Slovinsko A Chorvatská Istrie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Slovinsko, moře a výlety do Chorvatska. Pojďte s námi relaxovat na slovinské pobřeží, do hotelového komplexu přímo u moře, který má dokonce své vlastní mořské lázně. Během výletů se seznámíme se slovinskou krajinou, kulturními a přírodními památkami. Podíváme se do světoznámých jeskyní, hřebčína v Lipici i do půvabných měst. Na výletě do Chorvatska nás čekají památky starověku, věhlasný amfiteátr v Pule a vzácný chrám v Poreči. A kdo preferuje více relaxace, má na výběr různé pláže, bazény, vířivky, za příplatek další wellness služby, možnost procházek i individuálního programu.

Postojenská jeskyně – Portorož - Piran - Lipice - Hrastovlje - Pula - NP Brijunské ostrovy - Izola - Poreč - Rovinj - Lublaň

Doporučujeme: Mořský park Laguna – vstupy v ceně
Nejslavnější jeskyně Postojná
Hřebčín v Lipici
Jedinečný amfiteátr v Pule

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 28.06. - 06.07. Odjezd A, B, L

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel Vile Park** * s mořskými lázněmi Laguna - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím. Hotel. komplex přímo na pláži s přístupem do mořského parku Laguna a na pláž Arcobaleno s venkovními bazény. Vstup do mořského parku v řádné otevírací době, bazény a vířivky jsou v ceně zájezdu, stejně jako vstup na pláž. Sauny, wellness, masáže za příplatek.

hotel***

UBYTOVÁNÍ
- 6x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
- hotel Vile Park*** s mořskými lázněmi Laguna - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím. Hotel. komplex přímo na pláži s přístupem do mořského parku Laguna a na pláž Arcobaleno s venkovními bazény. Vstup do mořského parku v řádné otevírací době, bazény a vířivky jsou v ceně zájezdu, stejně jako vstup na pláž. Sauny, wellness, masáže za příplatek.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
6x polopenze formou bufetu. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách. Noční přejezd.
2. den: Dopoledne navštívíme slovinské jeskyně Postojna v pohoří Kras, jedny z největších a nejkrásnějších v Evropě. Prohlídkovou trasu, sestávající se z několika km jeskynních sálů, překypujících škálou krápníků různých tvarů a barev, projedeme z části podzemním vláčkem a z části projdeme pěšky. Odpoledne odjezd k moři na ubytování do hotelu Vile Park - MOŘSKÉ LÁZNĚ LAGUNA . Ubytování v hotelu, koupání a relaxace v lázních, večeře.
3. den: Pobyt u moře nebo dopolední procházka do nedalekého romantického rybářského přístavu PIRAN , kde máte pocit, že se zastavil čas. Úzké středověké uličky, domy ve stylu benátské gotiky, monumentální chrám sv. Jiří, to všechno jsou skvosty tohoto městečka pobřeží. Nechybí ani kavárny, cukrárny či rybí restaurace. Možnost návštěvy několika muzeí a podmořského světa. Individuální návrat, koupání, večeře.
4. den: Výlet do hřebčína v LIPICI, kde se seznámíme s chovem proslulých bílých promenádních a kočárových koní, symbolem habsburského císařského dvora, lipicánů. Prohlídka bude s odborným výkladem s možností připlatit si představení s prvky španělské školy. Cestou zastávka v pevnostním kostelíku z 12. stol. se vzácnými freskami v HRASTOVLJE . Nejznámější je místní verze "tance smrti" (slovinsky Hrastoveljski mrtvaški ples), dokončená r. 1490. Koupání, večeře.
5. den: Výlet do slavné chorvatské PULY , města s antickou minulostí a atmosférou. Navštívíme Amfiteátr, druhý největší a nejvýznamnější na světě, hned za římským Koloseem. Prohlédneme si další starověké památky, např. Herkulovu bránu, Triumfální oblouk, Fórum a Augustův chrám. Možnost výletu do NP BRIJUNSKÉ OSTROVY a k Titově rezidenci. Návrat na večeři.
6. den: Pobyt u moře nebo půldenní výlet do IZOLY , malebného letoviska uzavřeného mezi útesy. Procházka velkým přístavem k přírodním plážím v městském parku, středověké městečko, posezení v místních kavárničkách. Koupání a návrat k hotelu odpoledne nebo individuálně místní dopravou.
7. den: Výlet do měst POREČ a ROVINJ . V Poreči si prohlédneme biskupský komplex a Eufráziovu baziliku byzant. typu z 6. stol.(UNESCO). Malebná a fotogenická ROVINJ s chrámem sv. Eufémie patří mezi nejlépe dochovaná města z období benátské gotiky a renesance a je rájem milovníků historie, umění, přírodních krás i koupání. Návrat na večeři.
8. den: Pobyt u moře , koupání, odpoledne odjezd z hotelu do hl. slovinského města LUBLAJANA , prohlídka historického jádra na březích řeky Lublanice. Uvidíme dominantní Lublaňský hrad, Dračí most, katedrálu sv. Michala, Prešernovo náměstí a stavby světoznámého architekta J. Plečnika, např. Trojmostí, tržnici či univerzitní knihovnu. Možnost večeře. Noční přejezd.
9. den: Příjezd v ranních hodinách.

Slevy

  • 3.os. na pokoji na přistýlce 800 Kč, dítě do 15 let na přistýlce 1500 Kč
  • SLEVA 55+ sleva ze základní ceny 3%

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi formou bufetu,
  • 6x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim busem,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK
  • vstup do mořského parku,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2800 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 360 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • Slovinsko:
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"