Transsmongolská magistrála


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY DO MOSKVY: Odlet do Moskvy. Po příletu přivítání na letišti s anglicky hovořícím průvodcem, během cesty do vašeho hotelu se zastavíte u Rudého náměstí a moskevského metra, na jehož světově proslulých stanicích spatříte jedinečné architektonické skvosty. Ubytování ve vašem hotelu v centru Moskvy.
2. den: KREML, VLAKEM Z MOSKVY: V dopoledních hodinách se vydáte na prohlídku Kremlu. V podvečer budete uvítáni na palubě soukromého vlaku. Po ubytování následuje setkáni v jídelním voze s dalšími účastníky zájezdu. Zde Vám budou předány podrobné informace k organizaci a službám ve vlaku. Nocleh ve vlaku.
3. den: HLAVNÍ MĚSTO TATARSTÁNU KAZAŇ: V ranních hodinách příjezd do hlavního města Tatarstánu, Kazaně. Prohlédnete si město a Kazaňský kreml (světové kulturní dědictví UNESCO) s nádherným panoramatickým výhledem na řeku Volhu. Ve večerních hodinách váš vlak pokračuje směrem na východ. Nocleh ve vlaku.
4. den: MĚSTO DVOU KONTINENTŮ JEKATĚRINBURG : Kolem poledne vlak přijíždí do Jekatěrinburgu ležícího na řece Iseť. Jekatěrinburg je historickým, ekonomickým a administrativním centrem Uralu. Zároveň je hraničním městem mezi Evropou a Asií, přičemž je opravdu polovina města evropská a polovina asijská. Město bylo založeno v roce 1723 a postupně se stalo velkým ruským průmyslovým centrem. Po okružní cestě městem budete pokračovat jízdou přes rozlehlé pláně západní Sibiře. Nocleh ve vlaku.
5. den: V SRDCI SIBIŘE - NOVOSIBIRSK : Další stanicí je v srdci Sibiře město Novosibirsk, kde po příjezdu budete přivítáni dle ruských tradic chlebem a solí. Novosibirsk byl založen v roce 1893, původně se jednalo o osadu a byl pojmenován po ruském caru Nikolajovi II a svatém Mikuláši. V roce 1897 byla dokončena stavba mostu přes řeku Ob, a tím se město stalo nejvýznamnějším dopravním uzlem v regionu. Během krátké prohlídky města uvidíte transsibiřský památník a mocnou řeku Ob. Po návratu k vašemu vlaku bude následovat nocleh.
6. den: PŘES ŘEKU JENISEJ: Přejezdem přes řeku Jenisej budete pokračovat dál přes Sibiř. V průběhu cesty budete mít možnost si opětovně vychutnat místní speciality připravené s precizní dovedností kuchařů – kaviár, různé toasty, místní vodku apod. Cestou budete míjet vesničky s typicky dřevěnými domky, březové háje v pozadí působivé horské přírody. Nocleh ve vlaku.
7. den: ZAPOMENUTÝ POKLAD SIBIŘE IRKUTSK: Dnes Vás čeká město Irkutsk, v carských časech hlavní město východní Sibiře. Součástí prohlídky je historické centrum se starými dřevěnými domky s památníkem na cara Alexandra III., který byl postaven v roce 2003. Po obědě návštěva muzea děkabristů. Ubytování v hotelu. Nocleh.
8. den: PIKNIK NA BŘEHU BAJKALSKÉHO JEZERA : Snídaně. Odjezd autobusem do 62 km vzdálené vesničky Listvjanka, jež je nejpopulárnějším letoviskem na břehu jezera Bajkal. Lodí se dostanete přes jezero k přístavu, kde na Vás čeká váš vlak. Následně pojedete několik hodin podél jezera Bajkal na trase transsibiřské vlakové magistrály, během cesty se několikrát zastaví na nejzajímavějších místech. Večeře bude formou pikniku, kterou si vychutnáte na břehu jezera Bajkal. Nocleh ve vlaku.
9. den: PŘES MONGOLSKOU HRANICI: Cesta pokračuje podél břehu zdánlivě nekonečného jezera Bajkal a dále přes nádherné údolí Selenga. Během zastávky Vás čeká prohlídka města Ulan–Ude (Rudá brána), které leží na soutoku řek Selenga a Uda, přibližně 100 km jihovýchodně od jezera Bajkal. Zde začíná transmongolská magistrála, spojující Ulan–Ude přes Nauški a Ulánbátar s Pekingem. Nocleh ve vlaku.
10. den: MĚSTO MNOHA TVÁŘÍ ULÁNBÁTAR: Vlak směruje do Ulánbátaru, hlavního města Mongolska. Po cestě Vás oslní scenerie s barevnými tábory a jurtami obývanými osamělými jezdci na koních. Po příjezdu následuje prohlídka města (buddhistický klášter, pivní zahrady a další pamětihodnosti). Večer máte možnost se fakultativně zúčastnit představení tradičních mongolských umění (vstupenka 12€, hradí se na místě). Nocleh v hotelu. Na vyžádání je možné zajistit ubytování v jurtě v krásné krajině Mongolských Alp.
11. den: MONGOLSKÉ ALPY: Po snídani Vás autobus odveze do NP Terelj, který je známý pro své nádherné přírodní scenerie a zajímavé skalnaté útvary. Na jaře a v létě jsou zdejší louky pokryty kobercem lučních květin. Ve večerních hodinách nástup do vlaku a pokračování v dobrodružné cestě do Číny. Nocleh ve vlaku.
12. den: PŘES POUŠŤ GOBI DO ČÍNY: Kolem poledne se dostanete na mongolsko–čínskou hranici, kde na Vás čeká čínský vlak. Bohužel ruský soukromý vlak nemůže pokračovat do Pekingu kvůli odlišným rozměrům kolejí v Číně. Cesta do Pekingu potrvá řádově 16 hodin. Nocleh ve vlaku.
13. den: PŘÍJEZD PEKING: V dopoledních hodinách přijedete do posledního města vaší cesty, do Pekingu. Následuje transfer do hotelu a individuální volno. Nocleh.
14. den: ZAKÁZANÉ MĚSTO A CHRÁM NEBES: Dnešní prohlídka Vás zavede do nejkrásnějších a nejvýznamnějších památek včetně Chrámu nebes s jeho parkem, postaveného již v roce 1420. Náměstí Nebeského klidu o rozloze 44 hektarů, olympijský stadion a několik futuristických mrakodrapů. V odpoledních hodinách navštívíte Zakázané město – sídlo panovníků dynastie Ming a Čching. Nocleh.
15. den: VELKÁ ČÍŇSKÁ ZEĎ: Snídaně. Celodenní výlet k Velké čínské zdi, která je díky své délce přes 21000 km viditelná i z vesmíru. Zeď původně sloužila k obranným účelům proti invazi barbarů a nachází se přibližně 60 km severovýchodně od Pekingu. Náš program zahrnuje prohlídku farmy pěstování perel a prohlídku hrobky panovníků dynastie Ming. Večer ochutnávka místní speciality – pekingské kachny. Nocleh.
16. den: PŘÍLET PRAHA: Transfer na letiště, odlet do Prahy přes Moskvu.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha – Moskva, Peking – Moskva – Praha
  • letištní taxy
  • 9x nocleh v privátním vlaku v kupé classic pro 2 osoby po čínské hranice (od Erlianu do Pekingu ubytování v 4-lůžkovém kupé v čínském vlaku)
  • 1x nocleh v hotelu**** v Moskvě, 1x nocleh v hotelu**** v Irkutsku, 1x nocleh v hotelu*** v Ulánbátaru, 3x nocleh v hotelu**** v Pekingu
  • stravování: plná penze kromě Pekingu, kde je polopenze
  • veškeré transfery a výlety včetně vstupů dle programu
  • asistenci anglicky hovořícího průvodce během celého zájezdu, při prohlídkách měst jsou skupiny o velikosti max. 26 osob
  • portýrské služby během jízdy privátním vlakem
  • služby lékaře během jízdy privátním vlakem
  • informační brožuru o regionu

Cena nezahrnuje

  • vízum do Ruska 3.100,–-Kč /osoba (1yfoto)
  • vízum do Číny 3.500,– Kč/osoba (1x foto)
  • vízum do Mongolska 2.300,– K/osoba č (1x foto)
  • fakultativní výlety
  • spropitné 70 EUR/osoba
  • pojištění léčebných výloh a storna zájezdu
  • povinný PCR test před odletem z ČR