Drvenik (Donja Vala) - Apolon vila ***


  • ubytování: vilaubytování: vila
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty u moře

V objektu je pět vybavených apartmánů včetně TV, a to v 1. patře apartmán č.7, ve 2. patře (č. 2,3,4,5). Všechny apartmány mají kuchyňský díl

s jednou až dvěma elektrickými plotýnkami, ledničku, prostor pro spaní tzv. mezanin, šatní skříň, stůl s odpovídajícím počtem židlí, sociální zařízení, balkon.

V 1. patře jsou dva pokoje bez kuchyňky, ale mají ledničku a rychlovarnou konvici.

Pokoj č. 1 pro 2 osoby má balkon směrem na moře.

Apartmán č. 2 má skladbu 1/2+1, kde manželská postel je na otevřeném mezaninu v levé části (po vnitřním schodišti z obývacího pokoje), v pravé části mezaninu je třetí lůžko. Balkon je směrem na pohoří Biokovo do ulice – promenády, která je spíše pro pěší, automobily projíždějí jen velmi zřídka.

Apartmány č. 3 a č. 4 mají skladbu 1/2+1, kde manželská postel je na otevřeném mezaninu v levé části (po vnitřním schodišti z obývacího pokoje), v pravé části mezaninu je třetí lůžko, v obývacím prostoru je rozkládací gauč. Mají balkon přímo na mořskou stranu s překrásným výhledem na moře.

Apartmán č. 5 má skladbu 1/2+1, kde manželská postel je na otevřeném mezaninu (po vnitřním schodišti z obývacího pokoje), v obývacím prostoru je rozkládací gauč, balkon s výhledem na moře z užší strany, na boku objektu.

Pokoj č. 6 pro 2 osoby má balkon směrem na hory.

Apartmán č.7 se nachází na 1. patře., skládá se z jedné dvoulůžkové ložnice, která má pohled směrem na pohoří a obytné místnosti, kde je rozkládací gauč pro 1-2 osoby včetně vybavené kuchyně se sporákem a pečící troubou, s balkonem na moře.

Klimatizace je možná za poplatek, platí se na místě majiteli.

Pro hosty penzionu je zabezpečeno parkování na vlastním pozemku majitele za poplatek.

Domácí zvířata nejsou povolena.

Destinace

Drvenik je přímořská turistická vesnice, vzdálená od Makarské 30 km. Leží na malém území mezi pohořím Biokovo a pobřežím u překrásných pláží. Vesnice je rozdělena na dva díly, protože je ve dvou zátokách a to Donja Vala a Gornja Vala. Přestože v Drveniku žije 480 obyvatel, obhospodařuje 1600 lůžek v apartmánech, vilách a penzionech. Je i důležitým dopravním centrem, neboť je zde trajektové přístaviště, které spojuje ostrov Hvar a Korčulu s pobřežím.

Poloha: do 50 m od moře

Vybavení: prodejna se suvenýry, WI-FI k dispozici dle popisu, restaurace a lá carte, market, lehátka na pláži - za poplatek, pošta, stánek s novinami, obchod s ovocem a zeleninou, parkování, konoba.

Sport a zábava: půjčovna lodiček.

Domácí zvířata nejsou povolena.

Apolon vila: Na samém břehu, pouhých 5 m od pláže, se nachází menší rodinný penzion Apolon s nabídkou pronájmu celkem 5 apartmánů a dva pokoje, celkem až pro 20 osob.

Apolon je vzdálen asi 300 m od centra města, v části Drveniku zvaném Donja Vala.

Wi-Fi připojení k internetu je v celém Drveniku zdarma, signál však není zaručen ve všech místech Drveniku a naše CK za tuto skutečnost nenese odpovědnost.

Větší oblázková pláž začíná přímo před objektem a táhne se doleva až k ostrohu, který od sebe odděluje Donju a Gornju Valu (zde je další krásná oblázková pláž). Pláž přiléhající k penzionu je lemována borovicemi, v jejichž stínu se nachází další možnost příjemného posezení v předzahrádkách přilehlých konob a restaurací. Na pláži možnost zapůjčení šlapadel a lehátek. U vzdáleného konce pláže je trajektiště, ideální příležitost pro individuální výlety na ostrov Hvar (Sučuraj). Podél zadní části penzionu (pokoj pohled Biokovo) vede příjemná a osobními auty téměř nevyužívaná promenáda, která je směrem do centra Donje Vale především ve večerních hodinách plná stánků se suvenýry. V nedaleké centrální části je samoobslužný market, o pár metrů dále pošta, stánek se zeleninou a ovocem, trafika, několik možností koupit si zmrzlinu, pekárna a další malé restaurace, konoby, stánky.

Apolon vila - BUS: Důležitá informace k dopravě:

Autobus staví u hotelu Quercus, k Apolonu je potřeba popojít necelých 100 m pěšky směrem k pláži.

Cena zahrnuje

  • doprava ze základních míst (další za příplatek)
  • 7denní nájem celého apartmánu nebo pokoje s vybavením dle popisu
  • veškerá spotřeba el. energie, vody a plynu
  • lůžkoviny
  • závěrečný úklid

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • stravování - lze dokoupit, dochází se do sousedního penzionu MOL (30 m)
  • ručníky
  • povinná pobytová taxa (platí se v CK/u prodejce)
  • klimatizace za příplatek 5 EUR/den - platí se na místě majiteli