Čínský nový rok


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Pojeďte se rozloučit přímo do Číny se starým rokem krysy a přivítat nový rok buvola! Zavedeme vás do Pekingu a jeho okolí na známá, turisty často vyhledávaná místa. Proč vás sem ale zveme v tuto roční dobu? Protože nyní zažijete zcela jinou atmosféru... Při troše štěstí si budete moci zabruslit na jezeře v Letním paláci nebo se koulovat na Dlouhé zdi. Zažijete rozradostněné Číňany na monstrózních novoročních trzích. A co teprve celonoční velkolepé "silvestrovské" ohňostroje po celém městě! Zpestřením zájezdu bude výlet na nedaleký festival ledových soch – menší obdobu slavného ledového festivalu ve městě Harbin. A pokud byste se chtěli po zimním pobytu v Pekingu trochu ohřát, můžete si na pár dní zaletět na "čínskou Havaj" – tropický ostrov Hainan v Jihočínském moři.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků
Víza:

Od 18. 10. 2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů . Z tohoto důvodu již není naše CK (ani žádná jiná CK) schopna za většinu klientů víza zajistit.
Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. Po jejím ukončení je třeba se na návštěvu vízového centra objednat – opět přes webovou stránku, která je taktéž v angličtině.
Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě.
Za čínské vízum se platí v hotovosti nebo kartou přímo při podání žádosti, a to částka 2700 Kč/os. Pokud mají klienti zájem o následné vyzvednutí pasu s uděleným vízem prostřednictvím naší CK, musí nám dodat originál dokladu o úhradě vízového poplatku, který obdrželi při své návštěvě.
Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, jimž byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Této skupině osob můžeme, v případě zájmu, zajišťovat vízum i nadále, a to za poplatek 3300 Kč – upozorňujeme, že tento poplatek zahrnuje pouze vyřízení víza na vízovém centru, nikoliv vyplnění samotné žádosti o vízum, tu musí každý klient vyplnit on-line sám.
Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínské vízum .

Stravování: polopenze

polopenze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Peking : prohlídka tzv. Zakázaného města – nejrozsáhlejší palácový komplex na světě, který byl po 500 let skrýván před zraky obyčejných smrtelníků; procházka po náměstí Nebeského klidu (Tchien-an-men); večer místní specialita pekingská kachna .
3. den: Peking : celodenní výlet do soutěsky Longqing (Lung-čching), kde se pravidelně koná menší obdoba festivalu ledových soch ve městě Harbin – večerní různobarevně nasvětlené ledové výtvory ; pozdní návrat zpět do Pekingu.
4. den: Peking : návštěva parku Beihai (Pej-chaj) s ohromnou tzv. Bílou stúpou a zdí Devíti draků ; lamaistický klášter Yonghegong (Jung-che-kung) a konfuciánská akademie – centrum tradiční čínské vzdělanosti.
5. den: Peking : celodenní výlet na Dlouhou zeď jeden z novodobých divů světa a největší stavbu lidstva – procházka po Zdi usnadněná výjezdem lanovkou; cestou zastávka u olympijských sportovišť – Ptačí hnízdo, Vodní kostka .
6. den: Čínský "Silvestr" : prohlídka Letního paláce – letní sídlo čínských císařů v podhůří Západních hor na břehu jezera Kunming (Kchun-ming), četné pavilony a mramorová loď císařovny Cixi (Cch'-si), možnost zabruslit si na jezeře; večerní a noční celopekingský ohňostrojový rej .
7. den: Čínský nový rok : návštěva chrámu Nebes , místa, kam se chodívali „synové nebes“ modlit za dobrou úrodu – pozorování slavnostního obětování ; rozsáhlé novoroční trhy s různými čínskými tretkami a dobrotami.
8. den: Peking – Praha: letecký návrat do ČR. Doporučujeme využít možnost individuálního prodloužení na tropickém ostrově Hainan (Chaj-nan) – více informací v CK.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Peking–Praha (vč. všech poplatků)
  • mikrobusy / metro
  • 6x hotel
  • 6x polopenze
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český čínsky hovořící průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj – 3980 Kč