Francie - Korsika, turistika a relaxace


  • ubytování: vlastní stanyubytování: vlastní stany
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Turistika

10 denní zájezdy s pohodovou turistikou a relaxací s polopenzí na Korsice.
Tento zájezd je pro všechny, kteří mají rádi pohyb v krásné přírodě, ale také příjemné lenošení u moře. Každý den lze volit mezi výlety nebo relaxací u moře. Všechny autokarové výlety jsou v ceně a stojí určitě za to! Na tomto zájezdu poznáte průřez tím nejkrásnějším, co dělá Korsiku Korsikou. Hory, moře, pláže, kaskády, úžasná městečka včetně neskutečného Bonifacia, megality ve Filitose a lahodné místní kulinářské speciality….to je to, oč na Korsice běží.

Poznámka: Vhodné i pro kolektivy (možnost speciálních slev).

Zájezd je pořádán v kombinaci se zájezdem Korsika - pobyt s výlety.

Stravování: vlastní

za příplatek

Ubytování: vlastní stany

7x ubytování v kempu u moře s bazénem ve vlastních stanech.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR (upřesnění času odjezdu v závislosti na novém jízdním řádu trajektů), trajektem z Itálie do BASTIE na KORSICE. Návštěva starobylého CORTE s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány (tato zastávka platí pro zájezdy s nočním trajektem). Prohlídka přístavního města BASTIE (platí pro zájezdy s denním trajektem). Překrásným hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do jedné z nejkrásnějších zátok Valinco u městečka Propriano, která je ideálním místem k podnikání výletů po celé Korsice. Ubytování v kempu.
3. den: zátoka Valinco u PROPRIANA je vyhlášena svými plážemi, ale není přeplněná barevnými slunečníky s těly "smažících” se turistů. Dlouhá písčitá pláž, na jedné straně zakončená stejnojmenným městečkem a na druhé skalisky s janovskou věží, skýtá každému, co žádá. Dopoledne plážová turistika k ústí řeky TARAVO, nebo k janovské věži TOUR DE LA CALANCA, pozdě odpoledne seznámení s městem Propriano.
4. den: pro zájemce celodenní výlet. Odjezd do EVISY (805 m) – odtud příjemný pozvolný sestup do soutěsky SPELUNCA (2 – 3h). Je to jedna z nejkrásnějších atrakcí ostrova, možnost osvěžujícího koupání v kaskádách. Po obědě návštěva nedalekého malebného města PORTO a překrásnou janovskou věží. Odpoledne navštívíme bizardní skály CALANCHE (UNESCO). Po krátké přestávce touto pastvou pro oči, kde barevné skalní útvary ostře kontrastují s azurovou hladinou moře, pokračujeme zpět do kempu.
5. den:
6. den: ráno pohodová turistika ze sedla Col de Bavela (1218 m), pod siluetou nádherných skalních věží BAVELLA pěšky ke skalnímu oknu TROU DE LA BOMBE (1 290 m), pro zájemce s výstupem na PUNTA VELACO (1 483 m), s fantastickým výhledem na východní i západní pobřeží Korsiky. Pozdě odpoledne se stihneme ještě vykoupat v moři.
7. den: výlet do perly Korsiky BONIFACIA, nejmalebnější pobřežní túra na ostrově (pohodová turistika po pobřežních útesech s překrásnými výhledy na město na skalách, na pláž u ostrůvku St. Antoine - cca 3,5 hod i s koupáním u majáku), prohlídka města, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce místo turistiky nádherná projížďka lodí pod skalnatými útesy (cca 20 EUR/os.).
8. den: pro zájemce odjezd do hlavního města Korsiky - AJACCIA. Po prohlídce města, která bude ponejvíce věnovaná jeho rodákovi Napoleonovi Bonaparte, se vydáme k nedalekým ILES SANGUINAIRES. Zde si společně zajdeme k překrásné janovské věži. Návrat do kempu.
9. den: ráno odjezd do BASTIE, v případě času krátká prohlídka přístavního města (její délka závisí na jízdním řádu trajektů). Trajektem plavba do Itálie. Odjezd směr ČR.
10. den: návrat do ČR.