Ekvádor - Jižní Amerika v miniatuře - prodloužení Galapágy


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Quito • Otavalo • Cotacachi • Mitad del Mundo • Avenida de los Volcanes • Latacunga • Riobamba • Alausi • Cuenca • Guayaquil • Galapágy

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 10

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Quita s přestupem. Transfer do hotelu, ubytování a nocleh.
2. den: snídaně. Odjezd na sever do města Otavalo , návštěva „Plaza de Ponchos“ s trhem s místními uměleckými výrobky a textilem (známá „ponča“), návštěva Cotacachi známého pro velmi kvalitní kožené výrobky. Cestou vyhlídky na Andy, jezero San Pablo, vulkány Imbabura a Cayambe . Jedná se tour plnou folklóru, možnost nákupu typických suvenýrů, ale také seznámení s úchvatnou přírodou Ekvádoru. V případě příznivého počasí zastávka u vodopádů nebo ve vesničce Peguche s krátkou pěsí túrou. Návrat do Quita. Nocleh.
3. den: snídaně. Pěší procházka po hisorickém centru Quito - Plaza Grande, Palacio de Gobierno, Compaňía de Jesús, kostel San Francisco, Mirador del Pancenillo. Návštěva monumentu Mitad del Mundo - „V polovině světa“ umístěného přímo na rovníku. Přejezd k lanovce, fakultativně výjezd na Cruz Loma s vyhlídkou na Quito z výšky 4050 m n. m. (9 USD). Návrat na hotel. Nocleh.
4. den: snídaně. Cesta známou silnicí Panamericana Sur z Quita až do Riobamba. Během cesty je možno vidět velké množství vulkánů - tzv. „Cesta vulkánů“ - Antisana, Copotaxi, Ilinizas, Tungurahua a Chimborazo. Zastávka na indiánském trhu. Krátká prohlídka koloniálních městeček Latacunga a Riobamba . Ubytování. Nocleh.
5. den: snídaně. Odjezd z Riobamba na jih do Alausi - cesta vlakem kolem tzv. „ďáblova nosu“ - Nariz del Diablo (vlak v ceně), archeologické naleziště ruiny města Inků Caňariz (v případě špatného počasí uzavřeno). Příjezd do města Cuenca. Ubytování. Nocleh.
6. den: snídaně. Prohlídka města Cuenca (UNESCO) – zařazena na seznam UNESCO pro jedinečnou architekturu a okolní přírodu - „Museo de Culturas Aborígenes“. Dopoledne procházka, odpoledne projížďka - návštěva známých dílen na výrobu šperků a zejména fabriky na kloubouky - právě zde se vyrábí světoznámé „panamské klobouky“. Nocleh.
7. den: snídaně. Odjezd do Guayaguil - cestou krásná krajina oblasti Lacustre s možností vidět plantáže banánů a rýžová pole. Odpolední návštěva Guayaquil - hlavní turistické atrakce - Nový Malecón 2000, Cerro Santa Ana. Večer fakultativně projížďka na pirátské lodi Morgan po řece Rio Guayas. Ubytování. Nocleh.
8. den: snídaně. Odlet na Galapágy , transfer do přístavu Puerto Aroya na Isla Santa Cruz. Ubytování. Nocleh.
9. den: Galapágy - neuvěřitelně krásný přírodní zázrak. Pobyt na ostrově Isla Santa Cruz s plnou penzí a výlety jachtou na ostrovy Islas Plazas , Isla Seymour nebo Isla Bartolomé . Galapágy (vyhlášeny za celosvětové přírodní dědictví UNESCO od roku 1978) jsou vzdáleny 1000 kilometrů od Ekvádoru a svým návštěvníkům nabízejí pláže s bílým pískem, pohled na kaktusové lesy, gigantické želvy, bohatě zbarvené ptáky. Každý milovník přírody si zde přijde na své. Galapágy regulují počet návštěvníků a platí zde velmi přísná pravidla. Návštěvníci přijíždějí na malých luxusních lodí a musejí se zde řídit pokyny ochránců parku. Je zakázáno vyvážet jakékoliv rostliny nebo zvířata, ale také na ostrovy přivážet cokoliv, co sem nepatří. Tato omezení jsou však plně vyvážena možností pobytu v tomto přírodním ráji.
10. den: transfer na letiště Baltra a odlet do Guayaguil nebo Quita, ubytování nocleh.
11. den: individuální volno, transfer na letiště, odlet do Evropy.
12. - 13. den: přílet do Prahy.