Francie - Bretaň - Kouzelná A Tajemná


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Poznejte s námi Bretaň, jeden z nejúžasnějších koutů celé Evropy, opojnou směs útesů a venkovské krajiny, pirátských přístavů, kraj protkaný legendami o potopených městech, meči Excalibru a artušovských lesích. Navštívíme pravěké megality, historická města, skalnaté poloostrovy a vlnami bičované pobřeží. Pocítíme lehké zachvění u tajuplných menhirů, opředených dávnými pověstmi keltských druidů. Bretaň je tu, aby nás okouzlila!

Poznávací zájezd provází Mgr. Jana Amadou

Nantes - Vannes - Carnac - Quiberon - Concarneau - Ville Close - Quimper - Locronan - Pointe de Pen-Hir - Côte de Granit Rose – Tréguier – ostrov Île de Bréhat - Côte D´Emeraude - Cap Fréhel - St. Malo - Mont-St-Michel

Na co se můžete těšit: tajuplný Carnac a kamenné menhiry
kouzelný poloostrov Quiberon
čistá příroda ostrova Ile de Bréhat
nejpůsobivější mys Bretaně Cap Fréhel

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 02.08. - 08.08. odjezd A, B, L + Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
4x ubytování v hotelu ***/** – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
4x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách z ČR (cca 18:00 hod. překročení hranic ČR).
2. den: V dopoledních hodinách příjezd do Nantes, vstupní brány Bretaně. Krátká prohlídka městečka NANTES , historické centrum, náměstí Place St-Croix, katedrála sv. Petra a Pavla, exteriér zámku. Odpoledne VANNES , brána k ostrovům v Morbihanském zálivu. Projdeme se jedním z nejslavnějších vévodských měst, jež se pyšní bohatou středověkou architekturou. Staré město je nádhernou směsicí hrázděných domů a sídel obchodníků, labyrinty úzkých uliček, kamenná dlažba a rytiny, městské hradby, gotická katedrála St. Pierre. Ubytování v centru města Vannes, individuální volno, večerní město.
3. den: Tajuplný CARNAC a jeho megalitická pole se třemi tisíci menhiry v kamenných řadách. Cesta nad rozervanými útesy CÔTE SAUVAGE až na nejjižnější část poloostrova QUIBERON . Krátkou zastávku budeme moci využít ke koupání, posezení u kávy nebo procházce podél pobřeží. Pokračujeme do rybářského přístavu CONCARNEAU a do opevněného starého města ze 14. stol. VILLE CLOSE , v jehož uličkách nás omámí vůně tradičních bretaňských pokrmů a z hradeb jsou krásné výhledy do okolí. Odjezd na ubytování do QUIMPER, prohlídka města s typickou bretaňskou atmosférou, hrázděnými domy, keramikou fajáns a gotickou katedrálou.
4. den:
5. den: Ráno krátce navštívíme trhové městečko TRÉGUIER , ležící uprostřed masívu z růžové žuly s úžasnou katedrálou Saint Tugdual. Lodní výlet na nedaleký a jedinečný OSTROV ÎLE DE BRÉHAT, dlouhý pouhých 3,5 km, jedna velká zahrada (hortenzie, mimózy, oleandry), oáza klidu, rozeklané atoly a útesy, kaple sv. Michala. Opustíme pobřeží západní Bretaně a pokračujeme na CÔTE D´EMERAUDE k nejkrásnějšímu mysu CAP FRÉHEL se strmými útesy padajícími do mořského přílivu. Odjezd na ubytování do ST. MALO , první seznámení s městem, prohlídka typicky bretaňského města, které k této oblasti neodmyslitelně patří. "Korzárské" město je jedním z nejoblíbenějších turistických cílů v Bretani, v 17. a 18. stol. klíčový francouzský přístav. Prohlídka starého dlážděného města, katedrála St. Vincent.
6. den: Dokončení prohlídky ST. MALO , hrad se strážními věžemi – strhující pohledy na moře a pobřeží, hradby zbudované vojenským architektem Vaubanem, individuální volno ve městě, koupání. Pro zájemce možnost zajištění celodenního fakult. výletu místním busem k opatství MONT-ST-MICHEL , gotickému klášteru tyčícímu se ve stejnojmenném zálivu na ostrůvku. Návrat do St. Malo v pozdních odpoledních hodinách. Odjezd do ČR.
7. den: Návrat v dopoledních hodinách (přejezd hranic ČR v cca 09:00 hod.).

Cena zahrnuje

  • 4x snídani,
  • 4x ubytování v hotelu ***/** – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk.pokoj 3700 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. výlet Mont St Michel 600 Kč (nutná rezervace v CK, min. počet účastníků 25 osob),
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 280 Kč,
  • Nantes – turistický vláček (okruh 45min) 7 €, děti 3-11 let 4 €, skupinové vstupné nad 20 os. 5,50 € - Plavba na ostrov Ile de Bréhat a zpět cca 12,70 € - Fakultativní výlet k Mont Saint Michel za příplatek 600 Kč zahrnuje pouze dopravu, vstupné Mont Saint Michel 10 € skupina 8 € - Maják Cap Fréhel cca 2 €
  • Připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné, fakult. služby, lodní výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"