Království Dánské - Kodaň


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Vzhůru na sever! Kodaň je jednou z nejvyhledávanějších severských měst, a to především pro svoji skvělou dostupnost. Dánské hlavní město můžeme bez nadsázky nazývat bránou do Skandinávie. Kodaň v sobě krásně spojuje evropskou kulturu s chutí a vůni severu. Díky rozmanitosti kulturních i historických památek na vás ze všech koutů dýchá kouzlo jako z pohádky o dalekém království.

Program: 1. DEN: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách.

2. DEN: Ráno příjezd do Rostocku, nalodění na trajekt, plavba do Gedseru, následuje odjezd do Kodaně. Společně se vydáme na prohlídku s průvodcem zahájenou na nábřeží, kde se nachází soška Malé mořské víly. Dále budeme pokračovat k Amalienborgu, sídlu dánské královny. Další zastávkou bude mramorový kostel Frederikskirchen. Jedná se o největší stavbou svého druhu ve Skandinávii. Pokračovat budeme k zámku Rosenborg, který byl postaven ve stylu nizozemské renesance. Zde se uchovávají dánské korunovační klenoty. Výhled na celé město si budete moci vychutnat z osmipatrové věže Rundetarn, která byla postavena jako astronomická observatoř. Společná prohlídka bude zakončena u jednoho z nejstarších zábavních parků světa – Tivoli , který svým návštěvníkům nabízí mnoho atraktivních atrakcí. Večer odjezd do Gedseru, nalodění na trajekt.

3. DEN: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Kodaň je považována za centrum kultury, umění, vědy i podnikání, proto patří k městům s nejvyšší životní úrovní. Jednou z nejnavštěvovanějších turistických atrakcí je bezesporu socha malé mořské víly. V centru Kodaně leží zábavní park Tivoli, což je jeden z nejstarších zábavních parků. Byl založen roku 1843 v místech bývalého vojenského opevnění.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 19:00 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
ROUDNICE NAD LABEM - 19:45 BENZINOVÁ STANICE BENZINA UL. ŽIŽKOVA
LOVOSICE - 20:15 ZASTÁVKA AUTOBUSU PRŮMYSLOVÁ
ÚSTÍ NAD LABEM – 20:35 ZASTÁVKA MHD TRMICE GLOBUS, TYRŠOVA UL.

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • autobusovou dopravu
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • trajekt 20€ zpáteční lístek
  • cestovní a úrazové pojištění
  • park Tivoli (155DKK)
  • vstupy do objektů