Západní Čechy


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Synonymem západních Čech je lázeňský trojúhelník Karlovy Vary – Mariánské lázně – Františkovy lázně, který se pyšní největším výskytem minerálních a termálních pramenů a unikátními památkami. Během poznávacího zájezdu navštívíme karlovarský pramen Vřídlo, poslechneme si zpívající fontánu v Mariánských lázních a prohlédneme si půvabné empírové a klasicistní budovy a kolonádu se známou sochou Františka ve stejnojmenných lázních.

Hrad Loket – Bečov nad Teplou – Mariánské Lázně – Lázně Kynžvart – Cheb – Františkovy Lázně – Karlovy Vary

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 14.09. - 17.09. A + Ostrava (+700)

Ubytování: různé

Hotel *** na okraji Mariánských Lázní nabízí 2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím, TV/SAT, WiFi zdarma, chladničkou a vysoušečem vlasů. Hotelovým hostům je k dispozici relaxační bazén, solná jeskyně, relaxačně-rehabilitační centrum a výtah.

Hotel ***

UBYTOVÁNÍ
2lůžk. pokojích s vlastním příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
polopenze, ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů.

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd do západních Čech. Před příjezdem do Mariánských lázní navštívíme královský hrad LOKET . Hrad i přilehlé starobylé městečko trůni na skalnatém ostrohu v meandru řeky Ohře. Jako malý chlapec byl na hradě vězněn budoucí císař Karel IV. K čemu tento mohutný hrad sloužil následně zjistíme během jeho prohlídky. Ubytování v hotelu v Mariánských lázních.
2. den: Po snídani půldenní výlet na středověký hrad a zámek BEČOV NAD TEPLOU . Barokní zámek skrývá ve svých zdech jeden z nejcennějších národních pokladů – relikviář sv. Maura . Odpoledne poznávání centra MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ – historické lázeňské domy, novobyzantský kostel Nanebevzetí P. Marie, Zpívající fontána . Z centra Mariánských Lázní výjezd lanovkou k Parku Boheminium , s dokonalými miniaturami nejvýznamnějších českých památek. Večer návrat do hotelu.
3. den: Dopoledne LÁZNĚ KYNŽVART . Lázně byly od počátku 17. stol. majetkem rakouského rodu Metternichů a svou krásou měly konkurovat Mariánským Lázním. V době kancléře Václava Lothara Metternicha hostil zdejší honosný zámek Kynžvart nejednu korunovanou hlavu tehdejší Evropy. Dnes jsou v zámku vystaveny umělecké předměty, zbraně, a především pak kuriozity ze sbírek kancléře Metternicha. Unikátní je rovněž rozsáhlý zámecký park s půvabnými rybníky a romantickými stavbami a pavilony. Odpoledne město CHEB , kde svůj život neslaně skončil Albrecht z Valdštejna. Románský Chebský hrad s Černou věží je jediným zástupcem císařských falcí na našem území. Skutečnou perlou historického centra města je komplex unikátních středověkých domů na náměstí krále Jiřího z Poděbrad nebo kostel sv. Mikuláše z počátku 13. stol. Den zakončí příjemná procházka, v zeleni utopených FRANTIŠKOVÝCH LÁZNÍCH . Symbolem lázní je soška nahého Františka, o které se traduje, že žena, která se dotkne jeho levého palce nohy do roka a do dne otěhotní. Večer návrat do hotelu.
4. den: Po snídani odjezd na prohlídku KARLOVÝCH VARŮ . Jeho historické stavby, lázeňské domy a kolonáda tvoří jedinečnou městskou památkovou rezervaci. Možnost návštěvy sklárny Moser nebo muzea Becherovky . Lanovkou výjezd na rozhlednu Diana nad Grandhotelem Pupp a prohlídka Motýlího domu . Opět lanovkou návrat do centra Karlových Varů a odjezd domů. Předpokládaný návrat do Prahy večer (cca 19:00 hod) a následná cesta dle objednaných nástupních míst.

Cena zahrnuje

  • 3x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu klim. busem,
  • průvodce CK
  • vstup do bazénu,

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní příplatek:
  • Vstupné, platby: Orientační ceny vstupného z roku 2020
  • vstupné, rekreační poplatek, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"