Velký okruh Ecuadorem

od 79 990 Kč

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

15 dnů Ecuador
Quito - Otavalo - vulkán Cotopaxi - Baňos - vulkán Chimborazo - Rio Bamba - Cuenca - NP El Cajas - Guayaquil
Minimální počet 8 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: PRAHA - QUITO Odlet z Prahy do Quita. po příletu uvítání průvodcem America Tours, transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting.
2. den: QUITO,STŘED SVĚTA Prohlídka Quita – skvostu koloniální kultury. Toto město,ležící v nadmořské výšce bezmála 3 000 metrů, se může pochlubit jedinečnou kolekcí chrámů, kostelů, katedrál a dalších historicky cenných staveb. Odpoledne navštívíte slavný monument "střed světa"postavený přímo na rovníkové čáře. Nocleh v Quitu.
3. den: OTAVALO Celodenní výlet do indiánských vesnic v podhůří severních And a prohlídka největšího indiánského trhu v Jižní Americe - Otavalo Indian Market. Můžete zde obdivovat vystavené rukodělné výrobky - ponča, tapiserie, šperky, klobouky a mnoho dalších výrobků. Návrat do Quita ve večerních hodinách.
4. den: VULKÁN COTOPAXI, RŮŽOVÁ PLANTÁŽ Celodenní výlet k činnému vulkánu Cotopaxi. Tato sopka je se svojí výškou téměř 6 000 metrů druhou největší horou Ecuadoru. Zajímavostí je ledovec na jejím úbočí, který je jedním z mála světových ledovců v rovníkové oblasti. Tento den navštívíme také plantáž a pěstírnu růží, jichž je Ecuador největším producentem na světě, a zdejší nadmořská výška a mikroklima jim nadmíru svědčí. Návrat do hotelu v podvečer.
5. den: TERMÁLNÍ LÁZNĚ PAPALLACTA Dnešní celodenní výlet k termálním pramenům zakončí několikadenní putování ve vysokých nadmořských výškách. Dosyta si užijete relax v termálních bazénech situovaných v tropických zahradách pod impozantním věčně zasněženým vulkánem Antisana. Návrat do hotelu v podvečer.
6. den: AMAZONIE Dnešní cesta Vás zavede z regionu And silnicí s jedinečnými výhledy na horské velikány do oblasti tropických pralesů Amazonie. Již během cesty budete mít možnost pořídit krásné fotografie pralesních údolí a krásných vodopádů… Po ubytování a nezbytném odpočinku po cestě se večer seznámíte s plány na nadcházející den.
7. den: AMAZONIE Cílem dopoledního výletu je kaskádový vodopád La Cascada de Latas. Po krátké plavbě motorovou kánoí a trailu pralesem Vás čeká osvěžující koupel pod vodopádem v křišťálově čisté vodě pralesní řeky. Odpoledne se můžete těšit na vycházku do pralesa a pozorování jeho obyvatel – od rostlin a hmyzu až po opice a mnoho zdejších druhů ptactva.
8. den: BAŇOS Návrat do regionu Andes, prohlídka vesnic Puyo a Bańos, návštěva velkolepého kaňonu Pastaza, nocleh v Baňos.
9. den: VULKÁN TUNGURAHUA Vesnice Baňos je položena v údolí s množstvím vodopádů. Hlavní atrakcí je ale barevný kouř vycházející ze sopečného jícnu Tungurahua. Místní indiáni toto místo uctívají jako projev síly "matky přírody". Prohlídce tohoto údolí je zasvěcen dnešní den.
10. den: VULKÁN CHIMBORAZO,RIOBAMBA Celodenní přejezd jedinečnou přírodou k nejvyšší hoře Ecuadoru – vulkánu Chimborazo. Ubytování v městě Riobamba.
11. den: NARIZ DEL DIABLO,CUENCA Dnešní zážitky z Vás hned tak nevyprchají !! Na programu je jízda proslulou železnicí Nariz del Diablo. Jízda vlakem nad srázy a kaňony s jedinečnými výhledy na vulkán Chimborazo je mnohými považována za vrchol zájezdu. Odpoledne ještě navštívíte ruiny Ingapirca, nocleh Vás očekává ve městě Cuenca.
12. den: CUENCA Prohlídka města a volno k samostatné prohlídce. Město je známé jedinečnou koloniální architekturou, slavnou katedrálou,klášterem a květinami zarostlými náměstími.
13. den: EL CAJAS,GUAYAQUIL Návštěva národního parku El Cajas. Po prohlídce pokračování cesty do Guayaquilu, nocleh.
14. den: GUAYAQUIL - PRAHA Po snídani Vás čeká prohlídka hlavního města ecuadorského pobřeží, která zahrnuje největší turistické atrakce historie i současnosti. Dle Vašeho cestovního plánu odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy, nebo fakultativní prodloužení pobytu v Ecuadoru čtyřdenní plavbou po souostroví Galapágy.
15. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • Sleva pro třetí osobu na pokoji 3.300 Kč

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu dle itineráře v turistické třídě
  • letištní taxy a poplatky k zaoceánským letům
  • 13 x ubytování dle itineráře v hotelech kat.3-4* se snídaní
  • dopravu klimatizovaným minibusem
  • program dle itineráře včetně uvedených vstupů
  • služby vedoucího zájezdu America Tours a místních průvodců
  • stravu uvedenou v itineráři
  • komplexní pojištění speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění storna zájezdu
  • stravu nejmenovanou v itineráři
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté do programu zájezdu
  • spropitné lokálním průvodcům, řidičům, personálu hotelů a restaurací
  • event. nutná tranzitní víza pro cestu do cílové destinace
  • poplatky za odbavení zavazadel ( letecká přeprava)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj 22.600 Kč
  • pojištění storna zájezdu ( ERV pojišťovna) 1800 Kč