Zámek Nové Hrady a hrad Rožmberk

od 490 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Zámek Nové Hrady na první pohled velmi připomíná Versailles a stejně tak se honosí několika překrásnými zahradami, zeleným divadlem, anebo 600 metrů dlouhým labyrintem. Můžete tu navštívit Galerii anglických klobouků, která obsahuje více než sto dámských klobouků pozoruhodných tvarů, materiálů a barev, a některé z nich je možné si i vyzkoušet. Dále můžete navštívit muzeum motokol, kde jsou vystavena historická kola s pomocným motorem, předválečná i poválečná motokola, mopedy tuzemské i z celého světa, v expozici motocyklů také prototypy motocyklů Jawa, Praga a v neposlední řadě i trend současnosti - moderní elektrokola značky Apache.

Hrad Rožmberk pochází z 13. století a byl postaven na vysoké skále. Původně byl rozdělen na dva – Horní a Dolní hrad, do dnešních dní se dochovaly jen části. Z Horního kamenná věž Jakobínka. Hrad nabízí 7 prohlídkových okruhů, které je možné vzájemně kombinovat. Navštívit můžete reprezentační pokoje, soukromé pokoje, muzeum hrdelního soudnictví a katovnu.

Program: Dopoledne příjezd na zámek Nové Hrady. Prohlídka zámku, výklad o historii sídla, jeho probíhající rekonstrukci, návštěva slavnostního sálu, přilehlých soukromých prostor a expozice nábytkového umění ze sbírek Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Následovat bude individuální volno, které můžete využít k procházce po zámeckém areálu. Nachází se tu rozmanité typy zahrad. Přední nádvoří je ukázkou francouzské zahrady rozprostírající se ve třech výškových úrovních. Dále uvidíte leknínové jezírko, které bylo vybudováno roku 2015 z nefunkčního pískovcového bazénu. V areálu se také nachází dvě rozária, v nichž kvete osm set růží a více než dvě stě odrůd. V parkánové zahradě najdete klasicistní altán a sochu "Upřímnosti", která je kopií barokního díla Matyáše Bernarda Brauna. V centru se pak nachází zelené divadlo, jehož replika jediná svého druhu v České republice odkazuje na renesanční a barokní předlohy z Itálie, Francie a Anglie. Dále můžete navštívit Galerii anglických klobouků nebo muzeum motokol. Odpoledne odjezd do Rožmberka nad Vltavou, prohlídka zámku a jeho anglického parku. Poté procházka městem, kde uvidíte např. synagogu, židovský hřbitov, faru z 15. století, přádelnu z poloviny 19. století nebo kostel Panny Marie. Odjezd do Prahy v podvečerních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 6:30 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
BENEŠOV – 7:15 HOTEL BENICA, ULICE KE STADIONU
TÁBOR – 8:00 ČERPACÍ STANICE OMW, ULICE SOBĚSLAVSKÁ

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků na 32 osob, pokud ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu není uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dnů před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Služby technického průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Zámek Nové Hrady 120 Kč
  • Areál Nové Hrady 60 Kč
  • Galerie anglických klobouků 50 Kč
  • Muzeum motokol 80 Kč
  • Hrad Rožmberk 150 Kč