Ecuador a Galapágy - luxusní lodí po souostroví Galapág


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Vydejte se spolu s námi do míst, kde Charles Darwin formuloval svoji teorii o vývoji živočišných druhů. Po krátkém úvodu, návštěvě vysokohorské metropole Quito plné historických památek i moderní architektury, a návštěvě činného vulkánu Cotopaxi odletíme do zcela jiného světa. Světa, kde zvířata a ptáci ještě stále považují člověka za sobě rovného, a sledují Vás se stejnou zvědavostí jako Vy pozorujete je. Žádné zvíře nebo pták se Vás nebojí a neuhne Vám z cesty… To se může stát jen na Galapágách !! Během plavby luxusní lodí, pod vedením zkušených rangerů národního parku a průvodce America Tours prožijete opravdu nevšední a krásnou dovolenou. Přejeme Vám jedinečné zážitky !!

Quito - NP Cotopaxi - Baltra - Bartolome - South Plaza - North Seymour - San Cristobal - Guayaquil


Minimální účast 6 osob

Letecká doprava může vést přes USA
K tranzitu přes USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.

Program zájezdu

1. den: PRAHA - QUITO Přlet do Quita, transfer do hotelu, ubytování , večeře , na závěr orientační meeting s průvodcem
2. den: QUITO, CELODENNÍ PROHLÍDKA Po snídani odjezd na prohlídku města, která zahrnuje i návštěvu slavného monumentu "Střed světa" postaveného přímo na rovníkové čáře (Middle of the World). V odpoledních hodinách návrat do hotelu.
3. den: NÁRODNÍ PARK COTOPAXI,RŮŽOVÁ PLANTÁŽ Celodenní výlet do národního parku Cotopaxi, který nese jméno po stejnojmenném vulkánu. Ten je se svou výškou 5 897 m nejvyšším činným vulkánem na světě. Navštívíte také pěstitelskou plantáž růží, jichž je Ecuador největším producentem na světě, a kterým se ve zdejší nadmořské výšce a mikroklimatu znamenitě daří. Ubytování v podvečer.
4. den: TERMÁLNÍ PRAMENY PAPALLACTA Dnes Vás čeká relaxační den – celodenní výlet do přírodních termálních lázní Papallacta pod impozantním vulkánem Antisana. Do sytosti si užijete koupelí v horkých termálních pramenech a relaxace v květinových zahradách před zítřejším přeletem do ráje Galapág…
5. den: GALAPÁGY, OSTROVY BALTRA a BARTOLOME Časně transfer na letiště /snídaňový balíček na cestu/ a odlet na Galapágy. Po příletu na ostrov Baltra budete očekáváni místním průvodcem. Následuje transfer do přístavu a krátký přejezd motorovým člunem k Vaší lodi. Zde budete instruováni o nadcházející plavbě a absolvujete bezpečnostní školení k pobytu na lodi. Seznámíte se také s pravidly pobytu na ostrovech/ jejich dodržování je správou národního parku striktně vyžadováno/. Následuje oběd, během kterého se loď přesune k ostrovu Bartolome známému rudozlatou pláží, nad kterou se tyčí špičaté skalisko Pinnacle Rock. První vylodění absolvujete právě zde – můžete šnorchlovat /brýle, šnorchl a ploutve jsou v ceně, neoprenový oblek si můžete za poplatek půjčit na lodi/, slunit se nebo vyrazit na krátkou vycházku po pláži. Následuje projížďka člunem podle pobřeží, kde můžete pozorovat lachtany a mořské ptáky, včetně vzácných tučňáků a blue footed boobies. Závěrem návštěvy ostrova navštívíte vyhlídku z nejvyššího bodu ostrova /372 schodů/, odkud je jedinečný výhled na vulkanické krátery, členité pobřeží a okolní oceán. Den zakončíte večeří a "kapitánským večírkem"na Vaší lodi.
6. den: GALAPÁGY, OSTROVY SOUTH PLAZA a NORTH SEYMOUR Během noci se loď přesune k dalšímu z ostrovů – South Plaza. Po krátkém transferu na člunu vystoupíte na břeh tohoto jedinečného, kaktusy a sukulenty porostlého ostrova, kde Vás čeká cca dvoukilometrová vycházka s rangerem, a setkání s mnoha druhy zdejších zvířat a ptáků. Ostrov je známý zejména koloniemi lachtanů, na které budete narážet po celou dobu vycházky, zemními a mořskými iguanami, Nazca a blue footed boobies.. Po návratu se loď během oběda přesune k ostrovu North Seymour, který je známý jako hnízdiště mnoha druhů ptáků. Zejména hnízdící fregatky královské a obrovské a blue footed boobies jsou velkou atrakcí, stejně jako všudypřítomní lachtani. Po krátké vycházce hájem sukulentů se vrátíte zpět na loď.
7. den: GALAPÁGY, OSTROV SAN CRISTOBAL Po celonoční plavbě bude ráno loď zakotvena u ostrova San Cristobal. Po snídani následuje výlet ze zátoky Punta Pitt. Navštívíte jedinečné vyhlídky na kolonie lachtanů a hnízdiště všech zdejších druhů boobies, a dvou druhů fregatek. Budete mít možnost koupání nebo šnorchlování u Pitt Islet. Během oběda se loď přesune k bílým písčitým plážím Cerro Brujo. Následuje příjemná vycházka po písčitém břehu s vyhlídkami na pozůstatky sopečné činnosti ostrova – zhroucené lávové tubusy, krátery a sopečné kužely.. opět bude možnost koupání, šnorchlování, nebo si můžete pronajmout mořský kajak. Návrat na loď v podvečer.
8. den: GALAPÁGY, OSTROV SAN CRISTOBAL Po snídani odevzdáte posádce svá zavazadla a odhlásíte se z kajut. Následuje odjezd čluny na ostrov, kde navštívíte záchrannou stanici obřích želv, které zde žijí svobodně, ale ve vyhrazeném prostoru a pod ochranou národního parku. Po prohlídce následuje transfer do hotelu, ubytování. Odpoledne společně absolvujeme krátkou vycházku k pláži Punta Carola, kde se můžete vykoupat a slunit se spolu s lachtany…
9. den: GUAYAQUIL, PROHLÍDKA MĚSTA - odlet domů Dopoledne absolvujete polodenní prohlídku Guayaquilu. Dle Vašeho letového plánu následuje transfer na letiště a odlet do Prahy.
10. den: Přílet do Prahy

Slevy

  • sleva pro třetí osobu na pokoji 11.100 Kč

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu dle itineráře v turistické třídě
  • letištní taxy a poplatky k zaoceánským letům
  • 5x ubytování dle itineráře v hotelech kat.3* se snídaní
  • 3x ubytování na luxusní lodi ve dvoulůžkových kajutách
  • program dle itinráře vč.uvedených vstupů
  • pozemní a lodní dopravu dle itineráře
  • denně snídaně v pozemní části zájezdu
  • plná penze v lodní části zájezdu
  • kávu, čaj a pitnou vodu v lodní části zájezdu
  • služby vedoucího zájezdu America Tours a místních průvodců
  • komplexní pojištění- speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění storna zájezdu
  • stravu a nápoje neuvedené v itineráři
  • vstupy a fakultativní akce nezahrnuté do programu zájezdu
  • vstup do NP Galapágos + imigrační kartu ( 120 USD platí každý na místě)
  • povinnou odletovou taxu při cestě zpět ( v některých destinacích)
  • letištní a palivové příplatky u místních přeletů splatné na místě
  • spropitné lokálním průvodcům, řidičům, personálu lodě, hotelů a restaurací
  • event.nutná tranzitní víza pro cestu do cílové destinace
  • poplatek za odbavení zavazadel /letecká doprava/
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 56.600 Kč
  • pojištění storna zájezdu /ERV pojišťovna/ 3.500 Kč