Východní Morava - Slovácko a Valašsko


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Ubytování: hotel

ve dvoulůžkových pokojích

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. NS Lednické rybníky od Apollónova chrámu k chrámu Tři Grácie a dále k tzv. Rendez-vous – Dianinu chrámu. Odtud možnost přejezd autobusem k zámečku Belveder nebo dále pěšky (celkem cca 11 km). Odpoledne prohlídka ZÁMKU VALTICE a VALTICKÉHO PODZEMÍ. Dojezd na ubytování.
2. den: BRUMOV a vycházka k romantické zřícenině hradu s pěkným výhledem. VALAŠSKÉ KLOBOUKY – srdce jižního Valašska a pěší okružní trasa po naučné stezce přes rozhlednu KRÁLOVEC (cca 7 km). HORNÍ LIDEČ – prohlídka mechanického betlému. Z Pulčína se vydáme do romantických PULČÍNSKÝCH SKAL – největší pískovcové skalní město v moravských Karpatech. Zdatnější si trasu mohou prodloužit o vrchol HRADISKO (773 m.). Celkem cca 4,5 km pěšky. Zastávka a krátká vycházka k mohutným pískovcovým stěnám dlouhým 150 metrů ČERTOVY KAMENY.
3. den: VIZOVICE – prohlídka interiérů zámku a procházka zámeckým parkem, který je ve francouzském i anglickém stylu. DESTILERIE RUDOLF JELÍNEK – exkurze ve výrobě známých destilátů. JASENNÁ a prohlídka Mikuláštíkova fojtství s dřevěným patrovým roubeným domem, který je nejlépe dochovanou stavbou svého druhu na Valašsku. Výstup přírodním parkem Vizovické vrchy na VARTOVNU s rozhlednou (celkem cca 8 km). Největší moravské lázně LUHAČOVICE s lázeňskou architekturou Dušana Jurkoviče.
4. den: Pěšky na krásné poutní místo i za dalekým rozhledem: z BYSTŘICE POD HOSTÝNEM se vydáme na vrchol Hostýn (734 m.) s bazilikou Nanebevzetí Panny Marie a starou křížovou cestou až na vlastní VRCHOL HOSTÝN s rozhlednou (celkem 9 km). Plavba výletní lodí po části BAŤOVA KANÁLU (v úseku Spytihněv – Uherské Hradiště, cca 2 hod. plavba), který je zajímavou možností, jak poznat krajinu kolem řeky Moravy.
5. den: VRŠATECKÁ BRADLA: na slovenské straně BÍLÝCH KARPAT se nachází bradla vápenců a dolomitů, s četnými zříceninami hradů. Během celodenního výletu si projdeme oblast tří neznámějších - Vršatecká Bradla, Červený Kámen a Lednica. Z obce Lednica s výhledy na zříceninu mohutného stejnojmenného hradu, pod Červenokamenským bradlem projdeme nejkrásnější oblastí VRŠATECKÝCH BRADEL se zříceninou hradu Vršatec. Celkem cca 10 km.
6. den: HRAD BUCHLOV - jeden z nejstarších a nejlépe dochovaných moravských hradů. Naučnou stezkou Okolo Buchlova na hezké vyhlídky (cca 3 km). Perla jihovýchodní Moravy zámek MILOTICE – jedinečně zachovaný komplex barokních staveb a zahradní architektury. Z Kobylí pak vyjdeme na rozhlednu STEZKA MEZI VINOHRADY a dále pohodovou pěší trasou mezi vinohrady dojdeme do ČEJKOVIC. Návrat do Prahy ve večerních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • průvodce
  • doprava autobusem
  • 5x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenze

Výlety

  • pojištění storna zájezdu a léčebných výloh pro 1 výlet na Slovensko (příplatek: 150 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1500 Kč)