovinám Camargue a pobřeží Středozemního moře. Tyto přírodní hranice obepínají krajinu roklí a kaňonů, levandulových polí a sluncem zalitých pláží.
Dávné hranice Provence dodnes symbolicky hlídají opevněná města a vrcholky kopců jsou posety vesnicemi, které své polohy využívaly k ochraně před nepřátelskými útoky. Vnitrozemí Provence si i přes množství návštěvníků dokázalo zachovat svůj nenapodobitelný charakter. Dodnes zde najdete řadu památek připomínajících místní nejstarší obyvatele, Řeky, Římany, ale také nájezdné Saracény. Svou stopu tu zanechali schizmatičtí papeži i místní vládcové, kteří často měnili spojence.

Provence je krajem, který svou barevností již dávno okouzlil řadu malířů. Modré nebe, fialové lány levandule, žluté, modré a oranžové fasády domů prozářené sluncem, které zde svítí v průměru 300 dnů v roce, vás okouzlí i dnes.

Provence je spojena s teplem, vůní levandule, dobrým jídlem a vínem. Regionálním pokrmům z mořských ryb a jehněčího masa dodávají chuť a vůni růžový česnek, černé olivy, artyčoky a houby, i směs rozmarýnu a tymiánu.

Stravování: snídaně

Snídaně i večeře - možnost vlastního vaření, možnost nákupu potravin v místě.

Doprava: autokarem

Autokarem, nebo pohodlným klimatizovaným mikrobusem, odjezd z Prahy, Berouna, Rokycan a Plzně. Minimální počet osob nutný pro realizaci zájezdu = 7.

Ubytování: vila

Venkovský dům na vlastním pozemku, 4 dvojlůžkové ložnice, kuchyně, 2x koupelna a WC, obývací pokoj, terasa se zahradním nábytkem.

Program zájezdu

1. den: (pá): odjezd z Prahy ve 14:00 hod, transfer přes Německo do Francie
2. den: (so): dopoledne příjezd do Pujaut , ubytování, osobní volno k inidividuální prohlídce města, nocleh
3. den: (ne): Orange - prohlídka města, Pont du Gard - akvadukt, možnost koupání, návrat na ubytování, nocleh
4. den: (po): snídaně, celodenní výlet do Nimes - prohlídka města, přírodní rezervace Camarque, Aigues Mortes - prohlídka, nocleh
5. den: (út): snídaně, celodenní výlet do Arles - prohlídka města, Les Baux de Provence a Tarasconu, nocleh
6. den: (st): snídaně, celodenní výlet do pohoří Lubéron - národní park - městečka Apt, Roussillon, Bonnieux, Gordes
7. den: (čt): snídaně, celodenní výlet do Montpellier a okolí, spojený s koupáním u moře, nocleh
8. den: (pá): snídaně, celodenní výlet do Avignonu, nocleh
9. den: (so): snídaně, v dopoledních hodinách přejezd do Valence - prohlídka města, krátká zastávka v Grenoble, následuje noční přejezd přes Švýcarsko a Německo do ČR
10. den: (ne): návrat do ČR v dopoledních hodinách