Severní Jadran A Jeho Ostrovy


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Koupání v nádherných vodách Jadranu, fascinující horské scenérie Julských Alp, stará rybářská městečka, panenská příroda ostrovů, ale i horských vesniček ve vnitrozemí. Pojeďte s námi na Severní Jadran.

Terst - zámek Miramare - ostrov Krk – Vrbnik – Baška - Opatija - Pula - Rovinj - Pazin - ostrov Cres - ostrov Lošinj - Piran - Portorož – Poreč - Postojenské jeskyně - Ljubljana

KRK - CRES - LOŠINJ

Orientační ceny vstupného: Postojenská jeskyně vč. audioprůvodce v češtině –
23,9 €, studenti 16-25 let - 19,1 €, děti 6-15 let - 14,3 €.

Miramare - 6 €. Terst-katedrála – 2 €

Pula - amfiteátr - 70 HRK

Pula - Archeologické muzeum - 20 HRK

Pula - Augustův chrám - 10 HRK

Pula - Katedrála - 5 HRK

Pula - Benátská pevnost - 20 HRK

Krk - katedrála - 7 HRK

Lošinj – Muzeum Apoksiomena – 75 HRK

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 40 € + 220 HRK = cca 30 €

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 05.09. - 13.09. odjezd J*

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách.
2. den: Návštěva italského města TERST , jedno z nejvýznamnějších měst monarchie Rakousko – Uhersko s řadou krásných paláců především z 19. století včetně radnice. Zastávka u zámku MIRAMARE , v jeho zdech a okolních anglických zahradách se začal odvíjet tragický osud císaře Maxmiliána "Mexického". Nachází se na pobřeží obklopený překrásným parkem. Příjezd na ubytování.
3. den: Pobyt u moře.
4. den: Okruh po ostrově KRK , největší jaderský ostrov s neokoukanými přírodními scenériemi a malebnými městečky. Hlavní město ostrova KRK s trojlodní křesťanskou bazilikou, pitoreskní městečko VRBNIK , turist. atraktivní BAŠKA s úzkými uličkami, průchody a dlouhou oblázkovou pláží. Zastávka v městečku OPATIJA , přímořské lázně s noblesními lázeňskými domy obklopenými bujnou zelení parků a zahrad s exotickou flórou.
5. den: Návštěva PULY , metropole Istrie, jedno z nejstarších měst na východním jaderském pobřeží, velkolepý římský amfiteátr, monumentální divadlo s 23 tisíci sedadly, šestý největší dochovaný amfiteátr na území bývalé Římské říše. Část dne bude patřit městečku ROVINJ , prohlídka, volno, koupání. Zastávka u vyhlídky nad LIMSKÝM ZÁLIVEM zasahujícím km do pevniny jako skandinávské fjordy. Historické městečko PAZIN , středověký hrad nad propastí s ponornou krasovou říčkou Pazinčica, kterou v románu Matyáš Sandorf od Julese Verna, prchá jeho hrdina z rakouského vězení.
6. den: Pobyt u moře. Pro zájemce fakult. výlet: trajektem na ostrov CRES , tajemné hory a městečka na skalních útesech, historický OSOR . Přejedeme přes most na ostrov LOŠINJ , návštěva malebného městečka MALI LOŠINJ , návštěva malebných městeček ostrova MALI LOŠINJ . Koupání v zátoce ČIKAT .
7. den: Slovinská riviéra. Prohlédneme si PIRAN , asi nejkrásnější město na Slovinském pobřeží Jadranu (Staré město, Tartiniho náměstí). Část dne strávíme v noblesní PORTOROŽI a cestou zpět historické město POREČ s raně křesťanskou bazilikou (UNESCO).
8. den: Návštěva POSTOJENJSKÝCH JESKYNÍ , druhá největší zpřístupněná jeskyně v Evropě s 20 km podzemních chodeb, krápníková výzdoba, jízda podzemním vláčkem, koncertní dvorana. LJUBLJANA, hlavní město Slovinska, kterému dominuje hrad, z jehož věží je výhled až k Julským Alpám. Odjezd do ČR.
9. den: Předpokládaný příjezd do republiky v časných ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi,
  • 6x ubytování v hotelovém komplexu - 2 lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2 700 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 320 Kč
  • vstupné, fakult. výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • výlet na ostrovy Cres a Lošinj 6.den zájezdu 400 Kč