Finsko - magická krása zimního severu


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Ivalo - Saariselka - Ivalo

Obsazení: X / XX / XXX /

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: Ubytování ve speciálních chatkách Aurora, které umožňují ten nejlepší výhled pro pozorování polární záře. Chatky mají 29 m2, vlastní koupelnu/WC, jsou vybaveny ručníky, rychlovarnou konvicí, vysoušečem vlasů, miniledničkou a WiFi připojením v ceně.
Všechny níže uvedené aktivity jsou k dispozici v bezprostředním okolí vašeho pobytu a nevyžadují minimální počet účastníků. Zimní aktivity jsou zpravidla realizovatelné od 14.11. do 21.04., podzimní aktivity pak od 27.08. do 13.11.
Thermo oblečení a veškeré další potřebné vybavení jsou k dispozici bez dalších nákladů.

Možnost následujících aktivit:
Celodenní výlet do Nellim
Objevte místo, kde se setkávají východní, západní a severní kultury. Prohlídka malé vesničky Nellim spolu a kostela nejsvětější Trojice.
Siida muzeum
prozkoumejte způsob života a historii místních obyvatel - Sámů a nechte se unést krásou velkolepé nezamrzající řeky Juutuanjoki, protékající mezi zasněženými útesy.
Hledá se Santa!
Den plný nezapomenutelných vánočních zážitků pro děti.
Husky Safari 1 hod., 2 hod. nebo 4 hod.
Dychtiví psi běžící v plné rychlosti zasněženou tichou krajinou a sáně hladce klouzající po sněhové pokrývce. Vedoucí pes se na vás podívá na rozcestí: vpravo? doleva? Mush! To je zážitek, na který nikdy nezapomenete!
Workshop pro fotografy
Jak nejlépe zachytit polární záři? Instruktor s 20letou zkušeností fotografování polární záře vám poradí.
Krajinou na sněžnicích
Sněžnice jsou nejlepší volbou jak poznat skutečnou přírodu Laponska, hluboký sníh křupající pod vašimi kroky, stromy pod hustou sněhovou pokrývkou a v dáli se potulující stádo sobů - zimní příroda ve vlastním kouzelném světě.
Sobí express 2hod.
Sedněte si do saní, vyzvěte soby - a držte se! Nyní můžete vidět, jak se obyvatelé Laponska přemisťovali předtím, než sněžné skútry dorazily do severní divočiny. Jízda saněmi se sobím spřežením zimním lesem je zážitek, který nepřichází každý den v životě!
Sobí den 4hod.
Co jedí sobi v zimě? Jak přežívají sobi venku při teplotě -45 °C? Je na čase to zjistit! Prozkoumáme sobí farmu, nakrmíme její čtyřnohé obyvatele a vydáme se na projížďku saněmi se sobím spřežením.
Lekce běhu na lyžích
Lyžování je snadné a zvládne to každý, kdo umí chodit! Během kurzu pro začátečníky vás průvodce naučí základním technikám, po kterém můžete vyrazit na lesní stezku, abyste byli svědky nezapomenutelné zimní krásy Laponska.

Aktuální ceny výletů v CK.

Program zájezdu

1. - 2. den: přílet do Ivalo, transfer do Northern Lights Village , večeře, nocleh.
3. den: snídaně, aktivity dle vybraného balíčku, večeře, nocleh.
4. den: snídaně, aktivity dle vybraného balíčku, večeře, nocleh.
5. den: snídaně, aktivity dle vybraného balíčku, večeře, nocleh.
6. den: snídaně, transfer na letiště Ivala , odlet do Prahy.