Francie - Advent V Paříži A Zámek Versailles


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Supertipy

Zveme vás na poznávací zájezd do Francie, do vánoční Paříže. Poloha hotelu nám umožní večerní procházky městem, užijeme si adventní náladu u katedrály Notre Dame, na slavnostně vyzdobených bulvárech, ochutnáme místní lahůdky na vánočních trzích a navštívíme i vánočně laděný zámek Versailles. Vánoce v Paříži, to je opulentní luxus, svátečně vyzdobená centra a zářící Champs-Élysées. Pojeďte s námi poznat tuto metropoli v čase Vánoc, zažijte s námi advent v Paříži.

Poznávací zájezd do adventní Paříže provází Mgr. Jana Amadou .

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 01.12. - 05.12. Odjezd A, B, L + Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel*** v centru Paříže ve čtvrti Montparnasse, výborná poloha hotelu nám umožní i individuální večerní procházky a vstřebání té pravé vánoční atmosféry města.

hotel

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu*** v centru Paříže - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím. Hotel*** v centru Paříže ve čtvrti Montparnasse, výborná poloha hotelu nám umožní i individuální večerní procházky a vstřebání té pravé vánoční atmosféry města. CK si vyhrazuje právo z organizačních důvodů změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odjezd z republiky (cca 19:00 hod. překročení hranic z ČR).
2. den: Ráno příjezd do PAŘÍŽE s adventní atmosférou, vánoční dekorace, miliony žárovek, 150 km vyzdobených ulic, 180 km světelných řetězů a "Sapin de Noël". Historické centrum na ostrově La Cité – majestátní Notre Dame - 800 let stará gotická katedrála, proslavená románem Victora Huga "Zvoník u matky boží". Hned naproti katedrále přes Seinu se na malém čtvercovém náměstí s nejstarším stromem v Paříži nachází menší vánoční trh s asi padesátkou stánků s řemeslnými a skleněnými výrobky, módními a koženými doplňky, škálou mýdel atd. S výhledem na Notre-Dame za zvuku flašinetu nasajeme adventní atmosféru a budeme moci ochutnat něco z místní gastronomie - husí játra, sýry, klobásy, sladké makarónky aj. Prefektura , Justiční palác, dále shlédneme Pařížskou radnici , centrum Pompidou , Les Halles s kouzelnou světelnou výzdobou, Královský palác , čtvrť Opera s chrámem Madeleine. V podvečerních hodinách odjezd na ubytování do čtvrti Montmartre. Individuální volno - večerní Montmartre – náměstí malířů Place du Tertre, poslední zdejší mlýn Moulin de la Galette.
3. den: Návštěva VERSAILLES - prohlídka nejznámějšího symbolu francouzské renesanční architektury a královské moci, královské rezidence Ludvíka XIV. Odpoledne vánoční atmosféra historické Paříže, vánoční trhy, pohyblivé výlohy velkých obchodních domů jako Galerie Lafayette, individuální volno, posezení v typických pařížských kavárničkách, možnost návštěvy Louvru nebo dalších muzeí. V podvečer umělecká atmosféra vánočního Montmartru , krásný výhled na Paříž, náměstí Pigalle , Moulin Rouge, bazilika Sacré-Coeur .
4. den: Adventní atmosféra Paříže, Invalidovna, dominanta města Eiffelova věž s vánočním dekorem a jedinečnou příležitostí zabruslit si v jejím prvním patře s půjčovnou bruslí v ceně lístku. Oslovuje-li vás bruslení spíše s romantickým výhledem na Eiffelovu věž, k dispozici je velké kluziště na Martových polích přímo pod železnou dámou. Náměstí Trocadero, Vítězný oblouk, svátečně vyzdobená třída Champs Elysées , nádherné osvětlení zkrášluje již tak krásný bulvár, vánoční trhy, náměstí Svornosti (Place de la Concorde), svařené víno (vin chaud) pečené kaštany nebo symbol francouzských vánoc – piškotová roláda ve tvaru polínka. Na závěr podvečerní fakult. projížďka lodí po Seině s neobvyklým pohledem na pařížské památky. Odjezd do ČR.
5. den: Příjezd do republiky v dopoledních hodinách.

Slevy

  • SLEVA 55+ ze základní ceny 3%

Cena zahrnuje

  • 2x snídani,
  • 2x ubytování v hotelu*** v centru Paříže - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2100 Kč,
  • Eiffelova věž: výtah do 2. patra 16,60 (dítě 12-24 let 8,30 €, dítě 4-11 let 2 €) výtah do 3. patra 25,90 (dítě 12-24 let 13 €, dítě 4-11 let 3,20 €) pěšky do 2. patra 10,40 (dítě 12-24 let 5,20 €, dítě 4-11 let 1,30 €) pěšky + výtah do 3. patra 19,70 (dítě 12-24 let 9,80 €, dítě 4-11 let 2,50 €) - bazilika SacreCoeur zdarma - Museum Louvre 17 € (děti do 18 let zdarma) - Museum Orsay 14 € (pro členy EU do 25 let zdarma, mimo EU do 18-25 let 11 €) - Invalidovna 14 € (pro členy EU do 25 let zdarma, mimo EU do 18-25 let 11 €) - Vítězný oblouk 13 € (do 18 let zdarma, pro členy EU 18-25 let zdarma) - St. Chapelle 11,50 € (do 18 let zdarma, pro členy EU 18-25 let zdarma) - Pantheon 11,50 € (do 18 ...
  • EURO (značení €)
  • fakult. výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 180 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • pobytovou taxu,
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • Tour Montparnasse 18 € (děti 12-18 let 15 €, děti 4-11 let 9,50 €) - Metro – jednotlivé jízdné 1,90 € - Metro – carnet 10 jízd 16,90 € (předpokládáme cca 10 jízd metrem)
  • Versailles – fontány 9,50 € - příměstský vlak RER z Versailles cca 9 €
  • vstupné,