To nejlepší z Kodaně + VYHLÍDKOVÁ PLAVBA + ROSKILDE (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Malebné nábřeží, romantické kanály nebo ostrov, který žije vlastním životem. Kodaň vás překvapí… Poslechnete si legendu o fontáně Gefion a zasníte se u Malé mořské víly. Prohlédnete si korunovační klenoty v Rosenborgu, vikingské lodě i královské pohřebiště v Roskilde. Vyrazíte na vyhlídkovou plavbu, do čtvrti Christiania či tam, kde to znají jen místní. Cestujte za zážitky – poznávejte Dánsko!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu : dvě kabinová zavazadla


kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o rozměrech 30 x 20 x 38 cm (kombinovaná hmotnost obou zavazadel nesmí přesáhnout 10 kg)

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 1 900 CZK: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Rosenborg Slot

Dospělý 520.00 Kč
Student 335.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Dle letového řádu přílet do Kodaně  a přesun na ubytování. V případě příznivého letového řádu začneme prohlídku Kodaně na působivém nábřeží Nyhavn s barevnými domy, kotvícími historickými plachetnicemi a velkým množstvím barů a restaurací, které přímo lákají k posezení. Nedaleko se také nachází symbol Kodaně, okouzlující socha Malé mořské víly inspirovaná pohádkou Hanse Christiana Andersena, která sedí na vyvýšeném kamenu na břehu promenády Langelinie a hledí na moře. Hned naproti najdeme vojenskou pevnost Kastellet,   kterou tvoří pět bašt, červené domky pro vojáky, dům vojevůdce i větrný mlýn, to vše do tvaru pěticípé hvězdy.  Pokračovat budeme k fontáně Gefion , ztvárňující bohyni Gefionu, která podle legendy proměnila své syny ve voly, aby s nimi zorala co nejvíce půdy za jedinou noc. Zoranou půdu jí totiž přislíbil švédský král Gylfim. Prohlédneme si také kostel  Sankt Albans Kirke,  inspirovaný raně anglickým stylem, a mramorový kostel Marmorkirken (Frederikskirken). V neposlední řadě navštívíme královskou rezidenci Amalienborg Slot, kde lze v pravé poledne za doprovodu hudby zhlédnout střídání stráží , při kterém můžete obdivovat typické uniformy a vysoké čepice z kožešiny. Večer se společně nebo individuálně vydáme do hotelu. 
2. den: Dnes budeme pokračovat v poznávání Kodaně. Těšit se můžete na dánské korunovační klenoty ukryté v zámku Rosenborg Slot, vyhlídkovou plavbu lodí nebo návštěvu alternativní čtvrti Christiania. Ráno po snídani se vydáme k jedné z nejvýznamnějších památek Dánska, zámku Rosenborg Slot. Zámek byl postaven v roce 1606 ve stylu nizozemské renesance a jeho součástí jsou rozlehlé zahrady a vodní příkop. V současné době zámek slouží jako muzeum a klenotnice, v níž jsou uloženy dánské korunovační klenoty . Kromě korunovačních klenotů si lze prohlédnout i královské komnaty včetně Zrcadlového kabinetu . Za návštěvu stojí i Dánská národní galerie, která se chlubí díly starých mistrů i novodobých umělců. Další zajímavou stavbou v historickém centru je kruhová věž Rundetårn. Jedná se o věž kruhového půdorysu postavenou v 17. století jako astronomická observatoř. Dnes kulatá věž slouží jako rozhledna, ze které je nádherný výhled na celou Kodaň a za jasného počasí můžeme dohlédnout až ke slavnému Öresundskému mostu, jenž spojuje Kodaň se Švédskem. Dále budeme pokračovat kolem kodaňské katedrály až na hlavní nákupní třídu Strøget  a k zábavnímu parku Tivoli. Naše kroky dále povedou na ostrov  Slotsholmen , kde se nachází monumentální palác Christiansborg Slot, ve kterém sídlí dánský parlament a nejrůznější vládní úřady. Nedaleko se nachází také budova Burzy , která patří k nejzajímavějším budovám ve městě. Odpoledne nás ještě čeká vyhlídková plavba lodí , díky které si vychutnáme Kodaň zase trošku jinak, a den pak zakončíme ve Svobodném státě Christiania, což je alternativní hippie čtvrť na umělém ostrově , která se řídí vlastními zákony. Večer se společně nebo individuálně vrátíme do hotelu.
3. den: Celodenní fakultativní výlet do univerzitního města Roskilde, které je mimo jiné místem posledního odpočinku dánských panovníků a skrytých pokladů vikingské námořní historie. Roskilde  je dánské univerzitní město nacházející se na ostrově Sjælland, které bylo v 11.–15. století sídelním městem dánských králů. Nejvýznamnější památkou Roskilde je cihlová katedrála Roskilde Domkirke  (UNESCO), jejíž stavba byla započata v roce 1170 a která se od 15. století stala tradičním pohřebním místem dánských králů. Katedrála je považována za nejhezčí a nejbohatěji vyzdobenou církevní stavbu v Dánsku. Celkem je v Roskilde pohřbeno 22 dánských panovníků, od Harolda Modrozuba přes Markétu I. až po Frederika IX. Je zde pohřbeno také 17 královských manželek, a najdeme tady dokonce pomník přichystaný pro současnou královnu. Nachází se zde také muzeum vikingských lodí s tisíc let starým originálem a několika replikami v přístavu. Návrat do Kodaně v pozdních odpoledních hodinách.
4. den: Po snídani dle letového řádu následuje program s průvodcem a odlet zpět do ČR. V případě příznivého letového řádu bude tento den věnován programu, který můžeme využít k případnému nákupu suvenýrů. Podle letového řádu se pak společně přesuneme na letiště a odletíme zpět do Prahy.    

22.08. - 25.08.24 čtvrtek - neděle
snídaně letecky
19 990 Kč
cena za 4 dny

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Kodaň–Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 1400 DKK (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 5 500 Kč