Čína O 4 Dějstvích – To Nej Z Říše Středu


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Vydejte se s námi do daleké a exotické Číny, jedné z nejrozmanitějších a nejosobitějších destinací světa. Poznejte její neopakovatelný půvab v doprovodu průvodce, který nás seznámí se světově proslulými čínskými památkami a velkoměsty stejně tak, jako s neodhalenými krásami skrytého venkova, tichými zahradami a vesničkami. Poznáme Čínu v unikátním programu, který na českém trhu nenajdete a který dokonale vyjadřuje všechny její krásy – majestátní hory, císařské paláce a chrámy, klasické čínské zahrady, hypermoderní mrakodrapy nebo medvídka pandu. Na své si přijdou milovníci umění a historie, stejně tak jako milovníci nákupů a skvělé gastronomie.

Zájezd provází Petr Horák

Peking – Velká čínská zeď – oblast Žluté hory – Su-čou – Šanghaj

KOMBINACE PAMÁTEK, PŘÍRODY, VENKOVA I VELKOMĚST

Orientační ceny vstupného: 250 USD/účastník zájezdu, vybere český průvodce při odletu z Prahy nebo po příletu do Pegingu a veškeré vstupné bude dále zajišťovat.
Vstupné zahrnuté v částce 250 USD k zájezdu "Čína o 4 dějstvích". CK si vyhrazuje právo změnit vstupy dle časových možností či zájmů většiny klientů.

1. Zoo Peking
2. pavilon pandy velké v zoo Peking (platí se zvlášť) celkem Zoo 25Y cca 5USD
3. areál olympijského parku z exteriéru 0USD
4. Lamaistický chrám 25Y cca 5USD
5. Konfuciánský chrám
6. Konfuciánská akademie s expozicí kamenných stél celkem 30Y cca 6USD
7. Velká zeď sekce 50Y cca 10USD
8. zpáteční jízdné lanovkou na Velkou zeď + shuttle bus 140Y cca 28USD
9. Hrobky Mingů – areál
10. Hrobka Dingling s podzemním palácem celkem za hrobky 60Y cca 12USD
11. Cesta duchů u hrobek Mingů 30Y cca 6USD
12. Zakázané město 60Y cca 12USD
13. park a pahorek Jinshan dle sezóny 2-5Y cca 1USD
14. areál Chrámu Nebes a síň za dobrou úrodu 35Y cca 7USD
15. Letní palác císaře 60Y cca 12USD
16. historické vesnice Xidi a Hongcun 104Y cca 21USD
17. chráněná oblast Žluté hory 230Y cca 46USD
18. Žluté hory Shuttle bus a lanovka celkem s lanovkou
19. Zahrada mistra rybářských sítí 40Y cca 8USD
20. Zahrada pokorného úředníka 90Y cca 18USD
21. Zahrada Lví háj 40Y cca 8USD
22. plavba po kanálech v Suzhou 45Y cca 9USD
23. vyhlídková plošina mrakodrapu World Financial centre 180Y cca 36USD


+ spropitné pro místní průvodce a řidiče cca 30 USD/os, také vybere průvodce 1.den zájezdu.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 06.04. - 15.04. odjezd L2, L3 Odlet z Vídně
19.10. - 28.10. odjezd L2, L3 Odlet z Prahy

Ubytování: různé

hotel***/****

Program zájezdu

1. den: Odlet odpoledne z Vídně (termín 6.4.), z Prahy (termín 19.10.) s průvodcem do Pekingu.
2. den: Odpoledne přílet do PEKINGU na terminál 3 Pekingského letiště, navržený architektem N. Fosterem k příležitosti konání LOH v r. 2008, transfer do centra města na ubytování, večeře na uvítanou – slavná PEKINGSKÁ KACHNA. Nocleh v Pekingu.
3. den: Vydáme se poznávat hlavní město Číny. Jako první nás čeká roztomilý symbol země – medvídci panda v pekingské ZOO, následně se vydáme do největšího tibetského chrámu v Pekingu – LAMAISTICKÉHO CHRÁMU, který nás uchvátí svojí atmosférou, modlitbami mnichů a největší dřevěnou sochou Buddhy na světě. Nevynecháme ani císařskou KONFUCIÁNSKOU AKADEMII, kde se vzdělávaly generace císařských úředníků a nakonec se projdeme ve staré romantické zástavbě tzv. HUTONGŮ – světa, kde se vše odehrává na ulici a který se v moderní Číně stává pomalu vzácností. Uvidíme i starou BUBNOVOU A ZVONOVOU VĚŽ, projedeme se na cyklorikšách a navštívíme OLYMPIJSKÝ AREÁL s neobvyklými příklady moderní architektury – stadiony Ptačím hnízdem a Vodní kostkou. Nocleh v Pekingu.
4. den: Dnes nás čeká jeden z divů světa – VELKÁ ČÍNSKÁ ZEĎ, navštívíme méně známý úsek, abychom si dokonale užili atmosféru kamenného hada, který se valí po vysokých hřbetech hor jako memento nadřazenosti a moci čínské civilizace vůči nomádským kmenům. Zelené stráně a nekončící val se stovkami věží – to je pravá Čína. Odpoledne se přesuneme do oblasti Tygřích hor a 13 HROBEK CÍSAŘŮ DYNASTIE MING – pohádková krajina "zmačkaného sametu", kterou osobně vybral císař, je místem, kde odpočívají císařové nejvýznamnější čínské dynastie. Navštívíme PODZEMNÍ PALÁC a POKLADNICI jediné otevřené hrobky a projdeme se po CESTĚ DUCHŮ s kolosálními sochami lidí a zvířat. Na závěr dne tradiční ČÍNSKÝ ČAJOVÝ OBŘAD. Nocleh v Pekingu
5. den: Vydáme se na největší náměstí světa - NÁMĚSTÍ NEBESKÉHO KLIDU, odkud se přesuneme do legendárního ZAKÁZANÉHO MĚSTA a necháme se pohltit komplexem 9 999 budov, kde sídlili Synové nebes od poč. 15. stol. až do r. 1912. Uvidíme i slavný DRAČÍ TRŮN v Síni nebeské harmonie, císařské zahrady a umělecké sbírky. Vystoupáme na UHELNÝ PAHOREK, odkud se nám naskytne neopakovatelný pohled na celý Peking a Zakázané město. Dále nás čeká CHRÁM NEBES, kde se čínský císař modlil za dobrou úrodu a proslulý PERLOVÝ TRH s množstvím šperků, oblečení, doplňků atp. Na závěr dne navštívíme LETNÍ CÍSAŘSKÝ PALÁC, který tvoří více jak 3000 staveb na břehu jezera Kchun-ming, možnost projížďky dračí lodí a zhlédneme ohromující pagodu Libovonného Buddhy, řadu mostů, pavilonů a dalších palácových budov. Večer možnost návštěvy představení PEKINGSKÉ OPERY nebo Kung-fu show. Nocleh v Pekingu.
6. den: Hypermoderní rychlovlaky – to je také současná Čína, rychlostí přes 300 km/h se ráno vydáme do srdce Číny do oblasti slavných a mýtických ŽLUTÝCH HOR, odpoledne navštívíme okolní vesnice a starobylá městečka, kde obyvatelé žijí jako před staletími, uvidíme čajové plantáže, rýžová políčka s vodními buvoly, bambusové lesy a necháme se okouzlit starobylou architekturou vesniček XIDI a HONGCUN, které jsou jako ze staré čínské pohádky – kanály, jezera, kamenné uličky s lampiony, chrámy a obchůdky. Večer procházka po starém městečku TUNXI a navštívíme některou ze stylových horských čajoven nebo kaligrafické dílny. Nocleh v Huangshan,
7. den: Celý den budeme věnovat ŽLUTÝM HORÁM - jednomu z největších přírodních divů Číny a světa. Projedeme okolo několika vodopádů, vyjedeme lanovkou na jejich vrchol, odkud se nám naskytne fantastický pohled na okolní vrcholky a na Západní a Východní moře mraků. Žluté hory nejsou jen strmé žulové stěny, ale také starobylé borovice, jež utvářely čínské představy o estetice. Na cestě nás doprovodí tisíce kvetoucích rododendronů. Po návratu z vrcholů hor nasedneme na noční lůžkový vlak do Su-čou.
8. den: Ráno příjezd do SU-ČOU – čínských Benátek, půvabného a bohatého města na řece Jang c´tiang, které zmiňuje už Marco Polo a které je světově proslulé svojí ohromnou kolekcí starobylých klasických čínských zahrad (tzv. literátské zahrady). Navštívíme nejkrásnější z nich – ZAHRADU MISTRA RYBÁŘSKÝCH SÍTÍ a ZAHRADU PONÍŽENÉHO ÚŘEDNÍKA, jež jsou mistrovskou ukázkou zahradní architektury a okouzlují rozmanitostí svých staveb, rafinovaností úpravy rostlin a stromů, bohatostí bonsají a jezírek atp. Navštívíme i NEJSTARŠÍ ČÍNSKOU MANUFAKTURU NA VÝROBU HEDVÁBÍ, které Su-čou celosvětově proslavilo. Na závěr se vydáme na romantickou plavbu po kanálech a budeme se nechat unášet atmosférou starého města. Nocleh v Su-čou.
9. den: Ráno se přesuneme dopravou (vlakem nebo autobusem) do ŠANGHAJE – jedné z největších světových megapolí, abychom okusili rytmus koloniálního nábřeží BUND s budovami bank a ambasád, okouzlujícího komplexu zahrad YU YUAN, navštívíme i STARÉ ČTVRTĚ ZAHRANIČNÍCH KONCESÍ, jež bývaly pověstným šanghajským doupětem neřesti, uvidíme starý šanghajský trh, mnohé chrámy a nakonec se přepravíme na druhou stranu města do hypermoderní čtvrti PUDONG s mrakodrapy jako Perla Orientu nebo Shanghai Tower. Večer fakult. vyhlídková plavba centrem Šanghaje s nádhernými pohledy na moderní čtvrti i starou zástavbu. Pozdě večer se přesuneme na letiště a okolo půlnoci odlet do ČR.
10. den: V ranních hodinách přílet do Vídně/Prahy.

Cena zahrnuje

  • 6x oběd nebo večeři
  • 6x snídani
  • 6x ubytování v hotelu ***/**** (4x hotel 3* v Pekingu, 1x hotel 4* ve Žlutých horách, 1x hotel 4* v Su-čou)
  • dopravu autobusem v průběhu programu
  • leteckou přepravu Vídeň/Praha – Peking, Šanghaj – Vídeň/Praha
  • lůžkový noční vlak Žluté hory – Su-čou
  • místního technického průvodce
  • rychlovlak Peking – Žluté hory
  • služby českého odborného průvodce
  • transfer z/na letiště
  • transfery z/na nádraží
  • večeři s Pekingskou kachnou na uvítanou
  • vlak/bus Su-čou – Šanghaj

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk.pokoj 6900 Kč (povinné při nedoobsazení)
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlety a vyhlídkové plavby
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 900 Kč
  • spropitné pro místní řidiče a průvodce cca 30 $
  • vízum do Číny 3000 Kč (o potřebných formalitách nutných k vyřízení víza budete včas informováni)
  • vstupné cca 230 $