Adventní Kodaň


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Navštivte s námi nejkrásnější místa dánské metropole v adventním čase obohacené o speciální skandinávské prvky. Kodaň je skvělým místem pro nákup stylových vánočních dárků. Čeká na Vás malebný trh na nábřeží Nyhavn, vkusné butiky v ulici Strøget a největší trh v prostorách nejstaršího evropského zábavního parku Tivoli. Vychutnejte si gløgg (svařené víno smíchané s likérem a kořením), æbleskiver (jablková kobliha) nebo pražené mandle. Velkou atrakcí je hlavní jezero uprostřed parku Tivoli, kde si můžete zapůjčit brusle. Ve stáncích kolem něj si pro změnu můžete zakoupit kodaňský porcelán nebo dřevěné panenky.

Program: 1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách
2. den: ráno příjezd do Rostocku, nalodění na trajekt, plavba do Gedseru. Poté odjezd do Kodaně, kam přijedeme před polednem. Následovat bude společná prohlídka města s průvodcem, která bude zahájena na nábřeží, kde se nachází soška Malé mořské víly. Dále budeme pokračovat k Amalienborgu, v němž sídlí dánská královna. Uvidíme mramorový kostel Frederikskirchen, který je největší stavbou svého druhu ve Skandinávii nebo zámek Rosenborg, který byl postaven ve stylu nizozemské renesance a v jeho sklepeních jsou uschovány dánské korunovační klenoty. Výhled na celé město si budete moci vychutnat z osmipatrové věže Rundetarn, která byla postavena jako astronomická observatoř. Společná prohlídka bude zakončena u jednoho z nejstarších zábavních parků světa – Tivoli , který svým návštěvníkům nabízí mnoho atraktivních atrakcí a užijete si největší adventní trh v Kodani. Vychutnejte si gløgg (svařené víno smíchané s likérem a kořením), æbleskiver (jablková kobliha) a pražené mandle.
Večer odjezd do Gedseru, nalodění na trajekt.
3. Příjezd do ČR v odpoledních hodinách

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: Adventní trhy budou organizovány se zohledněním aktuální epidemiologické situace, která může mít vliv na podmínky konání trhů. Program zájezdu tak může být vlivem vládních opatření změněn.

Odjezdová místa:

Praha – 18:00 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
ÚSTÍ NAD LABEM – 19:15 ZASTÁVKA MHD TRMICE GLOBUS, TYRŠOVA UL.

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • 1 místo v autobuse
  • 1 zavazadlo, 1 palubní tašku
  • pojištění cestujících, léčebných výloh a zavazadel na 100 mil. Kč během přepravy
  • průvodce znalý destinace

Cena nezahrnuje

  • Jízdenka trajektem 18€ a vstupy do objektů, Park Tivoli 145DKK
  • Cestovní a úrazové pojištění (během pobytu) bez pojištění storna 27,- Kč / den
  • Cestovní a úrazové pojištění během pobytu) s (pojištěním storna 30,- Kč / den