Prodloužení na Galapágách po okruhu Ekvádor od rovníku k Pacifiku


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. - 9. den: GUAYAQUIL – BALTRA : Po snídani transfer na letiště a odlet na Galapágy na letiště na ostrově Baltra. BALTRA – NORTH SEYMOUR: Po příletu na ostrov Baltra následuje transfer do přístavu a nalodění na jachtu. Po celou dobu pobytu na ostrovech (tj. 3 noci) bude zajištěno ubytování na jachtě ARCHIPEL. Odpoledne prohlídka ostrova North Seymour. Ostrov North Seymour, byl vytvořen vyzvednutím podmořské lávy, na němž jsou často vidět nádherné fregatky vznešené, terejové modronozí či rackové galapážský.
10. den: GENOVESA: Návštěva ostrova Genovesa s prohlídkou Darwin Bay a Prince Philip Steps. Ostrov Genovesa je lávový ostrov s 25 metrů vysokým skalnatým výstupem Prince Philip’s Steps (El Barranco), na němž jsou často vidět terejové. Částečně erodovaný vulkán Darwin Bay, známý pro své kráterové stěny se stovkami nádherných fregatek, tereji rudonohými, racky a buřňáky či pláž Darwin tvořená zbytky korálů, která je domovem leguánů mořských.
11. den: BARTOLOMÉ - SANTIAGO: Dopoledne prozkoumání ostrova Bartolomé, odpoledne si prohlédnete ostrov Santiago se Sullivan Bay. Ostrov Bartolomé je proslavený díky více než 100 metrů vysokému skalnímu útvaru Pinnacle Rock a nejmenšímu druhu tučňáků žijících severně od rovníku. Budete si zde moci prohlédnout také pelikány, fregatky, červené kraby a mnoho jiných živočišných druhů.
12. den: SANTA CRUZ – BALTRA – GUAYAQUIL: Dopolední plavba k ostrovu Santa Cruz s návštěvou výzkumné stanice Charlese Darwina. Santa Cruz je ostrov s nádhernými horami se zelenou vegetací. Na tomto ostrově v městečku Puerto Ayora se nachází výzkumná stanice Charlese Darwina a kanceláře národního parku Galapágy. Poté transfer na ostrov Baltra, odkud bude odlet do Guayaquilu a následně do Prahy.
13. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • přelet Guayaquil – Baltra včetně letištních poplatků
  • 3 x ubytování ve dvoulůžkové kajutě na jachtě Archipel I (kategorie Turist Superior) s plnou penzí
  • veškeré transfery
  • výbavu na šnorchlování a kajak
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 8 osob)

Cena nezahrnuje

  • vstupní kartu na Galapágy 100,- USD / osoba
  • tranzitní kartu 20,- USD / osoba