Adventní Štrasburk


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Pojeďte s námi zimní pohádky, do hlavního města Vánoc, alsaského Štrasburku!
Vánoční atmosféra a výzdoba je zde vskutku kouzelná! Nejstarší vánoční trh v Evropě a jeden z největší s cca 300 dřevěnými stánky má víc jak 400 letou tradici. Vánoční tradice je v Alsasku silně zakořeněna a i nejmenší vesničky mají své vlastní adventní trhy. Kromě tradičních vánočních pochoutek - perníků a svařeného vína, ochutnáte i místní speciality- bredle, bretzel, foie gras či tarte flambée a chutné alsaské sýry např. známý munster a skvělá alsaská vína. Štrasburk a celého Alsasko v sobě spojuje to nejlepší z kultur, které se zde střídavě působily francouzská i německá, a to právě tvoří specifickou a ojedinělou atmosféru místa i zdejších adventních trhů.

Štrasburk - Mont Sainte Odille - Obernai

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 03.12. - 05.12. Odjezd A + Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení zájezdu.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje se soc. zařízením

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: V časných ranních hodinách odjezd z ČR (Praha v cca 6:00 hod.), odpoledne příjezd na hotel, ubytování. Prohlídku ŠTRASBURKU začneme návštěvou nejmalebnější části města tzv. Malou Francií, tedy La Petite France s Vaubanovou přehradou s panoramatickým volně přístupným výhledem a krytými mosty zvané Ponts-Couverts . Tato barevná část Štrasburku s hrázděnými zdobenými domy je kouzelná ve všech ročních obdobích, ale v době adventu je přímo pohádková! Spletí romantických uliček podél řeky Ill, vodních kanálů přes místní vánoční trh se dostaneme na náměstí Kleber s velkým vánočním stromem patřící k emblému štrasburských vánoc.
2. den: Den začneme za dřívějšími hradbami procházkou přes Neustadt , tedy Nové Město. Čtvrť byla postavena v době, kdy byl Štrasburk součástí říše a svým pojetím se tak odlišuje od vlastního centra a patří, stejně jako vnitřní město tzv. Grande Ile tj. Velký ostrov, na seznam světového dědictví UNESCO. Společně budeme pokračovat k nejstaršímu a největšímu trhu ve Štrasburku na oblíbený Christkindelsmärik se stovkou stánků s nejrůznějšími dekoracemi. Odpoledne si prohlédneme pomyslný střed města, majestátní katedrálu Notre-Dame , jejíž počátky spadají do 12. století a je příkladem vrcholné gotiky. Se svými 142m byla dlouhou dobu nejvyšší stavbou na světě a do roku 1880 nejvyšším kostelem světa. Ukrývá mj. vzácný renesanční orloj a z její zvonice je nádherný výhled, který obdivoval např. Victor Hugo. Kromě dřevěných vánočních chatek kolem se blízko se nachází honosný palác z 18. století tzv. Palais Rohan , jenž je přirovnáván k Versailles. V jeho interiérech se nachází hned tři muzea: Archeologické muzeum , Muzeum dekorativního umění a Muzeum štrasburského umění . Zájemci mohou poobědvat místní speciality v tzv. Carré d´Or , Zlatém čtverci, bývalé čtvrti zlatníků s malými zdobenými uličkami obchodníků, typických winstub, pekařství aj. se specifickou téměř venkovskou atmosférou. V odpoledních hodinách se vydáme společně na vyhlídkovou plavbu městem k institucím Evropské unie. Shlédneme např. Radu Evropy či Evropský parlament.
3. den: Ráno opustíme definitivně Štrasburk a vydáme se po tzv. alsaské vinné stezce k nejvýznamnějšímu poutnímu místu Alsaska a druhému emblematickému duchovnímu místu hned po katedrále ve Štrasburku, MONT SAINT ODILLE . Svatá Odila, patronka Alsaska, zde před pol. 8. století vybudovala klášter a váže se k ní zajímavý leč pohnutý příběh. Klášter s bazilikou minor a nádherným panoramatickým výhledem na okolní krajinu, zasazený na kopci v lesích ve výšce 753m je přímo stvořený pro předvánoční rozjímaní. Adventní putování po Alsasku zakončíme návštěvou jedné z nejmalebnějších vesniček Alsaska, OBERNAI. Malá obec na úpatí masívu Vosges je ještě zčásti opevněná a uchovává si typickou středověkou atmosféru, která se k vánoční době skvěle hodí. Odjezd do ČR v odpoledních hodinách, návrat do půlnoci.

Cena zahrnuje

  • 2x snídani,
  • 2x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje se soc. zařízením,
  • dopravu lux. klimatizovaným busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1690 Kč,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 120 Kč,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • vstupné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"