Čína – To Nej Z Říše Středu A Jižní Čína


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací
    • Exotika

Vydejte se s námi do daleké a exotické Číny, jedné z nejrozmanitějších a nejosobitějších destinací světa. Poznejte její neopakovatelný půvab v doprovodu průvodce, který nás seznámí se světově proslulými čínskými památkami a velkoměsty stejně tak, jako s neodhalenými krásami skrytého venkova, tichými zahradami a vesničkami. Poznáme Čínu v unikátním programu, který dokonale vyjadřuje všechny její krásy.

Zájezd provází Petr Horák , garance malé skupiny max. 10 osob.

Peking – Velká čínská zeď – Tygří hory - Žluté hory – Su-čou – Šanghaj – Guilin – plavba po řece Li – Yangshuo – Hongkong

KOMBINACE PAMÁTEK, PŘÍRODY, VENKOVA I VELKOMĚST

Vstupní vízum: turistické vízum do Číny 3000 Kč, o potřebných formalitách nutných k vyřízení víza budeme včas informovat

Očkování: při vstupu do země není požadováno žádné povinné očkování

Doprava: letecky

Nástupní místa: 25.10. - 08.10. Odjezd L2, L3

Ubytování: různé

hotel***/****

Program zájezdu

1. den: Odlet odpoledne z Prahy s průvodcem do Pekingu.
2. den: Odpoledne přílet do PEKINGU , transfer do centra města na ubytování, večeře na uvítanou – slavná pekingská kachna. Nocleh v Pekingu.
3. den: Poznávání PEKINGU . Symbol země – medvídci panda v pekingské ZOO, největší tibetský lamaistický chrám Yonghegong, atmosféra, modlitby mnichů, největší dřevěná socha Buddhy na světě. Císařská Konfuciánská akademie, kde se vzdělávaly generace císařských úředníků, procházka ve staré zástavbě tzv. Hutongů – světa, kde se vše odehrává na ulici. Uvidíme i starou Bubnovou a Zvonovou věž, projedeme se na cyklorikšách, navštívíme Olympijský areál s příklady moderní architektury, stadiony Ptačí hnízdo a Vodní kostka. Navštívíme výrobnu císařského porcelánu. Nocleh v Pekingu.
4. den: VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ , jeden z divů světa, navštívíme méně známý úsek, abychom si dokonale užili atmosféru kamenného hada, který se valí po vysokých hřbetech hor. Odpoledne přesun do oblasti TYGŘÍCH HOR a 13 HROBEK CÍSAŘŮ DYNASTIE MING , pohádková krajina "zmačkaného sametu", kterou vybral císař, je místem, kde odpočívají císařové nejvýznamnější čínské dynastie. Navštívíme Podzemní palác a Pokladnici, jediné otevřené hrobky a projdeme se po Cestě duchů s kolosálními sochami lidí a zvířat. Na závěr dne tradiční čínský čajový obřad. Nocleh v Pekingu
5. den: Největší náměstí světa - náměstí Nebeského klidu, legendární Zakázané město, necháme se pohltit komplexem 9999 budov, kde sídlili Synové nebes od poč. 15. stol. až do r. 1912. Uvidíme Dračí trůn v Síni nebeské harmonie, Císařské zahrady a umělecké sbírky. Vystoupíme na Uhelný pahorek s výhledy na celý Peking a Zakázané město. Chrám Nebes, zde se čínský císař modlil za dobrou úrodu, proslulý Perlový trh s množstvím šperků, oblečení, doplňků atp. Na závěr Letní císařský palác, na břehu jezera Kchun-ming. Možnost projížďky dračí lodí s výhledy na pagodu Libovonného Buddhy. Večer možná návštěva představení pekingské opery nebo Kung-fu show. Nocleh v Pekingu.
6. den: Hypermoderní rychlovlaky, to je také současná Čína, rychlostí přes 300 km/h se ráno vydáme do oblasti mýtických ŽLUTÝCH HOR . Navštívíme okolní vesnice a městečka, kde obyvatelé žijí jako před staletími, uvidíme čajové plantáže, rýžová políčka s vodními buvoly, bambusové lesy a starobylou architekturu vesniček XIDI a HONGCUN , které jsou jako ze staré čínské pohádky – kanály, jezera, kamenné uličky s lampiony, chrámy a obchůdky. Večer procházka po starém městečku TUNXI a návštěva některé ze stylových horských čajoven nebo kaligrafické dílny. Nocleh v Huangshan,
7. den: Celý den budeme věnovat ŽLUTÝM HORÁM , jednomu z největších přírodních divů Číny. Projedeme okolo několika vodopádů, vyjedeme lanovkou na jejich vrchol, fantastické pohledy na okolní vrcholky a na Západní a Východní moře mraků. Návrat na hotel.
8. den: Ráno odjedeme vlakem do SU-ČOU , čínských Benátek, půvabného a bohatého města na řece Jang c´tiang, které zmiňuje už Marco Polo a které je proslulé svojí ohromnou kolekcí starobylých klasických čínských zahrad (tzv. literátské zahrady). Navštívíme nejkrásnější z nich – Zahradu mistra rybářských sítí a Zahradu poníženého úředníka, jež jsou mistrovskou ukázkou zahradní architektury. Prohlídka nejstarší čínské manufaktury na výrobu hedvábí, které Su-čou celosvětově proslavilo a na závěr možnost plavby po kanálech, atmosféra starého města. Nocleh v Su-čou.
9. den: Ráno přesun (vlakem nebo autobusem) do ŠANGHAJE , jedna z největších světových megapolí, koloniální nábřeží Bund s budovami bank a ambasád, komplex zahrad Yu Yuan, staré čtvrti zahraničních koncesí, šanghajský trh, chrámy a na druhé straně města hypermoderní čtvrti Pudong s mrakodrapy (Perla Orientu, Shanghai Tower). Večer fakult. vyhlídková plavba centrem Šanghaje s pohledy na moderní čtvrti i starou zástavbu. Program A Pozdě večer přesun na letiště a okolo půlnoci odlet do ČR. Program B Transfer na letiště a ve večerních hodinách přelet do Guilinu.
10. den: Hlavní město provincie Guanxi GUILIN s unikátní polohou v subtropické krasové oblasti, vypínající se nad řekou Li. Prohlídka Jeskyně rákosové flétny, v okolí se nachází mnoho zajímavých skalních útvarů, Skála sloního chobotu či Skála zřaseného brokátu. Krasová oblast zde vytváří jedinečné vápencové útvary. Transfer do hotelu, ubytování a večeře.
11. den: Celodenní vyhlídková plavba po řece LI světoznámou oblastí homolovitých kopečků bude nezapomenutelným zážitkem. Uvidíte vápencové útvary vystupující přímo z okolní krajiny a vytvářející neobvyklé obrazce s nádhernou místní krajinou. Výlet po řece končí v městečku YANGSHUO , obklopeném rýžovými políčky a s množstvím krámků. Volný čas k nákupu suvenýrů. Návrat do Guilinu, večeře a nocleh.
12. den: Individuální volno v GUILINU , po poledni transfer na vlakové nádraží a cesta moderním rychlovlakem do HONGKONGU . Příjezd v podvečerních hodinách, transfer na ubytování v Hongkongu, večerní město. Procházka pulsujícím velkoměstem po čtvrti Kowloon a nejrušnější třídě Nathan Road. Poznáme, proč se Hongkongu říká "město, které nikdy nespí".
13. den: Dokončení prohlídky HONGKONGU , zastávka v přístavu Aberdeen, obchodní čtvrti Wan Chai i u nejnavštěvovanější pláže města v Repulse Bay . Výjezd na ikonický kopec Victoria Peak s panoramatickým výhledem na hongkongský záliv. Odlet do ČR.
14. den: V ranních hodinách přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • 10x snídani,
  • 10x ubytování v hotelu ****/*** (4x v Pekingu, 2x ve Žlutých horách, 1x v Su-čou,, 3x v Guilinu),
  • 7x oběd nebo večeři,
  • českého průvodce CK,
  • dopravu mikrobusy v průběhu programu,
  • leteckou přepravu Praha – Peking, Hongkong - Praha, vnitrostátní přelet Shanghai – Guilin,
  • místního průvodce
  • rychlovlak Peking – Žluté hory,
  • transfery z/na letiště,
  • transfery z/na nádraží,
  • večeři s Pekingskou kachnou na uvítanou,
  • vlak Žluté hory – Su-čou,
  • vlak/bus Su-čou – Šanghaj,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk.pokoj 9900 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlety,
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 1290 Kč
  • spropitné pro místní řidiče a průvodce cca 40 $,
  • vízum do Číny 3000 Kč,
  • vstupné cca 290 $,