Alsasko, pohádka nejen o víně, slavnost trubačů 2021


  • ubytování: hotel **+ubytování: hotel **+
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Pojištění: zájezd zahrnuje povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona 159/99 sb.

KOMPLEXNÍ LÉČEBNÉ POJIŠTĚNÍ UNIQA
Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění za příplatek . Jedná se o komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.
Číslo poj. smlouvy: 1360500328 tarif K5 kontakt na Europ Assistance: +420 296 333696 .
• léčebných výloh (dále LV) pojištění léčebných výloh v zahraničí pojišťuje vzniklé náklady na léky, ošetření a hospitalizaci včetně případné nákazy COVID-19 v zahraničí s případ. omezením s odkazem na "semafor" a doporučení MZV až do výše 5.000.000 Kč
• pojištění asistenčních služeb do výše 5.000.000 Kč
• pojištění stornopoplatků souvisejících se zrušením cest y ze zdravotních důvodů i v případě diagnózy COVID 19 či jiné : plnění maximálně do výše 80 % ze stornopoplatku, nejvýše však 15.000 Kč
• úrazové pojištění : plnění za trvalé následky úrazu (max. 300.000 Kč), úmrtí (max. 150.000 Kč)
• poj. odpovědnosti za škodu při cestě do zahranič í: škoda na zdraví a věci 1.000.000 Kč
• pojištění zavazadel (při překonání překážky) do výše 10.000 Kč

Nově je možné sjednat doplňkové pojištění k jakémukoliv komplexnímu cestovnímu pojištění
PŘIPOJIŠTĚNÍ COVID 19 TARIF P – rozsah pojištění níže
Náklady na ubytování spojené s umístěním do karantény – maximální plnění 10.000 Kč
- V případě karantény při nákaze pojištěné osoby v zahraničí
- Preventivní karanténa nařízená oprávněným místním orgánem (např. v hotelu, kde klient bydlí, se prokáže nákaza)
Náklady na náhradní dopravu zpět do ČR v případě umístění do karantény při zahraniční cestě – maximální plnění 20.000 Kč
- Karanténa v souvislosti s nákazou klienta
- Preventivní karanténa v souvislosti s nákazou např. někoho z hotelu
Rozšíření pojištění stornovacích poplatků o nesplnění zdravotních podmínek k nástupu do veřejného dopravního prostředku sloužícímu k cestě do zahraničí (letadlo, autobus, vlak)
- Rozšiřuje připojištění stornovacích poplatků (pokud jsou sjednány) o situace, kdy pojištěná osoba doloží, že v ČR, ještě před odjezdem, nebyla vpuštěna do dopravního prostředku s ohledem na zdravotní rizika související s COVID-19 a podezření na onemocnění pojištěné osoby. Pojistné plnění je poskytováno maximálně do výše limitu zvoleného připojištění stornovacích poplatků se stejnou spoluúčastí klienta- Dále je z pojištění hrazena situace, kdy klient doloží, že jel vlastním prostředkem a nebylo mu umožněno opustit ČR na hraniční kontrole země sousedící s ČR s ohledem na nesplnění zdravotních podmínek k vycestování z ČR a podezření na onemocnění pojištěné osoby.
- Preventivní domácí karanténa nebo uzavření hranic nařízením oprávněného orgánu není předmětem pojištění.

úvodni popis_PROV: Málokde v Evropě se kultury dvou národů povedlo stmelit jako v Alsasku. O tom vypovídají malebně vystavěná města i barvité svátky. Na programu je alsaská slavnost roku - skvělý průvod trubačů a alegorických vozů Dále poznáte krásnou přírodu, půvabná hrázděná městečka a vesnice jako z pohádek i velká města Colmar a Štrasburk. Ochutnáte alsaské speciality : víno, alsaský sýr a tarte flambéé.

Stravování: vlastní

není v ceně zájezdu. Snídaně je možné objednat předem a jsou formou bufetu francouzského typu se podávají vždy v hotelu. Jsou formou kontinentálního bufetu (káva, čaje, čokoláda, bagety, topinkové chleby, bábovky, jablečná přesnídávka, jogurt nebo někdy pudink, džus, marmelády, med, obyčejné a slané máslo). Velmi doporučujeme mít zajištěné snídaně (na hotelích je velmi přísně pod pokutou zakázáno užívání jakýchkoli varných konvic a vařičů. Ráno před cestou nemají ani řidiči možnost zajistit teplé nápoje v buse). Hotely jsou umístěny na okrajích měst a není možné zajistit v ranních hodinách snídani jinde v okolí hotelu.
Večeře: nejsou v ceně zájezdu, 1x organizuje průvodce společnou večeři pro zájemce za příplatek v českých korunách. Vřele doporučujeme!
Místa v restauraci je nutné rezervovat předem. Přiobjednané večeře lze doplatit v EURECH ještě v autobusu u průvodce na začátku zájezdu, ale pouze po závazné objednávce v CK.
V Eguisheimu se můžete zúčastnit ochutnávky výborných vín u místního vinaře s odborným výkladem. Vína, která ochutnáte a zaujmou vás, bude možné také zakoupit přímo u vinaře.
Orientační ceny ve Francii: bageta malá od 0,75 €, velká 1,50 €, plněný rohlík 1,50 €, mléko 1,90 €, sýr 350 g 1,50-3,50 €, dobré víno od 7 € láhev v obchodě nebo za skleničku v restauraci (1 dl) 2 €, balená voda 1,5l 0,50 €, pivo 3,50 €, limo 1,90 €, zmrzlina 2 €, obložená bageta od 4,50 €, ovoce, rajčata od 2,5 €/kg, menu v restauraci od 18 €, káva 1,50-2,50 €; pohlednice od 0,50 €, známka 1,20 €, WC 0,70 €

Doprava: autokarem

Využíváme autobusy s klimatizací, WC, přehrávačem DVD a barem na teplé a studené nápoje za koruny.
Upozornění: odjezdy a svozy z uvedených míst se uskuteční, pokud se sejde dostatečný počet zájemců. Trasy odjezdů se mohou změnit v závislosti na aktuální dopravní situaci.
Svoz z Brna, Hradce Králové, Pardubic může být zajištěný, veřejnou dopravou. S nutností v Praze přestoupit do hlavního zájezdového autobusu. Mezi příjezdem svozového autobusu a odjezdem zájezdového autobusu může být časová prodleva.

Ubytování: hotel **+

2x B&B hotel u Colmaru (2lůžkové pokoje vybaveny TV, sprchou a WC).
Možnost třílůžkových pokojů - individ. v CK (jedná se většinou o pokoj s francouzskou postelí pro 2 osoby a nad ní palandu pro ev. přistýlku – doporučujeme pouze pro děti nebo rodinu – pokoje jsou poměrně malé)

Program zájezdu

1. den: 1. den: odjezd z Prahy ve 23 h (Be, Pl; svoz od 6 osob: HK, Pa za 300 Kč; z Br za 400 Kč), transfer přes SRN do Francie
2. den: 2. den: ŠTRASBURK (UNESCO), "křižovatka Evropy", gotická katedrála, čtvrť s kanály "Petite France", krajem OBERNAI, rodiště patronky Alsaska sv. Otýlie, zachovalé centrum s hrázděnými domy, hrad Haut-Koenigsbourg , prohlídka a výhledy
3. den: 3. den: město THANN s gotickým kostelem, procházka mezi vinohrady, selský trh, vyhlídková cesta na Grand Ballon , nejvyšší vrchol Vogéz, lehká turistika - jezera Lac Blanc a Lac Vert , ÉGUISHEIM, středověké město s hrázděnými domy, hradem a ulicemi do kruhu, ochutnávka vína přímo u vinaře, včelích produktů, sýra münster a bábovky kougelhopf , hrázděné město KAYSERSBERG, fakult. večeře – alsaská specialita tarte flambée, TURCKHEIM, malebné renesanční městečko s večerním překvapením
4. den: 4. den: COLMAR , tradice města na vinné stezce, čtvrť "Malé Benátky", hrázděné domy plné květů, projížďka lodí po kanále, muzeum Unterlinden se vzácným oltářem Matthiase Grünewalda, RIQUEWIHR , nejkrásnější ves na vinné stezce, RIBEAUVILLÉ , půvabné městečko na úpatí tří hradů, vinařská slavnost trubačů a festival vína s průvodem alegorických vozů a rytířů na koních… a víno teče v kašně pro každého , ochutnáte místní víno a sýry, pro milovníky klidu variantně turistika mezi hrady a vinicemi, pozdě večer odjezd
5. den: 5. den: návrat do Prahy časně ráno CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí a slavnostem.