Skvosty Říše středu


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Pojeďte si na vlastní oči porovnat minulost a současnost jedné z nejstarších civilizací světa. Setkat se s největšími nábožensko-filozofickými proudy Orientu, projet se původním venkovem a projít se po rýžových polích. Ochutnat pravou pekingskou kachnu, poslechnout si nefalšovanou pekingskou operu či nakoupit pravé čínské hedvábí. Uvidíte moderní velkoměsta se širokými bulváry, "zakázané" císařské město i objev 20. století – přes dva tisíce let starou "hliněnou armádu" a samozřejmě nejvelkolepější stavbu světa – Dlouhou zeď. Také se spolu s čínskými poutníky vydáme na jednu z posvátných hor. Navštívíme typické čínské zahrady, "vodní městečko" a překvapí nás supermoderní, a přesto krásná Šanghaj. A kdo si prodlouží cestu o čtyři dny do jižní Číny, ten určitě nebude litovat. Podívá se ještě do malebné krasové oblasti vápencových homolí a terasovitých rýžových polí, finále zájezdu bude patřit "městu 3. tisíciletí" – Hongkongu.
Velikost skupiny:

8–18 účastníků
Víza:

Od 18. 10. 2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů . Z tohoto důvodu již není naše CK (ani žádná jiná CK) schopna za většinu klientů víza zajistit.
Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. Po jejím ukončení je třeba se na návštěvu vízového centra objednat – opět přes webovou stránku, která je taktéž v angličtině.
Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě.
Za čínské vízum se platí v hotovosti nebo kartou přímo při podání žádosti, a to částka 2700 Kč/os. Pokud mají klienti zájem o následné vyzvednutí pasu s uděleným vízem prostřednictvím naší CK, musí nám dodat originál dokladu o úhradě vízového poplatku, který obdrželi při své návštěvě.
Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, jimž byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Této skupině osob můžeme, v případě zájmu, zajišťovat vízum i nadále, a to za poplatek 3300 Kč – upozorňujeme, že tento poplatek zahrnuje pouze vyřízení víza na vízovém centru, nikoliv vyplnění samotné žádosti o vízum, tu musí každý klient vyplnit on-line sám.
Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínské vízum .
Naše doporučení:

Stravování: polopenze

polopenze

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Peking : odpoledne přílet a procházka starými mizejícími uličkami hlavního města; večer místní specialita – pekingská kachna .
3. den: Peking : celodenní výlet na jeden z přístupných úseků Dlouhé zdi jedné z největších staveb lidstva nazývané také Velká čínská zeď; cestou zastávka u olympijských sportovišť Ptačí hnízdo a Vodní kostka .
4. den: Peking : výstavní lamaistický klášter Yonghegong (Jung-che-kung); areál Letního paláce – letní sídlo čínských císařů v podhůří Západních hor na břehu jezera Kunming (Kchun-ming); čajový obchod s ochutnávkou; večer představení pekingské opery .
5. den: Peking : procházka po Tian'anmen (Tchien-an-men) – největším náměstí na světě; prohlídka tzv. Zakázaného města – sídlo čínských císařů do r. 1911 a největší palácový komplex na světě; chrám Nebes – místo, kam se chodili čínští císařové modlit za dobrou úrodu; noční přejezd lůžkovým vlakem.
6. den: Xi'an (Si-an): výlet s prohlídkou světoznámé Hliněné armády – jedinečné archeologické naleziště z konce 3. stol. př. Kr., cestou zastávka v nefritové dílně; Velká mešita a podvečerní procházka muslimskou čtvrtí.
7. den: Xi'an : celodenní výlet na posvátnou taoistickou horu Huashan (Chua-šan) s několika tisíci schody (značně usnadněno výjezdem lanovkou na Severní vrchol) – typická čínská krajina , častá předloha pro výtvarné umění.
8. den: Xi'an : dokončení prohlídky města – taoistický klášter Osmi nesmrtelných, pagoda Malé divoké husy , monumentální 14 km dlouhé hradby ; odpoledne/večer odjezd lůžkovým vlakem.
9. den:
10. den: Suzhou – Šanghaj : přejezd se zastávkou v kanály protkaném „vodním“ městečku Zhouzhuang (Čou-čuang) – projížďka v "gondole" a procházka starými domy bohatých čínských obchodníků; podvečerní Šanghaj s obchodní třídou Nanking a nábřeží Bund – centrum života smetánky 20. a 30. let 20. stol.
11. den: Šanghaj – Praha: mizející staré čínské město ; prohlídka supermoderní čtvrti Pudong (Pchu-tung) – vyhlídka ze 632 m vysoké Šanghajské věže (2. nejvyšší budova světa) a projížďka nejrychlejším (magnetickým) vlakem na světě (431 km/h); večer odlet domů, přílet do ČR 12. den.
12. den: PRODLOUŽENÍ DO JIŽNÍ ČÍNY (Šanghaj –) Guilin (Kuej-lin) – Longji (Lung-ťi) – Yangshuo (Jang-šuo): ráno (nebo předchozí den večer) přelet do Guilinu; výlet na terasovitá rýžová políčka v oblasti zvané Dračí hřbet obývané zajímavými národnostními menšinami – výstup na vyhlídku s panoramatickým výhledem na terasy; odpoledne přejezd do Yangshuo.
13. den: Yangshuo – centrum světoznámé oblasti homolovitých kopečků : dopoledne přejezd do staré rybářské vesničky Xingping (Sing-pching) na vyhlídkovou plavbu lodí po řece Li mezi homolemi ; odpoledne volno na nákup suvenýrů.
14. den: Yangshuo – Shenzhen (Šen-čen) – Hongkong: přesun k Měsíční "hoře" (pro zájemce možnost výstupu nahoru pro neopakovatelný výhled po malebné krajině a na do nekonečna se táhnoucí homole); odpoledne přejezd rychlovlakem (300 km/h) do Shenzhenu – přechod hranice a transfer do Hongkongu (příjezd pozdě večer).
15. - 16. den: Hongkong – Praha: procházka rušnými ulicemi moderního velkoměsta – výjezd na ikonický kopec Victoria Peak a pohled na slavné panorama města ze čtvrti Kowloon; večer odlet, přílet do ČR 16. den.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Peking / Šanghaj (Hongkong)–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x v prodloužení přelet Šanghaj–Guilin
  • 2x noční lůžkový vlak I. třídy
  • 1x v prodloužení rychlovlak
  • mikrobusy / metro
  • 7x hotel *** se snídaní (+ 4x v prodloužení)
  • 10x večeře (+ 2x v prodloužení; v HK jen snídaně)
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český čínsky hovořící průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj – 8980 Kč
  • jednolůžkový pokoj – 5380 Kč