Západočeské lázně - Lázeňský trojúhelník a lázně Jáchymov


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně + lázně Jáchymov

Poznávací zájezd s autokarovou dopravou, skvělým průvodcem, pobytem na jednom místě s polopenzí, vstupem do bazénu a každý den s výlety v ceně!Jáchymov - koupání a odpočinek v lázních Agricola, prohlídka mincovny  KARLOVY VARY – prohlídka města s promenádami a léčivými prameny, ochutnávka Becherovky s výkladem o její výrobě, hrad a město LOKET, FRANTIŠKOVY LÁZNĚ s koupáním v aquaparku Aquafórum, přírodní rezervace SOOS, MARIÁNSKÉ LÁZNĚ, park miniatur Boheminium, klášter v TEPLÉ

Vydejte se s námi za poznáním blahodárných účinků západočeských lázní, do míst, které obdivuje celý svět a proto byla pro svoji jedinečnost zapsána na seznam UNESCO. Uvidíte známé lázně pomyslného lázeňského trojúhelníku Karlovy Vary, Mariánské a Františkovy Lázně, i místa méně známá. Dozvíte se, kterak nás příroda obdarovala svým bohatstvím minerálních pramenů a dalších léčivých substancí. Pojeďte s námi za odpočinkem na horském vzduchu ve výšce cca 900 m.n.m, do místa které leží nad krásným zalesněným údolím s přímým výhledem na nejvyšší horu Krušných hor Klínovec, co do horského hotelu PAM. Hotel se nachází v oblasti, která byla pro svůj historický význam a zachovalé památky zejména důlní činnosti i horskou přírodu, zapsána na seznam UNESCO. Hotel se skládá z pěti stylových budov, hostům jsou k dispozici dvě restaurace s venkovními terasami, venkovní zoo koutek, vnitřní i venkovní dětské koutky, finská sauna, wi-fi připojení je k dispozici v restauracích. Vkusně zařízené dvou až čtyřlůžkové pokoje mají vlastní sociální zařízení, TV se satelitními kanály a set pro přípravu kávy/čaje.

Poznámka: Havířov, Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Velké Meziříčí, Jihlava, Humpolec, Praha.

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách po trase Havířov - Ostrava – Frýdek - Místek – Nový Jičín – Hranice – Přerov – Olomouc – Prostějov – Vyškov – Brno – Velké Meziříčí  – Jihlava - Humpolec – Praha s plánovanou přestávkou na oběd. V pozdních odpoledních hodinách příjezd do horského hotelu, přivítání, ubytování, večeře v hotelové restauraci, krátká procházka na seznámení se s okolím hotelu a přenocování.
2. den: naše poznávání začneme v Jáchymově, který se nachází v malebném údolí pod naším hotelem. Po snídani se vydáme do bývalé mincovny, kde se seznámíme s historií zajímavého města, prohlédneme si též ojedinělou expozici latinské knihovny. První lázně našeho programu navštívíme v dolní části města, v jáchymovských lázních a okusíme léčebnou vodu v aquacentru Agricola. Na večeři se vrátíme do hotelu. Po večeři můžeme posedět, či si zatančit při muzice v hotelové restauraci. Přenocování v hotelu.
3. den: v časných ranních hodinách se po snídani vydáme do největších lázní trojúhelníku a též krajského města celého regionu, do Karlových Varů. Prohlídku začneme malou okružní jízdou, potom projdeme všechny kolonády, uvidíme a třeba i ochutnáme všech 12 lázeňských pramenů a nakonec určitě ochutnáme zřejmě nejznámější 13. pramen – Karlovarskou Becherovku. V dobré náladě přejedeme kolem Ohře ke královskému hradu v Lokti, kde nás čeká prohlídka hradu i zachovalého středověkého města. Na večeři se vrátíme do hotelu. Přenocování v hotelu.
4. den: po snídani se vydáme do druhých, nejmenších lázní pomyslného trojúhelníku, do Františkových Lázní. Nejdříve se zastavíme v přírodní rezervaci Soos, kde budeme mít možnost nahlédnout „pod pokličku“ matky Země a poznáme jak pro nás „vaří“ léčivé vody nebo bahno. Bohatší o poznaná tajemství se vydáme na prohlídku Františkových Lázní, projdeme kolonády, ochutnáme prameny a zbude nám čas i na lázeňskou kavárenskou pohodu a koupání v lázeňském aquaparku Aquafórum. Večeře bude připravena na venkovním grilu. Přenocování v hotelu.
5. den: po snídani odjedeme na prohlídku Mariánských Lázní, čeká nás ochutnávka pramenů a lázeňských oplatků, trocha historie a pohledy na honosné lázeňské budovy a kolonády, světoznámá zpívající fontána a báječná lázeňská atmosféra. Nad Mariánskými Lázněmi navštívíme park miniatur Boheminium. V závěru dne zakončíme naše poznávání klášterem v Teplé, ve kterém žil klášterní lékař J.J.Nehr, jehož zásluhou byly založeny Mariánské Lázně. Před večeří se vrátíme do hotelu, večeře a přenocování.
6. den: po snídani se rozloučíme s Krušnými horami a po stejné trase se vrátíme domů plni nových zážitků i poznání. Cestou budeme mít přestávku na oběd.

Cena zahrnuje

  • autokarovou dopravu, 5 x ubytování v hotelu PAM (v jedné z pěti budov), polopenzi (snídaně formou bufetu, tříchodové servírované večeře), výlety dle programu, služby průvodce, pojištění CK ve smyslu zákona 159/99 Sb

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje: vstupy do navštívených objektů (cca 1.350,- Kč), obědy, místní poplatek 21,- Kč/os./noc (osoby 18-70 let) – platí se hotově na místě.Příplatky: příplatek za jednolůžkový pokoj 1.800,- Kč