Adventní Zagreb A Termály Tuhelj


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Adventní Zagreb a pobyt v oblíbených termálních lázních Tuhelj v hotelu 4* s výlety a neomezeným vstupem do vodního světa vč. saunového centra. Pojeďte si odpočinout, ohřát se v;termálních vodách a nasát náladu adventní doby. Jedinečné zážitky to je advent v Zagrebu 2023. Vánoční trhy v Zagrebu bývají považovány za jedny z nejkrásnějších v Evropě. Město získalo již v minulých letech titul "Nejkrásnější a nejlepší vánoční trh". Vánoční stánky, akce a umělecké dekorace rozprostírající se v podstatě po celém centru města, promění v adventním období město v jeden velký vánoční trh. Vůně skořice a svařeného vína vás neomylně dovede na Náměstí bána Jelačiće s krásně ozdobeným vánočním stromem, ale také do přilehlých ulic a náměstí s desítkami stánků s dárkovými předměty, občerstvením a koncertními pódii. Před návštěvou samotného města budeme relaxovat ve vodním světě termálních lázní Tuhelj, navštívíme i nejznámější chorvatský hrad Trakoštan, rodinnou sýrárnu, místní vyhlášené vinařství, skanzen Staro Selo s rodným domem J. B. Tita aj.

hrad Trakoščan – Krapina – terme Tuhelj – skanzen Stare Selo – Klajnec – Zagreb - Maribor

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 29.11. - 03.12. Odjezd A

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem a trajektem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
3x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje se soc. zařízením

STRAVOVÁNÍ
3x polopenze. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1.den zájezdu: Odjezd ve večerních hodinách z ČR. 2.den zájezdu: Ráno prohlídka hradu TRAKOŠČAN s jezerem a upraveným parkem - nejnavštěvovanější místo severního Chorvatska. Sbírky rodu Draškoviců, cenný muzejní materiál, dochované originální interiéry – vyniká Rytířský a Lovecký sál, Hudební sál nebo jídelna. KRAPINA - návštěva jednoho z nejmodernějších muzeí v Chorvatsku ve světově významné archeologické lokalitě, které je zaměřeno na život Neandrtálců. Prohlídka je mimořádným zážitkem pro odborníky i laiky a je s Českým audio komentářem. Příjezd na ubytování a večeři do hotelu a termálního světa TERME TUHELJ - luxusní hotel Well s termálními bazény. Zdejší horké prameny můžeme využívat až do 24:00 hod. 3. den zájezdu: Dopolední výlet za poznáním skanzenu STARO SELO , který je největší v Chorvatsku a největším magnetem je bezesporu rodný dům J.B.Tita. KLANJEC - prohlídka kostela při Františkánském klášteru, dle možnosti i hrobky významného šlechtického rodu Erdody. Klanjec Zelenjak - degustace zdejšího skvělého vína v rodinném vinařství . Odpoledne návrat na hotel, relaxace a odpočinek v termálních bazénech. 4. den zájezdu: Návštěva vánočního města ZÁHŘEB . Prohlídka historického města části, krásná katedrála – nejvyšší v zemi (108 m), významné Náměstí bána Jelačiće – ikonické místo Záhřebu, které je přirozeným centrem města, Zagrebačka uspinjača - nejkratší pozemní lanovka na světě , trať je dlouhá pouze 60 m a spojuje Horní a Dolní Město, třída Ilica - nejdelší ulice ve městě a zároveň obdivovaná nákupní zóna, kostel sv. Marka s netradiční střechou z r. 1880. Po celý den nás bude doprovázet adventní atmosféra jedinečně vánočně vyzdobeného města, vůně svařeného vína a skořice, samozřejmostí bude návštěva adventních trhů Horního i Dolního města . Nezapomeňte ochutnat a přivést domů zdejší pepřové perníkové sušenky – paprenjaci , nejznámější turistický suvenýr Záhřebu. Návrat na hotel do termálních lázní. 5. den zájezdu: Po snídani odjezd do ČR, zastávka u MARIBORU ve zdejší rodinné sýrárně a jogurtárně. Možnost nákupů vynikajících a cenově výhodných produktů Následuje odjezd do republiky, předpokládaný návrat do ČR v podvečerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 3x polopenzi,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2250 Kč,
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu 200 Kč
  • pobyt. taxu,