Čínské metropole rychlovlakem


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Peking • Velká čínská zeď • Šanghaj • Tongli

Upozornění: Pro sjednání a vyřízení víz je nutná OSOBNÍ návštěva KAŽDÉHO účastníka zájezdu v Čínském vízovém centru v Praze. Info na www.firotour.cz/vyrizeni-vizacina

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: Pro realizaci fakultativních výletů je třeba min. 10 zájemců.

Při koupi zájezdu je nutné ihned uvést čísla pasů cestujících. V Číně se s velkým předstihem kupují lístky na vlakové spoje a nákup je možný jen na základě čísla pasu, kterým se pak cestující i na nádražích prokazuje.

Min. počet účastníků: 16.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy s přestupem do Pekingu.
2. den: přílet do Pekingu , po cestě z letiště do hotelu zastávka u olympijského stadionu , u Ptačího hnízda a Vodní kostky. V případě dřívějšího příletu část programu v hlavním městě. Nocleh.
3. den: výlet k Velké čínské zdi , symbolu starověké čínské civilizace, procházka po části zdi o celkové délce 6 360 km. Po obědě prohlídka Letního paláce postaveného v období dynastie Qing na břehu jezera Kunming s největší a nejlépe zachovanou císařskou zahradou v Číně. K večeři místní specialita – pekingská kachna. Nocleh.
4. den: návštěva Chrámu nebes , místa, kde se císaři dynastie Ming a Qing modlili za dobrou úrodu. Poté prohlídka starých městských čtvrtí na tradičních rikšách – hutong . Odpoledne návštěva největšího náměstí na světě – Náměstí Nebeského klidu a největšího palácového komplexu na světě, sídla čínských císařů, Zakázaného města . Fakultativně Kung-fu show. Nocleh.
5. den: individuální volno – fakultativně možnost návštěvy lámaistického kláštera Yonghe s volným časem na nákupy na trhu s hedvábím. Nocleh.
6. den: transfer na železniční stanici. Čeká vás jedinečný zážitek, cesta vysokorychlostním vlakem z Pekingu do Šanghaje , na trati otevřené v červenci 2011. Velká část trasy o délce cca 1320 km vede čínským venkovem a ujedete ji za cca 5 hodin, pojedete rychlostí až cca 300 km/hod. Jedná se o světově nejdelší vysokorychlostní trať vybudovanou najednou. Bylo vybudováno 22 tunelů a 244 mostů. Po příjezdu do Šanghaje návštěva nádherných zahrad Yu , starého města a nábřeží Bund. Večerní projížďka po řece Huangpu . Nocleh.
7. den: výlet do dobře zachovaného vodního městečka s dlouhou historií - Tongli , které leží cca 80 km od Šanghaje. Město obklopené 5 jezery, protkané sítí kanálů a řek, s mnoha kamennými mosty spojujícími různé části města. Návrat do Šanghaje, případně dokončení prohlídky města. Fakultativně možnost akrobatické show. Nocleh.
8. den: dle letových řádů možnost individuálního volna či fakultativně návštěvy oblasti Pudong a TV vysílače Pearl Tower. Transfer na letiště vysokorychlostní dráhou Maglev (technologie vozidel vznášejících se díky odpudivým účinkům magnetického pole). Odlet s přestupem do Prahy (možnost příletu až následující den).
9. den: přílet do Prahy.