Filipíny - rýžové terasy i exotické pláže ostrova Palawan


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Kdybyste se Filipínců zeptali, na kolika ostrovech leží Filipíny, nejspíš by se vás blahosklonně, ale s šibalským úsměvem, zeptali, jestli myslíte při přílivu nebo po. Vskutku se jedná o neuvěřitelných 7 107 ostrovů rozkládajících se na sopečném pásu. Je to země odtržená od zbytku Asie nejen geograficky, ale i kulturně a duchovně díky 370leté španělské nadvládě. Filipíny jsou typické svými smaragdově zelenými rýžovými poli, blankytně modrými pobřežními vodami, doutnajícími sopkami, hemžícími se velkoměsty, pestrobarevnými dopravními prostředky jeepney, vodními buvoly s ofinkou a hlavně usmívajícími se, spokojenými lidmi, v jejichž očích budete vždy středem pozornosti. Tento zájezd vás zavedeme na sever do svěžího pohoří Centrálních Kordiler za svéráznými horskými národy a bývalými lovci lebek kmene Ifugao, nutno dodat, že dnes velmi pohostinnými lidmi. Podíváme se na roztodivný pohřební zvyk - rakve zavěšené na skalách, uvidíte 2000 let staré rýžové terasy v Batadu, vodopády, jeskyně a úžasné výhledy. Filipíny pro milovníky ostrovní idylky zakusíte na zeleném ostrově Palawan, který byl zvolen nejlepším ostrovem hned několik let po sobě. Navštívíte podzemní řeku patřící mezi 7 přírodních divů světa, uvidíte rostodivné skalní útvary a ostrůvky v El Nidu, váš zrak i osuška spočinou na bělostných plážích u křišťálových vod Jihočínského moře.

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z ČR, ubytování v centru MANILY. Prohlídka skvostu španělské koloniální architektury "vesnice za zdmi" INTRAMUROS s pevností Santiago a kostelem sv. Augustýna (UNESCO). Procházka čínskou čtvrtí s četnými restauracemi, obchody s čínskou tradiční medicínou a zlatnictvími. Prohlídka Rizal parku s večerním představením zpívající fontány.
3. den: při přejezdu do BAGUIA se zastavíme v Bakolorském kostele do půli zalitého lávou při nechvalně proslulé erupci sopky Pinatubo v 90. letech. V posledním úseku cesty se dostaneme do horské oblasti s krásnými výhledy. V Baguiu - městě květin, které je díky svému svěžímu klimatu v 1 540 m n. m. letním hlavním městem Filipín, navštívíme místní památky a večerní trhy s možností večeře s panoramatickým výhledem v restauraci oslavující svou bohatou výzdobou zdejší horské kmeny.
4. - 5. den: přejezd do SAGADY skýtá spektakulární výhledy do strží a na četná terasovitá políčka na svazích místních strmých kopců. V Sagadě sejdeme do ÚDOLÍ OZVĚN za unikátním pohřebním zvykem příslušníků kmene Igorotů, jedná se o rakve Sugong zavěšené ve výšce na skále. Také navštívíme pohřební jeskyně s možností sestupu do útrob k jezírkům a krásně tvarovaným stalaktitům a stalagmitům. Na závěr vás osvěží procházka rýžovými poli k vodopádu s možností koupání.
6. den: přejezd divokou krajinou CENTRÁLNÍCH KORDILLER po HALSEMOVĚ HORSKÉ SILNICI, která je jednou z nejscéničtějších silnicí světa. Cestou se zastavíme v bontockém folklorním muzeu. Dále pak v provincii IFUGAO zavítáme k rýžovým terasám v HAPAU a vykoupeme se v horkých pramenech.
7. den: návštěva 2000 let starých rýžových teras v BATADU (UNESCO). Procházka po rozlehlém amfiteátru podobném komplexu ifugaoských rýžových teras, důmyslném vodním systému tvořeném z čistě přírodních materiálů. Fakultativně 21 m vysoké vodopády TAPPIYA, které jsou příjemným osvěžením pro otužilejší či pěkným snímkem pro lovce fotografií. Noční přejezd do Manily.
8. den: příjezd do Manily a přelet do PUERTO PRINCESA, odkud se vydáme džunglí porostlou krajinou PALAWANU až do skromné vesničky SABANG. Ubytování na pláži pod horami, relax a koupání.
9. den: plavba po Podzemní řece na světě patřící mezi 7 přírodních divů světa, ústí jeskyně se nalézá u moře v džungli s bohatou faunou, vysoká šance vidět makaky či varany. Po návratu odpočinek na pláži, možnost jízdy na zipline vedoucí nad mořem či průzkumné plavby mangrovovými porosty.
10. den: přejezd do PORT BARTONU s ubytováním na pláži. V této rybářské vesnici se ponoříme do božského klidu, jelikož zde má vše svůj čas.
11. den: relax na nedalekých rajských ostrůvcích s bělostnými plážemi, šnorchlování v korálových zahradách, výprava za mořskými želvami.
12. den: přejezd do EL NIDA, nebo-li "hnízda" - vstupní brány k věhlasným BACUITSKÝM OSTROVŮM. Pestrý noční život a škála restaurací, nechte si ugrilovat čerstvou rybu, na kterou si ukážete přímo na pláži.
13. den: plavba k blízkým BACUITSKÝM OSTRŮVKŮM s pitoreskními vápencovými útvary připomínajícími slavnou vietnamskou zátoku Ha Long. Modré laguny, korálové zahrady a bělostné pláže, na jedné z nich i poobědváme po filipínsku.
14. den: volný den, fakultativně další plavba po ostrovech. Pokud zatoužíte být nerušeni, téměř prázdná 4 km dlouhá idylická pláž NACPAN je tu pro vás.
15. den: návrat do PUERTO PRINCESA. Prohlídka muzea či místních trhů. Pobyt na Palawanu zakončíme společnou večeří ve filipínském stylu.
16. den: přelet do Manily. Dokončení prohlídky památek s možností nákupu tradičních předmětů z celých Filipín na jednom místě v uměleckém obchodě Silahis. Na závěr pověstný noční život s karaoke a čtvrť transvestitů či bar s trpasličí obsluhou. Odlet domů.
17. den: přílet do ČR.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.