Peru - Ekvádor, ve stínu Huascaránu


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: PRAHA - LIMA:
2. den: LIMA: Přílet do Limy, transfer do hotelu, krátký odpočinek. Prohlídka hlavního peruánského města Lima, které bylo založeno roku 1535 španělským dobyvatelem Franciskem Pizarrem. Návštěva archeologického muzea a první seznámení se severní kulturou z preincké doby. Nocleh v Limě.
3. den: LIMA – CARAL – HUARÁZ: Snídaně. Přejezd do Huarázu. Zastávka v Caralu, zaniklém městě s ruinami kamenných pyramid. Hlavní rozkvět tohoto města se datuje do doby, kdy byly v Egyptě stavěné hlavní pyramidy. V Caralu se nikdy nenašly zbraně, předpokládá se, že bylo hlavně vystavěno pro obchodní záležitosti. Příjezd do Huarázu, nocleh.
4. den: HUARÁZ – TRUJILLO: Snídaně, odjezd do Trujilla. Cestou zastávky na fotografování nádherné přírody, pohoří Cordillera Blanca s nejvyšší horou Peru Huascaránem (6.768 m n. m.). Nedaleko jezera Llanganuco je pomník na památku českých horolezců, kteří zde zahynuli při zemětřesení v roce 1970. Trujillo je považováno za hlavní město kultury v Peru. Prohlídka města (Arcibiskupský palác, koloniální architektura). Přejezd do údolí Moche, návštěva lokality Huaca de la Luna. Prohlídka Sluneční a Měsíční pyramidy, které jsou postaveny z hliněných nepálených cihel, kterým se zde říká „adobe“. Tyto impozantní chrámy jsou zdobeny nástěnnými malbami kultury Močiků. Nocleh v Trujillu.
5. den: TRUJILLO – CHAN CHAN – CHICLAYO: Po snídani návštěva Chan Chan, což bylo jedno z nejvýznamnějších měst předkolumbovské éry. Podle legendy jej založil bůh Naymlap, který přicházel z oceánu. Největší rozkvět zažilo v 15. století. Příjezd do Chiclaya, návštěva muzea se zajímavými artefakty. Nocleh v Chiclayu.
6. den: CHICLAYO – HUACA RAJADA: Snídaně. Návštěva archeologického naleziště Huaca Rajada, kde byl objeven hrob a poklad vládce ze Sipánu, který objevil archeolog Walter Alva v roce 1987, a udává se, že je to po Tutanchamonově hrobce druhý nejbohatší hrob světa. Oběd v místní restauraci. Po obědě půjdeme do nejmodernějšího muzea the Royal Tombs of Sipan, kde je replika hrobu vládce ze Sipánu a další úchvatné památky. Návrat do hotelu, nocleh v Chiclayu.
7. den: CHICLAYO – QUITO: Snídaně. Transfer na letiště v Chiclayu, odlet do Quita. Po příletu transfer do hotelu, nocleh.
8. den: QUITO – OTAVALO - COTACACHI: Snídaně. Prohlídka hlavního ekvádorského města Quita. Díky velkému množství kostelů a klášterů se Quitu přezdívá „klášter Ameriky“, koloniální centrum Quita bylo v roce 1978 zařazen organizací UNESCO do seznamu světového kulturního dědictví. Uvidíte ta nejzajímavější místa jako náměstí Nezávislosti s Prezidentským palácem, Arcibiskupský palác, Parlament, Metropolitní katedrálu, kostel La Compaňía a další krásné památky. Parky jsou zdobeny fontánami a moderními sochami, jež jsou v zajímavém kontrastu se starou architekturou. Prohlídku ukončíte na hoře Panecillo, odkud budete mít nádherný výhled na hlavní město. Quito leží v nadmořské výšce 2.850 metrů a je obklopeno sopkami se zasněženými vrcholky. Město bylo vybudováno na úpatí sopky Pichincha (4.794 m n. m.). Přejezd do městečka Cotacachi, které je proslavené výrobky z kůže. Přejezd do Otavala, nocleh.
9. den: OTAVALO : Snídaně. Prohlédnete si krásné indiánské město Otavalo a navštívíte zde také nejhezčí ekvádorský indiánský trh - prodává se zde čerstvé ovoce, zelenina, klobouky, indiánské šperky a další typické předměty. Návrat do Quita, nocleh.
10. den: QUITO – COTOPAXI - LASSO: Snídaně. Cesta do oblasti Andského středohoří a národního parku Cotopaxi kolem laguny Limpiopungo. Této cestě se říká „Třída sopek“, poskytuje překrásné výhledy na nejhezčí ekvádorské sopky. Tento přírodní klenot je magnetem pro milovníky přírody, rozprostírá se na území 36.000 ha. národní park obklopuje největší aktivní vulkán na světě se stejnojmenným názvem Cotopaxi (5.897 m n. m.). Během prohlídky parku budete mít možnost obdivovat přírodní krásy, při troše štěstí uvidíte andské racky, kondory, vysokou zvěř nebo divoké koně. Přejezd do malé půvabné vesničky Lasso, nocleh.
11. den: LASSO – LAGUNA QUILOTOA - QUITO: Snídaně, odjezd k jezeru Laguna Quilotoa (3.850 m n. m.), což je překrásný vulkanický kráter zaplněný vodou zelené barvy s hloubkou až 250 m. Krátký treking úchvatnou krajinou kolem jezera s nádhernými výhledy. Návrat do Quita, nocleh.
12. den: QUITO - PRAHA: Transfer na letiště v Quitu, odlet z Quita do Prahy.
13. den: PŘÍLET DO PRAHY:

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 10x nocleh ve 3* hotelech se snídaní
  • 1x oběd
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 12 osob)

Cena nezahrnuje

  • odletovou taxu z Ekvádoru 45,– USD
  • fakultativní výlety a vstupy
  • spropitné
  • cestovní pojištění